20 december 2008 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

De switch

Aangezien ik sinds een aantal jaren in Italië woon en de bergen in mijn achtertuin heb, heb ik de grote skigebieden in Frankrijk omgeruild voor kleinere minder bekende gebieden hier in de omgeving. En eerlijk gezegd vermaak ik me hier minstens net zo goed op de pistes. Ik wil mijn ervaringen dan ook graag met jullie delen.

Pinzolo

Pinzolo is een gezellig en sfeervol dorp in de Brenta Dolomieten. Eigenlijk is Pinzolo het “kleine zusje” van het veel bekendere Madonna di Campiglio dat op 15 minuten afstand ligt. Het dorp heeft een gezellig dorpsplein, leuke winkels en uiteraard heerlijke Italiaanse restaurants. Ook liefhebbers van Italiaans ijs kunnen hier zelfs in de winter terecht. Een bruisende après ski kent Pinzolo niet. Een “aperitivo” drink je in één van de barretjes, maar een Italiaan zal dit niet zo snel doen in z’n ski-outfit, die draag je overdag op de berg. Eerst douchen en omkleden dus.

Pinzolo

Het skigebied

Zoals gezegd is het skigebied van Pinzolo qua kilometers niet groot (ongeveer 30km), maar het “voelt” zeker niet klein. Dit komt doordat alle kilometers “echte” pistes zijn, dus geen kilometerslange bospaden of platte stukken. Aanrader is de “Rododendro”, een rode afdaling van zo’n 3,5 km. Bovenaan begint het redelijk stijl voor het korte bochtenwerk, daarna een prachtig stuk door het bos en vervolgens een breed, niet te stijl, stuk om lekker te carven. Hoewel het skigebied veel rode pistes kent, kunnen ook beginners hier prima uit de voeten. De zwarte pistes worden vaak niet direct geprepareerd na flinke sneeuwval, dus wil je niet echt offpiste dan vind je hier ’s ochtends vaak nog heerlijke poeder.

Pinzolo

Geen wachtrijen

Italianen kennen geen krokusvakantie, hierdoor is het eigenlijk altijd relatief rustig en hoef je niet te wachten voor de lift. Alleen tijdens de kerst en oud en nieuw is het drukker. Gelukkig nemen de Italianen de tijd voor hun lunch, dus zijn er altijd nog een paar rustige uurtjes tussen 12 en 14 uur.

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Wij zijn hier de afgelopen weken bedolven onder een enorme laag sneeuw, wat een begin van de winter! 2 meter sneeuw begin december is geweldig, maar ook als de winter iets minder enthousiast begint kan je skiën vanaf begin december tot half april. 90% van het skigebied kan kunstmatig besneeuwd worden.

Betaalbaar

In vergelijking met de Alpenlanden zijn de prijzen vriendelijk. Zo drink je een kopje thee op de piste voor € 1,50, eet je een pasta voor € 6,50 en betaal je voor een 6 daagse skipas tussen de € 108,00 en € 130,00 (afhankelijk van het seizoen). Ik ben benieuwd wie van jullie ik deze winter tegenkom!

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen