15 november 2008 door Miranda in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Een paar jaar geleden was je nog een zogenaamde “mooi-weer-skiër”. Je stapte tegen 10.30 op je ski’s, om vervolgens 1,5 uur later heerlijk uitgebreid te gaan lunchen en om 15.00 uur de ski’s weer in de “Skiraum” te stallen. Tegenwoordig is het geoorloofd om je wintersport te combineren met “wellness”. Massages, sauna, stoombaden, pakkingen, zwemmen en relaxen. Het aantal hotels in de Alpenlanden dat wellnessmogelijkheden biedt is de afgelopen jaren enorm gestegen. En terecht; de combinatie tussen inspanning en ontspanning is zo fijn! Deze herfst hebben wij onszelf getrakteerd op een heerlijk wellnesssarrangement: “Vorbereitung auf der Winter” in Sölden.

Op weg naar Sölden...

Zondagmorgen rond een uurtje of elf vertrekken we vanuit Italië richting Sölden. Het is prachtig weer en we hebben het geluk dat de Timmelsjochpas nog open is. Deze pas is een kwelling voor mensen met hoogtevrees, maar wij genieten van de prachtige uitzichten. We hebben een arrangement geboekt in hotel Bergland in Sölden. Onze kamer is gezellig en comfortabel ingericht. Even later lopen we, nog een beetje onwennig, in onze badjassen op pantoffels maat 46 (dat past immers iedereen) naar het zwembad. Ligbed, boek, muziekje, sapje, even in de sauna, zwemmen, stoombad, volgens mij komt iedereen op zo’n plek binnen een uur tot rust. Zondagavond is het “Galadiner”: gelukkig geen smoking, maar het bekent wel een heerlijk 7-gangendiner (op andere avonden zijn het er “maar” 5). Afwisselend en erg lekker. Later in de week blijkt dat dit dagelijkse “kost” is, iedere dag weer worden we verrast door de meest heerlijke en mooie gerechten.

Op naar de gletsjer...

De volgende dag rijden we na het heerlijke ontbijt richting de gletsjer. In Sölden leidt de 14 km lange gletscherstrasse naar de twee gletsjers: de Tiefenbachgletscher en de Rettenbachgletscher. De weg is prima en in 15 tot 20 minuten ben je boven. Aangezien ik tot 2 weken geleden nog bijna dagelijks op slippers rondliep voelen de skischoenen erg lomp aan. Ik vind de overgang van zomerse temperaturen naar temperaturen rond het vriespunt altijd behoorlijk heftig, dus ik heb mijn donsjack aangetrokken. Na de eerste afdaling staan we zwetend bij de auto, toch maar een softshell, het lijkt hier wel voorjaar! De kwaliteit van de piste is super, ondanks dat er een tijdje geen sneeuw is gevallen en de temperatuur boven nul is. Het gletsjerskigebied in Sölden is groot en afwisselend. Naast heerlijk brede blauwe pistes waar je perfect kan carven zijn er ook uitdagender pistes. We geven flink “gas” deze eerste dag en daar heb ik ’s middags tijdens onze eerste “vollmassage” een beetje spijt van.

Lekker genieten van de luxe

De masseur grijpt mijn kuit en ik piep “vorsicht, auw, vorsicht”...Echter de masseur zegt dat wrijven geen zin heeft, deze spieren moeten even goed gemasseerd worden. Na weer een heerlijk diner, kruipen we moe en voldaan onder het dons. Zo volgen er nog 2 heerlijke dagen vol inspanning en ontspanning en spierpijn, veel spierpijn. Het lichaam moet toch altijd weer even wennen aan de sneeuwsporten. Gelukkig staat er op de dag voor vertrek nog een massage op de het programma, waardoor ik toch enigszins soepel huiswaarts kan keren. We hebben 5 heerlijke dagen gehad, we zijn “voorbereid op de winter” laat de sneeuw maar komen! Helaas, thuis wijst de thermometer 22 graden en de lucht is blauw. Daar zit voorlopig nog geen sneeuw in......

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen