3 december 2008 door Miranda in 'Opmerkelijk', Alpenweer''

Er is de afgelopen dagen zoveel sneeuw gevallen in Noord-Italië dat er meerdere dorpen zijn ingesneeuwd. De bekende wintersportplaats Cavalese is momenteel volledig geïsoleerd en onbereikbaar.

2 meter verse sneeuw

Vanochtend las ik op de website van het skigebied van Andalo dat er 2 meter verse sneeuw was gevallen, maar dat de skiliften vandaag gesloten zijn wegens hevige sneeuwval. Ik dacht: “Da’s een goeie “bodem” voor het winterseizoen!”. Echter later vandaag hoorde ik dat de sneeuw toch wel voor flink wat problemen zorgt in de provincie Trentino.

Wegen en elektriciteit afgesloten

Een vriendin die in de buurt van Molveno woont belde mij vanmiddag dat ze ingesneeuwd zit. De wegen zo’n 15 km rondom het dorp waar ze woont zijn afgesloten evenals de elektriciteit. Het klinkt romantisch om met kaarslicht bij de open haard te zitten, maar zo ervaart zij de huidige situatie niet echt. Het zal nog zeker 3 dagen duren voor de wegen weer vrijgemaakt zijn en de elektriciteit weer functioneert. Het was negen jaar geleden dat er zoveel sneeuw in zo’n korte tijd is gevallen.

Sneeuwgrens onder de 200 meter

Zelfs de stad Trento, dat op 190 meter hoogte ligt, is bedekt onder een flink pak sneeuw. Hoewel al de sneeuw prachtige plaatjes oplevert ligt het openbare leven behoorlijk “op z’n kont”.

Voorbode

Hoewel deze situatie momenteel voor de bevolking voor veel overlast zorgt, hoop ik toch dat al deze sneeuw een voorbode is voor een fantastische winter met heel veel verse sneeuw. De meeste skigebieden in Noord-Italië zijn inmiddels geopend en de vakantiegangers die een vakantie geboekt hebben rondom de kerst zijn in ieder geval verzekerd van een dik pak sneeuw.

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen