30 juli 2017 door Miranda in 'Nieuws''

Ganzeralpe in de Wildkogel Arena

In de Wildkogel Arena wordt op dit moment gebouwd aan een nieuwe gondellift, de Ganzeralpe. Deze moderne en snelle lift wordt extra gebouwd in het skigebied, waardoor met name de wachttijden voor de Pfeifferköpflbahn tot het verleden zullen behoren. De extra capaciteit is een welkome aanvulling in het overzichtelijke skigebied, waar het vooral in het hoogseizoen nog wel eens druk kan zijn. Met de komst van de nieuwe lift wordt ook het piste-aanbod in de Wildkogel-Arena iets uitgebreid. In dit artikel lees je alles over de nieuwe Ganzeralpe gondellift in de Wildkogel Arena.

Ganzeralpe: investering van bijna 13 miljoen euro

Wildkogel-Arena investeert 12,7 miljoen in de nieuwe gondellift die als het ware 'middenin' het skigebied komt te liggen. Vanuit de plaatsen Neukirchen am Großvenediger en Bramberg am Wildkogel is het skigebied te bereiken dat in een soort van kom ligt. Het bergstation van de nieuwe Ganzeralpe komt zo'n 60 meter naast het bergstation van de 6-persoons stoeltjeslift Pfeifferköpflbahn te liggen. De ruim 400 hoogtemeters die de nieuwe lift zal overbruggen wordt in zo'n 4 minuten afgelegd. De gondeltjes bieden plaats aan 10 personen.

Ganzeralpe Wildkogel Arena overzichtskaart

Situatietekening van de nieuwe Ganzeralpe Gondellift

Meer afdalingen en mogelijkheden voor freeriders

Met de komst van de nieuwe Ganzeralpe lift wordt er ook 2,5 km aan nieuwe pistes gecreëerd, welke voorzien worden van sneeuwkanonnen. Daarnaast wordt er door de lift een gebied van 15 hectare ontsloten dat ideaal is voor freeriders. Er zijn hier geen geprepareerde pistes, maar off-pisteskiërs en snowboarders kunnen hun eigen route kiezen in de diepe sneeuw. De opening van de Ganzeralpe staat gepland voor de start van het wintersportseizoen, begin december 2017.

Bouwwerkzaamheden Ganzeralpe

De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang

Cijfers en feiten over de Ganzeralpe gondellift in de Wildkogel Arena

Bergstation: Ganzeralpe Lengte: 1510 m
Hoogte bergstation: 2128 m Hoogteverschil: 403 m
Snelheid: 6 m/s Duur: 4 minuten
Capaciteit gondels: 10 personen Capaciteit lift: 2870 pers./uur
Aantal gondels: 50 Plaats: Wildkogel

Over de Wildkogel Arena

De Wildkogel-Arena beschikt over totaal 64 km aan pistes die hoofdzakelijk (85%) blauw en rood gekleurd zijn. Hierdoor is het skigebied uitermate geschikt voor families met kinderen. Bovendien zijn de pistes lekker breed en is er een prachtige dalafdaling door het bos. Ben je op zoek naar meer afwisseling dan ligt de Zillertal Arena met zo'n 150 km aan afdalingen op 20 minuten afstand.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen