5 augustus 2017 door Joris in 'Opmerkelijk''

Skiën heeft door de jaren heen een flinke evolutie doorgemaakt. De techniek, het materiaal en de kleding, het heeft allemaal een flinke metamorfose ondergaan. Vanaf 1960 werd wintersport steeds populairder bij een breed publiek. In de jaren die daarop volgden kreeg iedere generatie z’n eigen uitstraling en unieke look. De video laat zien hoe 50 jaar aan freestyle skiën eruitziet. Alle onderdelen komen voorbij, van skiballet tot mogulskiën. Wat begon als ‘een vreemde uitziende dans op ski’s’ is uitgegroeid tot een gerenommeerde sport met veel media-aandacht, helikopters en onmogelijk lijkende tricks. De video werd voor een deel op de Stubaier Gletscher opgenomen.

Freestyle skiën

Freestyle skiën bestaat uit zes disciplines en is sinds 1992 een officiële sport op de Olympische Winterspelen. Aerials is het onderdeel waarbij skiërs na de lancering van een schans in de lucht ingewikkelde figuren en bewegingen moeten maken. Bij het mogulskiën wordt er van een piste met ontelbaar veel hobbels afgedaald. Onderweg zijn er twee schansen waar tricks op moeten worden gemaakt. De uitslag wordt bepaald op basis van tijd en techniek. Bij dual moguls nemen twee skiërs het op een parallelle buckelpiste tegen elkaar op. In de halfpipe moeten zo moeilijk mogelijke jumps gemaakt worden. De skicross is een race tussen zes skiërs over een parcours met hobbels, sprongen en kombochten. Slopestyle bestaat uit een parcours met kickers, rails en andere obstakels waar tricks op gemaakt moeten worden.

Meer opvallende video’s

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen