16 juli 2017 door Thijs in 'Opmerkelijk''

Te laat komen voor de lunch van je moeder, dat kan je natuurlijk niet op je geweten hebben. Skicrosser Filip Flisar dacht er precies zo over en wist niet hoe snel hij zich huiswaarts moest spoeden. Met een jetpack op zijn rug skiede hij met een snelheid van 120 km/u door de straten van het Sloveense Maribor. De straalmotor op zijn rug haalt 96.000 toeren per minuut, genereert 40 kg stuwkracht en de temperatuur kan oplopen naar 850°C. Hij kent de straten van zijn woonplaats op zijn duimpje en skiet moeiteloos door nauwe steegjes, over bruggen en bevroren meren. Alles op alles om maar op tijd te komen voor de lunch.

Er zijn meer waaghalzen…

Filip Flisar is niet de enige skiër die geen genoegen neemt met een gewone afdaling op de piste of een stukje freeriden. Zo zagen we al eens iemand zonder sneeuw van een trap skiën. Met een perfecte techniek en balans stort hij zich van de trappen af. Chuck Patterson gaat liever skiën op de golven. Met brede ski’s, skischoenen en stokken beweegt hij zich door het water. Levi Siver houdt het bij sneeuw, maar niet op ski’s! Hij is gaan windsurfen door de diepe sneeuw en maakt prachtige bochten en sprongetjes in het ongerepte winterlandschap. Het wereldrecord achteruit skiën is afgelopen winter ook verbroken, Elias Ambühl behaalde in het Franse Vars een snelheid van maar liefst 131,23 km/u.

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen