5 september 2017 door Joris in 'Nieuws''

Bergstation Furka stoeltjeslift Davos-Klosters

Komend wintersportseizoen opent in het Parsenn skigebied van Davos de nieuwe 6-persoons Furka stoeltjeslift. Het oude model was in gebruik sinds 1972 en drastisch aan vervanging toe. De lift heeft een lengte van 1587 meter en overbrugt 380 meter hoogteverschil. Wachttijden komen door de capaciteit van 2500 personen voortaan ook niet meer voor. Daarnaast is de nieuwe lift een stuk sneller dan de oude Furka, waardoor je vanaf de Gruobenalp binnen 5 minuten op de Parsennfurga staat. Iedere wintersporter heeft z’n eigen (verwarmde) stoeltje in de lift en bij slecht weer zorgt de overkapping voor bescherming.

Investering van 13 miljoen Zwitserse Frank

Na 70 jaar trouwe dienst werd vorig wintersportseizoen afscheid genomen van de 2-persoons Furka stoeltjeslift in Davos Klosters. De nieuwe lift krijgt 68 verwarmde stoeltjes en met het project is een investering van 13 miljoen Zwitserse Frank gemoeid. Naast de nieuwe lift wordt ook het netwerk van kunstsneeuwinstallaties uitgebreid en verbeterd. Momenteel wordt er nog hard gewerkt om de lift voor de start van het nieuwe skiseizoen af te krijgen. Met behulp van een helikopter zijn de liftpalen geplaatst en aan het lifstation wordt de laatste hand gelegd.

Stoeltjes Furka

Bouw Furka stoeltjeslift

Helikopter Furka stoeltjeslift

Cijfers en feiten over de Furka stoeltjeslift in Davos-Klosters

Bergstation: Parsennfurgga Lengte: 1587 m
Hoogte bergstation: 2437 m Hoogteverschil: 380 m
Snelheid: 6 m/s Duur: 5 minuten
Capaciteit stoeltjes: 6 personen Capaciteit lift: 2500 pers./uur
Aantal stoeltjes: 68 Plaats: Davos - Gruobenalp

Skigebied Davos-Klosters

Het skigebied van Davos Klosters bestaat uit 6 afzonderlijke deelgebieden die niet met elkaar verbonden zijn. Met meer dan 250 kilometer aan pistes behoort het gebied tot de grootste van Zwitserland. Het Parsenn-Gotschna gebied, waar de Furka lift wordt gebouwd, is met bijna 100 kilometer aan pistes de grootste van de 6. Over de sneeuwzekerheid hoef je je in Davos-Klosters geen zorgen te maken aangezien de pistes tot een hoogte van 2844 meter reiken. Ieder type wintersporter en skiër kan hier uit de voeten. Families voelen zich thuis in het Madrisa gebied, terwijl de Jakobshorn de freestyle- en snowboardberg van Davos-Klosters is. Ook wandelaars en langlaufers vinden in deze omgeving fantastische mogelijkheden.

Meer informatie over Davos-Klosters:

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.