21 augustus 2017 door Joris in 'Nieuws''

Wintersportmateriaal in een rek

Foto: © iStock

Veel wintersporters dromen ervan om eens een keer op wintersport naar Canada te gaan. De poedersneeuw, de Rockies… het is een unieke belevenis! KLM biedt je komend seizoen op alle rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Edmonton de mogelijkheid om gratis je wintersportuitrusting mee te nemen. Een wintersport in Canada is al duur genoeg en zo bespaar je € 68,- per tas, per enkele reis. In totaal betaal je dus € 136,- minder door deze actie. KLM biedt de gratis bagageservice aan via touroperators die zijn aangesloten bij de Sneeuwzeker Deals. Nog een extra reden dus om deze winter naar de Canadian Rockies te gaan!

Sneeuwzeker Deals

Bij touroperators aangesloten bij de Sneeuwzeker Deals biedt KLM nu de mogelijkheid om gratis een extra skitas of boardbag mee te nemen. Deze aanbieding is vanaf nu te boeken en geldt voor de rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Edmonton International Airport met vertrek tussen 1 november 2017 en 31 maart 2018. Nu vraag je je misschien af wat een wintersport in Canada dan moet kosten. Op www.sneeuwzekerdeals.nl boek je al een complete wintersport naar Jasper National Park vanaf € 989,- p.p. Dat is inclusief rechtstreekse retourvlucht met KLM, huurauto of transfer, minimaal 7 hotelovernachtingen, 6-daagse skipas en dus je wintersportuitrusting als extra ruimbagage!

Fairmont Jasper Park Lodge

Foto: © Fairmont Jasper Park Lodge

Hoofdstad van Alberta

Edmonton, waar je vlucht vanuit Amsterdam landt, is de hoofdstad van Alberta en de toegangspoort naar Jasper National Park. Om daar te komen huur je een auto of neem je de SunDog Shuttle Service die komend winterseizoen naadloos aansluit op de vlucht vanuit Amsterdam. Het is echter ook zeer de moeite waard om wat langer in Edmonton te blijven. De stad staat bekend als dé festivalstad van Noord-Amerika en er worden tal van evenementen georganiseerd. Zo wordt er tijdens Deep Freeze (13 en 14 januari 2018) met diepvrieskisten van een berg geracet en van 25 januari tot 4 februari 2018 staat de stad vol met prachtige ijssculpturen.

Skigebied Marmot Basin

Hét skigebied van Jasper National Park is Marmot Basin. Hier geniet je van de beroemde poedersneeuw en beleef je een onvergetelijke wintersportervaring. De pistes van Marmot Basin zijn breed en wachtrijen zoals in de Alpen komen hier niet voor. Maar tijdens een wintersport in Canada kun je veel meer beleven. Om je wintersport in Canada compleet te maken kun je bijvoorbeeld een sledehondentocht maken, ijsklimmen op bevroren watervallen in de Maligne Canyon of schaatsen op een van de mooie meren in het Jasper National Park.

Poederskiën Marmot Basin

Foto: © Marmot Basin

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.