19 juli 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Nieuwe 8-persoons gondel in Vaujany

Vaujany maakt onderdeel uit van het skigebied van L'Alpe d'Huez. Het dorp ligt ietwat afgelegen, maar met de 160-persoons cabine sta je binnen een mum van tijd in het hart van het skigebied. Vorig jaar is er in Vaujany een plan gepresenteerd om de faciliteiten in het dorp flink te verbeteren. Het liftenaanbod raakte zo langzamerhand verouderd en de doorstroming van verschillende pistes kon worden verbeterd. In totaal wordt er de komende jaren € 32,5 miljoen geïnvesteerd, waarvan € 21 miljoen bestemd is voor het liften- en pistenaanbod.

Nieuwe piste en 8-persoons gondel

Vorige winter is de eerste stap gezet in de modernisering van Vaujany. Het lifstation van de grote cabinebaan heeft een facelift gekregen. Dit was ook wel nodig aangezien dit sinds de ingebruikname in 1990 niet meer gebeurd was. Voor komende winter staan nog meer verbetering gepland. De blauwe ‘La Vaujaniate’ piste wordt verlengd om de doorstroming vanaf Montfrais te verbeteren. Voortaan loopt deze piste door tot Enversin. De oude gondel van L’Enversin naar Vaujany wordt ook vervangen. Toen deze in 1991 werd geplaatst was deze al verouderd en nu is eindelijk het moment gekomen voor een nieuw exemplaar. De Zwitserse liftbouwer Bartholet plaatst hier een 8-persoons gondel met cabines vormgegeven door ‘Porsche Design Studio’.

Nieuwe 8-persoons gondels voor Vaujany in de fabriek

De nieuwe 8-persoons gondels voor Vaujany staan al klaar (Foto: © OT Vaujany)

Clos Giraud stoeltjeslift wordt vervangen

Wintersporters die wel eens in Vaujany op vakantie zijn geweest kennen de 4-persoons Clos Giraud stoeltjeslift waarschijnlijk maar al te goed. De lift stamt uit 1987 en doet er meer dan 10 minuten over om de 234 meter aan hoogteverschil te overbruggen. Vanaf 2018/2019 komt hier een snellere 6-persoons stoeltjeslift. Het bergstation komt hoogstwaarschijnlijk naast restaurant La Grange boven het kunstmeer te liggen. Bovendien wordt slalompiste ‘La Stade’ in Montfrais aangepakt om als ‘reuzenslalom’ te boek te blijven staan.

Wintersport in Vaujany

Vaujany is een authentieke wintersportbestemming dat onderdeel uitmaakt van het skigebied van L'Alpe d'Huez. In tegenstelling tot L'Alpe d'Huez is Vaujany een stuk gemoedelijker én beter betaalbaar. De afgelopen jaren zijn er steeds meer voorzieningen bijgekomen. Er is onder meer een ijsbaan, een zwembad en een bowlingbaan. Wie na het skiën nog wat wil drinken kan naar Arsen's Cafe Pub of Stief’s Steakhouse Cafe waar Belgische bieren worden geschonken. De 160-persoons cabinelift zorgt voor de toegang tot het skigebied. Het skigebied van L’Alpe d’Huez telt 250 kilometer piste en reikt tot een hoogte van 3330 meter. Je vindt er uitstekend off-piste mogelijkheden, kilometerslange pistes, maar ook goede omstandigheden voor kinderen.

Vaujany bedolven onder de sneeuw

Vaujany is een rustig en betaalbaar alternatief voor L'Alpe d'Huez (Foto: © OT Vaujany)

Meer informatie over Vaujany

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen