Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Veel, heel veel sneeuw!! Liften Winterberg open!

1051 - Alpenweer: Veel, heel veel sneeuw!! Liften Winterberg open! (1)

Het is me het weekend wel in de Alpen. Vooral de noordzijde van de Alpen kreeg dit keer sneeuw, veel sneeuw!! Voor de wintersportliefhebber, de skigebieden en een ieder die van sneeuw houdt natuurlijk goed nieuws, maar helaas heeft dit ook altijd een keerzijde. Het Alpenweer zorgde ook voor veel overlast, met name in het verkeer, in de Alpenlanden. Zo waren er zeer veel verkeersongelukken met helaas ook de nodige dodelijke slachtoffers. Goed om ook hier even bij stil te staan. Maar wij kijken toch vooral naar het skigebied waar we binnenkort naar af zullen reizen. Wanneer we dinsdagochtend de balans opmaken kan gezegd worden dat de voorbereidingen op het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Het wordt een mooie winter………

Hoeveel is er vanaf vrijdag gevallen?

Zoals al eerder gemeld viel de sneeuw dit keer vooral aan de noordzijde van de Alpen. In de Oostenrijkse provincies Salzburg, Tirol en Vorarlberg viel tot nu toe tussen de 50 en 90 cm verse sneeuw. Mogelijk dat op sommige plekken in Arlberg of in het Bregenzerwald zelfs meer dan 1 meter is gevallen!
Ook de noord (oost) zijde van Zwitserland kreeg veel sneeuw. Vooral de noordzijde van het kanton Graübunden met plaatsen als Arosa en Davos, kunnen mogelijk ook 100 cm aan verse sneeuw bijschrijven. En we zijn er nog niet getuige het onderstaande radarbeeld waarop te zien is dat het op dit moment nog altijd volop sneeuwt in Zwitserland en Vorarlberg.

Zondag en maandag

Zondagochtend nog een aantal sneeuwbuien aan de noordzijde van de Alpen. Later wordt het rustiger en klaart het wat op. Vanaf maandagochtend begint het dan weer in het westen van Zwitserland te sneeuwen en deze sneeuw breidt zich naar het oosten uit. Dus ook in Oostenrijk nog wat sneeuw. In totaal zal er zondag en maandag tussen de 15 en 30 cm sneeuw bijkomen.

En Frankrijk dan?

In Frankrijk viel de afgelopen dagen ook wel sneeuw, maar niet die grote dump waarop men had gehoopt. In voornamelijk de noord Franse alpen viel ongeveer 25 cm. Maar Frankrijk krijgt het toetje en deze valt op maandag! Dan ook voor de Franse Alpen een flinke dump met mogelijk tussen de 40 en 70 cm verse sneeuw. Hoe meer naar het zuiden hoe minder.

Liften Sauerland open!!!!!!!!!!!

In mijn vorige Alpenweer beloofde ik je op de hoogte te zullen houden van de omstandigheden in het Sauerland. Ik meldde toen al dat de liften mogelijk al vanaf dit weekend open zullen gaan. En ik heb goed nieuws! Morgen kan er geskied worden in Winterberg en Willingen. Winterberg meldt op hun website dat er 15 liften open zijn en Willingen heeft 5 liften geopend. Op de pistes ligt ongeveer 40 – 50 cm sneeuw. De omstandigheden zijn goed met morgen ook nog kans op sneeuwbuien. Houdt hier rekening mee (winterbanden) wanneer je naar het Sauerland besluit af te reizen.

In mijn volgende Alpenweer bericht ik je of de winter aan zal houden...