4 december 2008 door Coen in 'Skigebieden onder de loep''

Ondanks de bijna fatale rodeltocht tijdens ons eerste bezoek aan Kirchberg verleden jaar, hebben de Oostenrijkse Alpen me toch in hun greep weten te krijgen. Was het de sneeuw? Nee. De sneeuw was prima, maar zeker richting het dal niet perfect. Was het het hotel? Nee. Het hotel was uitstekend, maar in Italië was het eten lekkerder en stonden we direct op de berg. Dan zal het...

De après-ski zijn!

Oostenrijk is beroemd om zijn après-ski. De ‘biertje’-reclame met de gladde skileraar die in een beslagen berghut de uitzinnige menigte met onvervalste Duitse tongval op een lekkere pul bier trakteert, is nauwelijks overdreven. Skiën is hier bijzaak. De traditionele Tiroler gezelligheid van Kirchberg smaakte dus naar meer en ik besloot de Oostenrijkse skidorpen onder de loep te nemen.

Gerlos

Uiteraard heeft ook Oostenrijk weer haar eigen eredivisie, waar de pullen net iets groter zijn en de schnitzels net iets wiener. Gerlos moet zo’n dorp zijn. Een Nederlandse enclave met Oostenrijkse allure. Nederlanders reizen jaarlijks massaal af naar Gerlos, waar ze zich te goed doen aan al het beste dat Oostenrijk te bieden heeft. ’s Middags zitten ze er in de zon, ’s avonds in de kroeg. En tussendoor nemen ze bezit van alle pistes in de Zillertal Arena.

‘Van horen zeggen’

Met 14 restaurants, 9 bars, 12 café’s en een discotheek biedt Gerlos elke vorm van après-ski en omdat Oostenrijkers wel raad weten met dorstige lieden op skischoenen, moet het haast overal wel gezellig zijn! Helaas heb ik al deze wijsheid ‘van horen zeggen’, maar Gerlos staat wel met stip bovenaan mijn to-do-list! Terecht? Dat hoor ik graag van jou!

- Meer informatie over Gerlos >>
- Meer informatie over Kirchberg >>

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!