2 augustus 2017 door Thijs in 'Nieuws''

Helikopter aan het werk aan de nieuwe stoeltjeslift in Sudelfeld

In Sudelfeld, in het zuiden van Duitsland, zijn ze al jaren bezig met de modernisering van het skigebied. Nadat onder andere de 6-persoons Waldkopf werd aangelegd, het verloop van de pistes is aangepakt en de kunstmatige besneeuwing werd uitgebreid, staat nu de bouw van de 8-persoons Sudelfeldkopfbahn op de agenda. Sudelfeld transformeert hiermee tot een modern skigebied dat klaar is voor de toekomst. Het skigebied beschikt over 32 kilometer aan piste die tot een hoogte van maximaal 1563 meter reiken.

Snelste stoeltjeslift van Duitsland

Vanaf wintersportseizoen 2017/2018 verbindt een 8-persoons stoeltjeslift de Grafenherberg met de Sudelfeldkopf (1436 m). Door de aanleg van de nieuwe stoeltjeslift zijn drie sleepliften overbodig geworden en daardoor ontmanteld. De Sudelfeldkopfbahn voldoet aan de modernste eisen en wordt met een snelheid van 6m/s de snelste stoeltjeslift van Duitsland. Stoelverwarming, overkapping en automatisch sluitende beugels zorgen voor veiligheid en comfort.

Hubschraubereinsatz im Sudelfeld from Copter-in-Bavaria on Vimeo.

Modernisering skigebied Sudelfeld

De skigeschiedenis van Sudelfeld gaat meer dan 110 jaar terug en sinds 65 jaar gaan er hier skiliften naar boven. In de zomer van 2014 is begonnen met de modernisering van het skigebied. Er werd een meer aangelegd om de nieuwe sneeuwkanonnen van water te voorzien en de 6-persoons stoeltjeslift Walkdopf met servicestation werd gebouwd. Het jaar daarop werden de kunstsneeuwinstallaties verder geoptimaliseerd en het verloop van de pistes aangepakt. De piste achter het nieuwe, kunstmatige meer werd verlegd zodat ook snowboarders hier voortaan zonder problemen aan voorbij gaan.

Actionwelt Sudelfeld

Om het skigebied ook voor jongeren en adrenalinezoekers aantrekkelijk te houden werd er een compleet nieuw snowpark aangelegd. Bij de Wedellift ligt een easy en een medium-line met rails, boxen en kickers. De freeridecross vormt een combinatie van freeride en freestyle. De 850 meter lange piste staat bij jong en oud garant voor actie en is voorzien van steile kombochten, golven, drops en schansen. In de Actionwelt Sudelfeld worden regelmatig evenementen georganiseerd.

Skicross in de Actionwelt Sudelfeld

Meer dan alleen familieskigebied

Alle investeringen hebben ervoor gezorgd dat Sudelfeld is uitgegroeid tot een compleet en volwaardig skigebied. Door het compacte karakter en het uitgebreide SNUKI-Kinderland (in Unteren Sudelfeld) zou je Sudelfeld wellicht omschrijven als een familieskigebied. Het pisteaanbod van zo’n 30 kilometer is echter behoorlijk veelzijdig en met de komst van de Actionwelt worden freestylers ook op hun wenken bediend. Toerskiërs vinden in de omgeving goede mogelijkheden en langs de piste zijn verschillende gezellige berghutten te vinden. Met de uitbreiding van het aantal sneeuwkanonnen is ook de sneeuwzekerheid toegenomen. In Sudelfeld hebben ze goed begrepen hoe ze de wintersporters de komende jaren kunnen blijven trekken.

Kinderen in het skigebied Sudelfeld

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen