SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental behoort met 284 km aan pistes tot de grootste skigebieden in Oostenrijk. Vanuit de negen dorpen heb je toegang tot een modern liftennetwerk en een dito skigebied. Sfeervolle berghutten, kinderlanden, een iglodorp, funparks en feestelijke après-ski zijn slechts een kleine greep uit het aanbod. In deze special vertellen we je meer over een wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Skigebied SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is te groot om in één keer te verkennen. Iedere dag kun je een andere tocht skiën, waaronder de befaamde ‘Best of SkiWelt skitochten’. Overal merk je de typische Tiroler gezelligheid en de goede sfeer. Niet alleen in je accommodatie, maar ook op het terras bij de berghutten, in de restaurants en bij de après-ski in het dorp. Zowel families, als beginners en gevorderden voelen zich hier thuis. Of je nou skiet of snowboard, gaat langlaufen of wandelen, je vervelen is in de SkiWelt absoluut niet mogelijk!

Skiën in de skiWelt

De dorpen van de SkiWelt

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental bestaat uit de negen dorpen Westendorf, Brixen im Thale, Söll, Ellmau, Kelchsau, Scheffau, Going, Itter en Hopfgarten. Alle dorpen hebben zo hun eigen kenmerken en karakter. Westendorf is bijvoorbeeld heel levendig en Ellmau is zeer geschikt voor families. Kelchsau is als enige dorp niet aangeslopen op de SkiWelt en heeft een eigen skigebied met zo'n 16 km aan pistes. Wel is er een goede busverbinding en kun je gemakkelijk ook de rest van de SkiWelt verkennen.

 • Weetjes over het skigebied

  Skiërs op de piste in SkiWelt

  122 km piste is blauw, 129 km is rood en 10 km is zwart. 80% daarvan kan kunstmatig worden besneeuwd. De langste afdaling is 7,3 km lang en start vanaf de Hohe Salve. Er zijn maar liefst 70 berghutten.

  Meer weetjes >

 • Activiteiten die je niet mag overslaan

  Rodelen in SkiWelt

  Tijdens een wintersport in de SkiWelt hoef je je niet te vervelen. Ga bijvoorbeeld een avond rodelen, ski de ‘Ski Movie’ pistes, breng een bezoek aan ALPENIGLU® Village of ski het ‘Hans im Glück’ ski parcours.

  Meer activiteiten >

Nieuw deze winter

Een modern skigebied als SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is ieder jaar bezig met allerlei vernieuwingen en innovaties. Ook dit jaar heeft men niet stilgezeten. Om de kwaliteit van de pistes te waarborgen, is geïnvesteerd in sneeuwkanonnen en pistebully’s. In Ellmau is een nieuw hotel gebouwd aan de piste met een ondergrondse parkeergarage. Drie ondergrondse passages hebben er in Going voor gezorgd dat wintersporters niet meer de weg hoeven over te steken.

 • Aantrekkelijke aanbiedingen

  Skiërs bij kerkje op Hohe Salve

  's Winters geniet je in de SkiWelt van allerlei aantrekkelijke aanbiedingen. Bijvoorbeeld tijdens mannendag en vrouwendag, de Superskiwochen (25% korting) of de Familienskiwochen (t/m 15 jaar gratis skipas).

  Meer aanbiedingen >

 • Events 2018/2019

  Skiën in de SkiWelt

  Gedurende het winterseizoen vinden allerlei evenementen plaats. Bijvoorbeeld de SkiWelt winteropening, de ALPENIGLU® ICE Party’s, Skihütten Gaudi en de SkiWelt Pistenparty Wochen.

  Meer evenementen >

Skigebied SkiWelt uitzicht

Op de piste in SkiWelt

Lunchen bij een berghut in SkiWelt

Skiën in SkiWelt

Lift in SkiWelt

Kinderen bij de skischool in SkiWelt