Een wintersportvakantie naar Canada. Dat klinkt als een droom, toch? Het begrip ‘wintersport’ krijgt een compleet nieuwe betekenis na een bezoek aan Jasper National Park midden in de Canadese Rocky Mountains. Alleen al de kwaliteit van de droge poedersneeuw is een reden om de oceaan over te steken! Jasper heeft echter meer te bieden, waardoor een skivakantie al snel verandert in de ultieme winterbelevenis!

Het charmante en authentieke Jasper is de perfecte uitvalsbasis voor winterse avonturen in de bergen. Allereerst natuurlijk om de pistes van het sneeuwzekere skigebied Marmot Basin te bedwingen, maar vergeet ook zeker niet dat je hier te midden van de imposante Rocky Mountains zit. Dat is niet alleen prachtig om te zien, maar deze bergen vormen ook het decor voor spannende winteractiviteiten, zoals hondensledetochten, ijsklimmen, fatbiken en wildlife tours. Onbetaalbaar? Helemaal niet! Op www.sneeuwzekerdeals.nl worden complete reizen (dus mét retourvlucht, 7 hotelovernachtingen, skipas en transport) voor slechts €869,- p.p. aangeboden.

Skiën en snowboarden in de Canadese poedersneeuw

Wintersport CanadaDe Canadese Rocky Mountains staan bekend om de droge poedersneeuw. Met een gemiddelde sneeuwval van 500 cm per seizoen is het een sneeuwzeker gebied van november tot mei! De kwaliteit van de droge poedersneeuw is ongekend: vaak blijft deze dagenlang goed omdat er geen regen valt in dit gedeelte van de Rockies. Dat maakt het skiën of snowboarden ontzettend comfortabel.  
Lees meer over een wintersport naar Canada >

Rust en ruimte in skigebied Marmot Basin

Hét skiresort van Jasper National Park is Marmot Basin. Midden in een oase van rust vind je 91 pistes, eerlijk verdeeld over verschillende niveaus, wat het de perfecte plek maakt voor ieder niveau wintersporter. Het 696 hectare grote terrein bestaat uit de groene gemarkeerde pistes voor beginners, tot de double black diamonds voor echte dare devils. Avonturen buiten de markeringen, zoals tree skiing, zijn eerder regel dan uitzondering. Wat misschien nog het beste nieuws is van alles: er staan (bijna) nooit rijen voor de liften! Zodra je beneden bent, kun je meteen weer de berg op zonder dat je maar een minuut hoeft te wachten. Ook op de piste zelf is het vaak rustig, waardoor je soms in je eentje de berg afdaalt. Een ontmoeting met wilde dieren is daarbij niet uitgesloten. Wanneer heb jij voor het laatst oog in oog gestaan met een eland tijdens het skiën?

Winteractiviteiten in Jasper

Hondenslee Jasper National ParkNadat je alle pistes van Marmot Basin bent afgegaan, is het voor de afwisseling ook leuk om de tegenovergestelde route te volgen. Tijdens Ice Climbing beklim je namelijk allerlei verschillende soorten rotsen die door een dikke laag ijs zijn omhuld. Dé activiteit voor adrenalinejunkies! Ook de hondensledetocht is een unieke belevenis die je nog lang bij zal blijven. Stap in de slee en laat je leiden door deze viervoeters in de bosachtige omgeving. Ook een Winter Wildlife Tour en een avond sterrenkijken (kans op het noorderlicht) behoren tot de mogelijkheden!
Lees alles over de winteractiviteiten in Jasper >

Geniet van de natuur tijdens een wintersport in Jasper

Hoewel je natuurlijk geen genoeg kunt krijgen van alle afdalingen die Marmot Basin rijk is, zijn er nog een veel meer activiteiten die je tijdens de winter in Jasper National Park gedaan moet hebben. Een wintersport naar Canada is namelijk pas echt compleet als je de andere hoogtepunten van dit prachtige gebied ontdekt hebt. De Rocky Mountains zijn gezegend met eindeloze rijen, besneeuwde bomen, gigantische meren, bevroren watervallen en gletsjers. Pak een dag de auto en rijd bijvoorbeeld de Icefields Parkway af, waar je een aaneenschakeling van natuurpracht kunt verwachten. Dit is één van de mooiste autoroutes ter wereld!