Skip to navigation Skip to main content

Dorfbahn Warth: nieuwe 8-persoons gondel in Ski Arlberg

Het wintersportseizoen komt langzaam maar zeker dichterbij. In veel skigebieden wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe skiliften. Ook in skigebied Warth-Schröcken, onderdeel van Ski Arlberg, is dit het geval. Hier wordt gewerkt aan een nieuwe 8-persoons gondel die vanuit het dorpscentrum van Warth richting de pistes gaat. Voortaan hoef je niet meer met de auto of skibus richting de Wannenkopf of Steffisalp-Express, maar stap je in het centrum direct in de lift die je toegang biedt tot het grootste skigebied van Oostenrijk. In dit weblog lees je alles over de nieuwe Dorfbahn in Warth.

Minder verkeersdrukte in Warth

Met de nieuwe Dorfbahn kunnen wintersporters vanuit het dorpscentrum zonder tussenkomst van een auto of skibus direct naar het skigebied. In het dorp wordt het hierdoor een stuk rustiger en dat komt de sfeer van Warth alleen maar ten goede. De liftmaatschappij van Warth - Schröcken investeert 3,5 miljoen euro in de nieuwe 8-persoons gondel. Vanaf komend seizoen kunnen er 800 personen per uur richting de Wannenkopf vervoerd worden. Via de blauwe piste is het dalstation van de Steffisalp-Express bereikbaar, die aansluiting biedt op de overige pistes van Ski Arlberg.

Opening in december 2017

Al meer dan 20 jaar zijn er plannen voor de aanleg van de Dorfbahn. Toch is het er nu pas van gekomen, mede omdat de liftmaatschappij een overbodige lift kon overnemen. De Pettneu-Lavenar-Bahn, uit het failliete skigebied Lavenar-Pettneu am Arlberg, wordt in Warth momenteel herbouwd. De werkzaamheden zijn in volle gang en moeten voor de start van het komende wintersportseizoen zijn afgerond. Vanaf december 2017 kunnen wintersporters vanuit het centrum van Warth met de Dorfbahn richting de pistes.

Sneeuwzeker skiën in Warth-Schröcken

Skigebied Warth-Schröcken staat te boek als een skigebied waar bovengemiddeld veel natuursneeuw valt. Om van december tot april goede sneeuwcondities te kunnen garanderen, wordt er komend seizoen gebruik gemaakt van meer dan 100 sneeuwkanonnen. Dit geldt overigens ook voor de nieuwe piste en het gebied rond de Dorfbahn van Warth. Dit gedeelte van het skigebied wordt met name gebruikt door beginners en de skischool.

Meer informatie over skigebied Warth-Schröcken

Ook in het grootste skigebied van Oostenrijk vallen nog ‘geheimtips’ te ontdekken. Het skigebied van Warth - Schröcken beschikt over bijna 70 kilometer aan pistes en is een stuk rustiger en minder massaal dan de overige delen van Ski Arlberg. Wintersporters die hier graag komen, willen dit graag zo houden. Dit sneeuwzekere skigebied beschikt over familievriendelijke afdalingen, maar ook enkele pittige rode en zwarte afdalingen en off-piste mogelijkheden.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.