10 september 2017 door Miranda in 'Tips''

Chamonix is een wintersportplaats met een lange wintersporthistorie. Het sfeervolle stadje ligt aan de voet van de hoogste berg van de Alpen, in de regio Savoie Mont Blanc, en trekt zowel in de zomer als in de winter veel toeristen uit de hele wereld. Niet iedereen komt hier om te skiën en dat maakt het een ideale plek voor een afwisselende wintervakantie. De verschillende skigebieden rondom Chamonix bieden voor elk niveau wat wils. De plaats zelf is bijzonder levendig en heeft een uitgebreid aanbod aan winkels, restaurants en bars. Chamonix is een legendarische plek die een bezoek meer dan waard is. Oke, het kan er soms wel wat druk zijn... In deze video geven we je een indruk van Chamonix en 5 tips voor jouw wintersport.

#1. Piste: de rode Bochard in het skigebied Grands Montets

De verschillende deelskigebieden van Chamonix zijn onderling niet via liften met elkaar verbonden. Echter kun je wel gemakkelijk halverwege de dag wisselen van skigebied door een kort ritje met de skibus of de auto. Het skigebied Grands Montets biedt mooie lange afdalingen en geweldige uitzichten. Een topper is wat ons betreft de lange piste Bochard, die bovendien ook nog eens lekker breed is.

#2. Pisterestaurant: Chalet Refuge de Lognan

Er zijn ruim voldoende bergrestaurants in Chamonix, maar ze zijn niet allemaal even sfeervol. Eentje die er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit stak, was Chalet Refuge de Lognan. Om er te komen moet je eerst een pittige zwarte afdaling bedwingen vanaf de Grands Montets (Point de Vue or Pylons/Blanchots) of je laat je brengen met een bully vanaf het middenstation van de gondellift. Het is een oude berghut waar je even terug gaat in de tijd en heerlijk kunt eten.

Chalet Refuge de Lognan op een grijze dag

Chalet Refuge de Lognan in Chamonix

#3. Belevenis: Step into the Void op de L'Aiguille de Midi

Via 2 gondels kun je de L'Aiguille de Midi bereiken op 3842 meter hoogte. Het is niet aan te raden dit meteen op je eerste dag van aankomst in Chamonix te doen, want door de grote hoogte kun je behoorlijk misselijk worden. Vanaf de L'Aiguille de Midi heb je een waanzinnig mooi uitzicht op de Mont Blanc, het panoramaterras geeft je een 360 graden zicht. Op deze hoogte kun je in een glazen kubus stappen: Step into the Void. Eenmaal in de kubus geniet je niet alleen van omliggende bergen, maar kijk je ook honderden meters onder je, de diepte in. Best spannend!

#4. Après-ski: Chambre Neuf

In Chamonix vind je geen typische après-ski zoals je dat bijvoorbeeld gewend bent in Oostenrijk. Wel is er een ruim aanbod aan gezellige bars waar regelmatig bands optreden. Het zijn eigenlijk meer knusse kroegen waar je na het skiën of 's avonds een biertje kunt gaan drinken. Het publiek is erg internationaal. Een aanrader is

Step into the Void op de L'Aiguille de Midi

#5. Restaurant: La Télécabine

In het sfeervolle centrum zijn ontzettend veel leuke restaurants. En hoewel Chamonix misschien iets duurder is dan gemiddeld, is er voor elk budget wel een prima plek om te eten 's avonds. Wij vonden restaurant La Télécabine erg leuk. Het is bijzonder knus ingericht en de gerechten op de kaart zijn een combinatie van de internationale en Franse keuken.

Dit waren onze tips voor een wintersport in Chamonix. Heb jij nog tips? Laat een reactie achter.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen