9 augustus 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Sonne stoeltjeslift op de Kronplatz

Ook op de Kronplatz staan weer de nodige verbeteringen gepland voor het skiseizoen 2017/2018. De 4-persoons Sonne stoeltjeslift wordt vervangen voor een hypermoderne 6-persoons stoeltjeslift, in de Miara gondel komt gratis WiFi, het aantal sneeuwkanonnen neemt toe en het snowpark wordt aangepakt. Het seizoen daaropvolgend krijgt het oude bergstation aan de noordflank van de Kronplatz een nieuwe bestemming. Na een grondige renovatie vestigt hier het museum voor bergfotografie.

Nieuwe 6-persoons Sonne stoeltjeslift

De Kronplatz beschikt over een modern liftenaanbod en doet er alles aan dit up-to-date te houden. De vervanging van de Sonne stoeltjeslift past perfect in dit patroon. Liftfabrikant Leitner legt hier een hypermoderne 6-persoons stoeltjeslift aan die aan de nieuwste eisen voldoet. Zo wordt de lift onder andere voorzien van overkapping, verwarmde stoeltjes, individuele voetsteunen en een veiligheidssysteem voor kinderen. Wanneer de lift volledig in gebruik is kunnen er 2600 wintersporters per uur vervoerd worden.

Overige verbeteringen
Gratis WiFi in de Miara gondel
Verbetering kunstmatige besneeuwing
Uitbreiding capaciteit kunstmeer Pracken

Photo Mountain Art

Het oude bergstation op de noordflank van de Kronplatz krijgt een nieuwe bestemming. Na een grondige renovatie waarbij het gebouw een volledige nieuwe uitstraling krijgt vestigt het museum voor bergfotografie, het PMOA, er. Middels een state-of-the-art multimediaconcept wordt de beste bergfotografie gepresenteerd, er komt een conferentieruimte met plaats voor 200 personen en een hoogwaardig restaurant. De opening van het Photo Mountain Art museum staat gepland voor december 2018.

Snowpark Kronplatz

Het snowpark op de Belvedere piste krijgt een make-over, zodat er minder sneeuw nodig is om het park te kunnen openen. Zo kan er eerder in het seizoen van de obstakels gebruik gemaakt worden en duurt het seizoen in het snowpark voortaan langer. De nieuwe structuur is gereed voor de start van wintersportseizoen 2017/2018.

Wintersport op de Kronplatz

Skigebied Kronplatz (Plan de Corones) in Zuid-Tirol beschikt over bijna 120 kilometer aan pistes die tot een hoogte van 2275 meter reiken. Zowel beginnende skiërs als ervaren wintersporters kunnen op de Kronplatz uit de voeten. De afdalingen zijn over het algemeen heerlijk breed en worden perfect geprepareerd. Een van de fijnste pistes in het skigebied is de 7 kilometer lange dalafdaling Ried-Percha. Hoewel dit gebied Duitstalig is, kun je bij de bergrestaurants naast typische berggerechten ook Italiaanse specialiteiten verkrijgen. Voor de lekkerste pizza moet je bij pizzeria Le Bistro Arc in Bruneck zijn. 5 tips voor een wintersport op de Kronplatz >

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen