Skip to navigation Skip to main content

De winter laat zich even zien

1026 - De winter laat zich even zien (1)

Oostenrijk


Vanavond, vannacht
In Oost-Tirol en Oberkärnten valt er nog regen, vanaf 1700 tot 2500m hoogte valt er sneeuw. In het westen van Oostenrijk valt er vanaf 600m een klein beetje sneeuw, maar in Salzburg blijft de sneeuwgrens op 2000m. Naar het oosten toe is het duidelijk zachter.

Donderdag
De dag begint nog bewolkt en het regent nog een beetje. In Vorarlberg valt er vanaf 500m sneeuw, maar in het grootste deel van Oostenrijk pas vanaf 1000 tot 2000m. In het hooggebergte moet men rekening houden met windstoten van wel 100 km/h. Rond de middag houdt het op met sneeuwen en klaart het op.

Vrijdag
In het westen en zuiden overwegend bewolkt en valt er af en toe regen. De sneeuwvalgrens stijgt van 1500m naar tussen de 1900 en 2500m hoogte. In het oosten is het over het algemeen zonnig, waarmee het ook een stuk warmer is. Op 2000 meter hoogte tussen de 0 en 4 graden.

Het weekend
Op zaterdag in Voralrberg en Noord-Tirol overwegend droog en deels zonnig. Later op de dag dichte wolken en af en toe regen. Temperaturen liggen duidelijk hoger tussen de 9 en 17 graden.

Op zondag een zonnige dag aan de noordzijde. In het zuiden kan hier en daar wat regen vallen. Temperaturen liggen rond de 9 graden op 1500m.

Webcam van Damüls in Oostenrijk

Zwitserland


Verwachting
Vandaag valt er op veel plaatsen in Zwisterland boven de 800m sneeuw, sommige skigebieden kunnen rekenen op meer dan 25cm nieuwe sneeuw. Donderdag valt er 's ochtends nog sneeuw, maar wordt het in de loop van de dag vanuit het westen rustiger. Vrijdag over het algemeen veel opklaringen en in het zuiden van Zwitserland af en toe een bui met natte sneeuw. Zaterdag gaat het dooien in het noordoosten, maar valt er in het zuiden veel sneeuw boven de 1500m. Zondag rustiger weer met op 1500m ongeveer 9 graden.

Frankrijk


Verwachting
Vandaag ligt de sneeuwgrens tussen de 1100 en 1700m en zal er in bepaalde skigebieden veel sneeuw vallen, misschien zelfs wel een halve meter. Donderdag begint met sneeuwval en in de loop van de dag klaart het op. Vrijdag stijgt de sneeuwgrens naar tegen de 2000m met aan de zuidkant behoorlijk wat neerslag. Op zaterdag is het zacht, terwijl het zondag boven de 1900m kan gaan sneeuwen.

101 - Winter - Joeri

Over Joeri

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.