14 augustus 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Åre

Åre is het grootste en meest moderne skigebied van Noord-Europa. Deze bekende wintersportplaats in Zweden trekt een internationaal publiek en heeft iedere wintersporter wel iets te bieden. Åre biedt een perfecte combinatie tussen wintersportmogelijkheden en vertier. Er zijn tal van winkeltjes, restaurants en barretjes, waardoor er op ieder moment van de dag in Åre wel iets te beleven valt. Het skigebied is bijzonder sneeuwzeker en biedt meer dan 90 kilometer skiplezier. Om Åre het meest moderne skigebied van Scandinavië te laten blijven, worden er voor het wintersportseizoen 2017/2018 weer diverse verbeteringen doorgevoerd.

Nieuwe piste in Åre Sadeln

In het Sadeln gedeelte van het Åre skigebied wordt voor de start van het nieuwe skiseizoen een nieuwe piste geopend. Deze blauwe piste zal niet alleen in de smaak gaan vallen bij beginners, maar ook bij gevorderde wintersporters die ervan houden om te carven. Een mooie aanwinst voor Sadeln waar al een heerlijk aanbod van rode en blauwe pistes te vinden was. Bovendien ontsluit deze nieuwe piste ook de appartementen die zijn gebouwd in Sadelnbyn. Om de piste direct te kunnen openen worden er ook sneeuwkanonnen geplaatst.

Accommodaties en nieuwe piste in Åre Sadeln

Sneeuwkanonnen en pistepreparering

Om de pistes onder alle omstandigheden in topconditie te kunnen houden wordt er in Åre ook geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. Met name op de Snobbrännan piste vlak boven het dorp liet de sneeuwkwaliteit nog wel eens te wensen over. Sneeuwkanonnen aan beide kanten van de piste moeten ervoor zorgen dat de afdaling efficiënter, en bij iedere windrichting, besneeuwd kan worden. Ook het materiaal om de pistes mee te prepareren wordt verder gemoderniseerd.

Nieuwe groepsaccommodaties in Åre

Op wintersport gaan met meerder generaties of families is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Om ook in Åre aan de vraag naar accommodaties voor 15 tot 20 personen te kunnen voldoen zijn er grote appartementen gebouwd vlakbij het centrum. De liften bevinden zich op loopafstand van deze groepsaccommodaties.

Skiër in Åre

Finale World Cup alpineskiën

Vorig skiseizoen werd in Åre met succes het wereldkampioenschap skiën voor junioren georganiseerd. Komende winter wordt hier met de organisatie van de finale van de World Cup skiën een schepje bovenop gedaan. De beste skiërs en skiesters van de wereld sluiten van 14 tot 18 maart 2018 in Zweden het wereldbekerseizoen af. In 2019 staat in Åre het wereldkampioenschap skiën op de agenda.

Meer informatie over Åre:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen