24 november 2008 door Coen in 'Materiaal'' | 2 Reactie(s)

Telkens als ik zag hoe weer iemand uit mijn directe omgeving ogenschijnlijk moeiteloos de ski’s tegen elkaar aandrukte en met speels gemak de berg in symmetrische kartels doormidden knipte, ging er een stukje skiplezier in mij verloren. Zij hadden niet meer ervaring dan ik en zeker niet meer lef, maar telkens als ik hun elegante schaarbeweging probeerde te imiteren schoven mijn punten over elkaar en moest ik er een houterige correctie uitpersen om overeind te blijven. Tot die ene dag.

Carve-ski’s

Opeens was daar de carve-ski! Technology to the rescue! Het idee was zo simpel en oh zo effectief. De ski’s hoefden niet meer strak tegen elkaar en de strakke kartelbochtjes hoorden plots tot het verleden. Mijn voorliefde voor snelheid en mijn langzaam groeiende afkeer van het ‘parallelskiën’ maakten mij fan van het eerste uur. Heen en weer leunend trok ik lachend halve maantjes over de berg en de 10 cm tussen mijn ski’s waren niet langer kenmerken van mijn gebrek aan techniek. In tegendeel!

Dubbeldekkers

Nu zijn we een kleine tien jaar verder en de techniek heeft niet stil gezeten. Atomic lanceerde onlangs twee nieuwe modellen en het moet gezegd, het klinkt veelbelovend! De Variocut en de Varioflex zijn ski’s naar Atomic’s gloednieuwe ‘D2 Doubledeck Technology’. En dat is niets te veel gezegd! De nieuwe Atomics zijn namelijk dubbeldekkers. De onderste ski fungeert als ‘Adapter Deck’. Deze is flexibel en zal zich dus grotendeels aanpassen aan de ondergrond. Daar bovenop ligt het ‘Control Deck’. De tweede ski die wat stijver is en de bestuurbaarheid voor zijn rekening neemt. Zodoende fungeren de Vario’s als bemiddelaar tussen jou en de berg!

D2 Doubledeck Technology

Pionier

Het klinkt bijzonder spectaculair en sinds de invoering van de carve-ski mij het plezier in skïen terug deed vinden sta ik overal voor open. Ik schuw het pionierswerk dus allerminst. Ik ben alleen helaas nog lang niet aan nieuwe ski’s toe...

Heeft iemand ze al mogen proberen? Ik ben razend benieuwd!

Reactie(s)

door Joeri op 28 november

Helaas waren de D2 niet te testen. Maar ik heb wel mijn nieuwe Atomic SL10 kunnen testen. Wat een heerlijk ski zeg. Agressief met weinig kracht, carven top, korte bochten uitstekend. Niet voor niets verkozen tot beste ski vorig jaar ;)!Laat een reactie achter

Voor Coen is wintersport veel meer dan alleen skiën. Het gaat ook om gezelligheid, lekker eten, sportief bezig zijn, eindeloze kaartspelletjes, knusse dorpjes, de frisse berglucht – en als het even kan – de zon!

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen