Beoordelingen Ehrwald

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Ehrwald te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Ehrwald ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Ehrwald op wintersport zijn geweest. Ben jij in Ehrwald geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 maart 2019

Door: Chiel Jansen over Ehrwald

Mooi gezellig dorp met voor ieder wat wils

Perfecte afstand net over de grens, super voor gezinnen met kinderen

Overzichtelijk gebied
Weinig après-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 19 maart 2019

Door: Natascha Lammen over Ehrwald

Heerlijk familie skidorp

Heerlijk skigebied, niet super groot maar daarom kom je vaak de kinderen tegen als ze aan het lessen zijn. Piste zijn niet te steil, maar wel uitdagend genoeg.

Ja komt elkaar steeds tegen, geen lange wachttijden bij de lift.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 8 maart 2018

Door: Janneke over Ehrwald

Gezellig dorp, kwaliteit hoog.

Gezellig dorp met voldoende ski en board mogelijkheden voor het hele gezin. Zoek je moeilijke geprepareerde pistes? Dan ben je hier niet aan het juiste adres maar onder begeleiding van berggidsen of skileraren, kun je hele leuke off-piste afdalingen maken en beginners kunnen hier al heel snel de dalafdaling voltooien. Voor een gemixt gezelschap een prima plek dus. Voor après-ski zijn de mogelijkheden beperkt. De grootste skischool is super. Door de grootte kunnen ze de groepen vrij nauwkeurig op niveau samenstellen. Meestal is dat de 2e dag al voor elkaar, maar als in de loop van de week verder geschoven moet worden in het belang van het leerproces van het kind, gebeurt dat ook. En... het freestylepark met 2 oefenschansen en 3 profischansen en een heel arsenaal aan boxen en rails, super! En ook daar kun je les in krijgen. Kortom, super gebied voor gezinnen en geen probleem als 1 of meerdere leden van de groep wat verder zijn. De uitdaging kan opgezocht worden. Niet geschikt voor wintersporters die alleen maar echte uitdaging zoeken.

Vriendelijk dorp, fijne vakantie plek.
Echte piste uitdagingen moeilijker te vinden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 3 maart 2018

Door: Marit Schermer over Ehrwald

ErhwalderAlm is een gezellig skigebied in de mooie Zugspitz arena

Mooie brede blauwe en rode pistes in een kleinschalig gezellig skigebied.

Mooi centraal gelegen skigebied met goede bus verbindingen naar de andere dorpjes/skigebieden.
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Michel Hof over Ehrwald

Mooie omgeving, goede pistes niet te moeilijk

Ehrwalder Alm. mooie pistes lange afdalingen, veel blauw, beetje rood en bijna geen zwart

Prima plaats, goede liften en mooie pistes
geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 26 februari 2018

Door: Bjorn over Ehrwald

Geweldig skigebied voor de beginners

Dit is een mooi klein skigebied, goed begaanbaar en tijdens skiën kom je de kinderen tegen tijdens de lessen omdat de pistes niet al te lang zijn.

Mooie pistes, rustig gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 10 maart 2016

Door: Van Landuyt Jozef over Ehrwald

Schitterend skidorp in de Zugspitzarena met veel mogelijkheden

Aangenaam rustig skidorp waar alles binnen voet- en handbereik is. Gezellige winkels. Sfeervolle Kirchplatz met zeer goede skibusverbindingen naar Ehrwalder Alm en de andere skilocaties: Berwang, Lesmoos, Biberwier.... Garmisch Partenkirchen... Zugspitze. Een aanrader is eens met de Schnee-expres ( trein - gratis met gastenkaart ) naar Garmisch Partenkirchen in Duitsland te sporen ( 30 minuten ). Zeer goede en verzorgde skipistes. Voor elk wal wils!

Hotel Im Gruenen Baum ( Kichplatz ) - Italiaans Restaurant op De Kirchplatz met zalig terras in de zon 's middags.
De klok van de kerktoren begint om 7.00 u. 's morgens. Dat kan wel eens lastig zijn na een avondje aprés-ski of optreden!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 maart 2016

Door: Piet over Ehrwald

Ideaal voor gezinnen met kinderen

Kom al 20 jaar in Ehrwald. Gezellig centrum. Mooie pistes voor de gemiddelde Nederlandse skiërs Wil je wat moeilijker dan ga je naar de Zugspitze. Op de Ehrwalder alm leuk funpark voor de jeugd. Uitstekende kinderskischool van Total. Zoek je uitbundige apres-ski ga dan ergens anders naartoe. Prima langlaufloipes. Kortom ideaal voor opa, oma, kinderen en kleinkinderen.

Bijna alle pistes kunnen kunstmatig besneeuwd worden
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 9 maart 2016

Door: Rienie over Ehrwald

Geweldig dorp met gezellige bewoners.

Wij komen sinds 1998 in Ehrwald en gaan er meerdere keren per jaar heen. Het is nog steeds geweldig om in Ehrwald te zijn.

Na vele bezoeken nog steeds geweldig.
Weet ik niet.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 augustus 2014

Door: Bert over Ehrwald

Leuk en gezellig dorp

Afgelopen winter voor het eerst in Ehrwald geweest. Het dorp is gezellig en sfeervol. De Zugspitze is prachtig om te zien. Niet heel veel après-ski mogelijkheden, maar dat vonden wij niet erg. De skigebieden zijn niet heel groot maar je kan wel naar verschillende deelgebieden rijden met overal genoeg parkeermogelijkheden. De pistes zijn over het algemeen vrij makkelijk en lekker breed.

Erg betaalbaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 december 2012

Door: de Vogel over Ehrwald

Geweldige plek voor een fantastische wintersport vakantie

Ehrwald is een geweldige plek wat goed is aan te rijden vanuit Nederland. Ehrwald is authentiek Oostenrijk, maar nog heerlijk klein. Afgelopen jaren hebben wij het steeds drukker zien worden qua vakantiemensen en horen wij steeds meer Nederlanders praten op de piste. Ehrwald is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Voor een beginner, gezin met kinderen en gevorderden ben je hier op de juiste plek. Ben je der mate verder gevorderd dan is Lermoos (slechts 6 km verderop) een goed alternatief. Val je onder de categorie Experts dan zou ik grotere skigebieden adviseren. Kom je voor de of elke dag stappen. Dan is Ehrwald niet de plek waar je moet zijn. Toch is het centrum van Ehrwald gezellig en heeft het goede eetgelegenheden. Cafe Leitner is echt een aanrader !! Aankomende winter (2013) is erop de piste weer een spiksplinternieuwe restaurant gebouwd. De laatste jaren word er vaak gezegd dat de pistes aan elkaar gebouwd gaan worden. Hiermee willen ze na het seizoen (dus half 2013) aan gaan beginnen. Dit zou inhouden dat de Ehrwalder Alm en de Wetterstein aan elkaar gaan worden verbonden. (hopelijk gaat het nu een keer plaats vinden) Ook zou er een nieuwe stoeltjeslift gebouwd worden op de Sonnenhang Bahn. Voor wandelingen, of langlaufen ben je hier op het juiste adres. Er zijn talloze routes van verschillende zwaartes. Zoals je ziet is apres-ski beoordeeld met 2 sterren. Natuurlijk is het gezellig op de piste, heb je leuke cafeetjes in het centrum, maar kom je echt voor de apres-ski of wil je elke dag gaan stappen dan ben je in Ehrwald niet op het juiste adres. Nog een pluspunt is dat de bussen in de gebied gratis zijn. Dus je hoef niet perse met de auto naar de piste maar je kan de bus nemen. Ook krijg je bij je accommodatie een gastenkaart. Hiermee kun je, als je geen skipas heb gratis met de bus en hiermee kun je gratis naar het openbare zwembad. Ook de horeca-prijzen zijn in Ehrwald nog vriendelijk als je deze gaat vergelijken met Frankrijk, Zwitserland of andere grote skigebieden in Oostenrijk. Kortom: ben je een beginner, of kom je op vakantie met een gezin dan zit je hier op het juiste adres. Ga je voor apres-ski of wil je maximaal skiën/snowboarden dan zijn er grotere gebieden met meer uitdagende pistes.

Goed aan te rijden van Nederland
gezellig centrum
Bijna alleen maar stoeltjesliften
weinig apres-ski

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 mei 2012

Door: Monique over Ehrwald

Leuk dorp, prima skigebied en lekker dichtbij

Wij zijn in februari in Ehrwald geweest met een groepje vriendinnen. We hebben een super weekend gehad, maar het was zo koud (-27), maar dat kan gebeuren. Ehrwald is prima te doen voor een weekend en eenvoudig te bereiken. We hebben op de Ehrwalder Alm en in Lermoos geskied. Ehrwalder Alm is perfect voor beginners en mensen die van blauwe pistes houden. Lermoos is wat moeilijker en bovendien was de après-ski hier gezelliger dan in Ehrwald.

Relatief dichtbij
Goedkoop
Prachtige omgeving
Skigebieden zijn niet heel groot

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
2

Datum 24 februari 2012

Door: wil en henk over Ehrwald

Wij vinden het een fijn dorp en komen er al 35 jaar om dat je vanuit het dorp een heleboel bestemmingen kunt gaan bezoeken

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 februari 2012

Door: Lenie de Mooij over Ehrwald

Hallo mensen, even iets over Erhwald. Een heerlijk dorp, wij komen er al sinds 1978, waren toen nog jong en onbevangen wat wintersport betreft. Je had geen internet of teletekst waar je sneeuwhoogtes enz kon opzoeken. Dus was elke keer een verrassing als je aankwam. Veel of weinig sneeuw, regen groene pistes alles was mogelijk. Je had een beeld voor ogen zoals het in de reisgids stond, veel sneeuw en zon. Zijn hier jaren wezen skien, eerst samen later namen we de kinderen mee. En die praten er nu nog over, over hoe gezellig het was dat ze soms de Alm afkwamen met ijs, gras en steentjes. Ja de natuur laat zich niet dwingen! Later uitgeweken naar grotere gebieden, mooi om te skien maar misten vaak het knusse van Erhwald. Nu zijn we in de zestig, en komen er nog steeds met veel plezier. Voordeel is ook dat het een groot dal is, kan je niet skien, loop lekker naar Lermoos of Biberwier, neem de panoramaweg en je hebt prachtige vergezichten. Voor mij is Erhwald mijn dorpje,17 maart zijn wij er weer, nu met Sterren in de Sneeuw, artiesten mee, gezellige avonden!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 januari 2012

Door: Danny over Ehrwald

Gaan in de krokusvakantie voor de 10 de keer naar Ehrwald.Supergezellig dorpje en zeer goed met kinderen om te leren skien.We zijn al verscheidene keren in de zomer ook geweest en je kan er prachtige bergwandelingen maken. Kortom,Ehrwald is prachtig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 12 januari 2012

Door: Anoniem over Ehrwald

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 maart 2011

Door: Ineke over Ehrwald

Wij zijn net terug uit Ehrwald, lekker weer bezig geweest met skién. Wij hebben les gekregen van Alfons van de skischool Total. Dat was heel gezellig en leuk en gaf ons goed les. Wij komen er met plezier terug. Vroeger was er wel Apres-ski in Sonnehang dat was altijd heel gezellig, dat mis ik nu wel. Ook zijn wij al een paar keer gehuldigd omdat wij hier al 21 jaar komen erg leuk. Na wat in verschillende appartementen te hebben gezeten. Hebben wij nu een appartement aan de moos. Je kijkt zo naar Biberwier en Lermoos heerlijk. Wij zijn er in de zomer ook al een paar keer geweest, het is er dan wel rustig maar de omgeving is heel mooi lekker wandelen. Op de Ehrwalder Alm lopen dan de paarden. De dorpjes om Ehrwald heen zijn gemakkelijk te bereiken met auto of bus. Dus veel te zien. Wij hebben daar ook een huttentocht gemaakt naar de Cobergerhutte, Knorhutte op de Zugspits en de Lautascherhutte. Wij hopen er nog lang van te kunnen genieten. Groetjes Ehrwald en tot ziens Ineke

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 27 februari 2011

Door: Anoniem over Ehrwald

Wij gaan al weer voor de 8e keer naar Ehrwald, leuk skieen, leuke plaatsen in de omgeving waar je ook kunt skieen, een paar keer hotel gehad, de laatste jaren zitten we in appartement Leitner bover de Spar, wij vinden dat ideaal, 's-morgens verse broodjes en 's-middag direct na thuiskomst eerst even boodschappen doen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 februari 2011

Door: Lieve over Ehrwald

Al 15jaar naar Ehrwald en logeren er in Haus Bergwelt - aan de Moos in Ehrwald. Een heel ruim appartement met 2 grote slaapkamers - totaal 6 bedden en in de leefkeuken kunnen ook nog 2 personen slapen. Dus exellent voor ski-verblijf met vrienden. Ligt op 2 min. van het centrum en 3 min van de skibus. Skibus die je gratis naar Lermoos en Biberwier brengt. Haus Bergwelt heeft ook een prachig uitzicht : geen gebouwen die het zicht belemmeren. Prachtig zicht naar Lermoos en Biberwier. Het heeft ook een groot terras Oost/Zuid/West richting. Ligt ook in de onmiddellijke omgeving van de Loipen. Het zwembad ligt een 6 min verder. De Spar op 2 min. Bergwelt ligt echter heel rustig vermits het in een lager gelegen verkeersvrije straat ligt. Haus Bergwelt in de Kirweg is een aan te bevelen Ferienwohnung.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 december 2010

Door: Fam.Wuijts over Ehrwald

Ehrwald is een leuk dorp met goede ski mogelijkheden. Zeer geschikt voor familie's. Wij vinden het heerlijk als we onze zoon tegen komen op de piste. S'middags samen eten, gezellig. Mensen die niet willen skieen kunnen langlaufen of lekker gaan wandelen. Twee keer per week is er een rodelavond. Er is niet heel veel apres-ski, wel gezellige en goede restaurants. Er is een leuk overdekt zwembad met saunafaciliteiten en een ijsbaan. De VVV, organiseert leuke activiteiten, zowel voor de skieer als de niet skieer. Kijkt u voor een goede accomodatie op: www.appartement-ehrwald.nl

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 14 december 2010

Door: edwin over Ehrwald

Nu 2 keer in ehrwald geweest met familie. Goede appartementen en hotels en hele mooie pistes voor beginners en licht gevorderden. In feb gaan we voor de 3e keer. Mijn ouders zijn geen skiers meer maar ze kunnen er heerlijk wandelen en langlaufen. En tenslotte..800 km van Nederland, dichtbij dus gruss gott

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 december 2010

Door: j speelman over Ehrwald

Kom al 22 jaar in Ehrwald. Ben dit jaar gehuldigt, mijn vrouw kreeg een mooi boeket en ik een fles snaps met een mooi schilderij voor ons beiden. Zugspitse is een mooi skigebied zeker als je het nog moet leren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 maart 2010

Door: Anoniem over Ehrwald

Dit jaar voor het eerst in februari op vakantie geweest in Ehrwald met onze kinderen. We zaten op een super locatie, aan de Sonnenhangpiste in "Haus Linn". Vandaar uit zo de piste op met de kinderen. Ook de skischolen zitten daar. Ideaal! De pistes zijn over het algemeen blauw en rood, lekker breed en prima geprepareerd. Wij komen volgend jaar zeker terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 februari 2010

Door: Irene over Ehrwald

Een tip voor Roos. Ehrwald heeft twee skischolen: Skischule Total (oranje/blauwe pakken)en skischule Leitner (rood/witte pakken). Total geeft les op de Ehrwalder Alm waar je op zondag meteen op de verzamelweide boven bij de Ehrwalderalmbahn wordt aangesproken of je les wil. Dan helpen ze je meteen verder. Die andere school geeft les op piste Sonnenhang beneden in het dorp. Skischule Total kun je boeken bij de kassa van de Ehrwalder Almbahn en Leitner bij sportzaak Leitner in het dorp. Wat je kunt doen is de site www.zugspitzearena.at bezoeken. Daar staat heel veel informatie op. Je kunt bv. ook een kortingsbon uitprinten van eenskiverhuurbedrijf Pepi nog wat of zo iets. Dan krijg je 10 procent korting vanaf drie dagen huur. Heb je een gezin dan raad ik je de Familie happy skicard aan. Dat scheelt ook. Afijn, genoeg info weer! Succes en wie weet tot ziens haha! (Ik ben er met carnaval) Groeten Irene

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 februari 2010

Door: Anoniem over Ehrwald

Wij gaan volgende week voor het derde jaar naar Ehrwald. Heerlijk hotel (hotel alpen residence) waar je na het skieen lekker kan relaxen in de suana en in het zwembad. Ehrwald is een prima gebied voor beginners en/of gezinnen. Ik vind het erg leuk dat de kinderen in de skiklas zitten maar je ze wel kan zien skieen omdat het gebied niet zo groot is. Echter voor de zeer ervaren skieer is het gebied wat beperkt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 oktober 2009

Door: Sonnenwinkel Tirol over Ehrwald

Jos en Claudia Delrock - Sonnenwinkel Tirol Ehrwald wonen nu al 2,5 jaar in Ehrwald en genieten nog iedere dag. Het gezellige dorpje biedt voor iedereen wat, zowel in de winter als zeker ook in de zomer. Het is een kindvriendelijke gebied en met de happy Ski Card kan je alle plaatsen in de Zugspitz Arena bezoeken, in de zomer biedt het Z-ticket een uitkomst. Kinderen kunnen rodelen, zwemmen in de mooie baden of in de meren. Ehrwald is het grootste dorp in de Zugspitz arena en biedt vele restaurants en winkeltjes. Gelukkig zijn er geen uitpuilende disco's of apres skibars te vinden. Die zijn er al genoeg in Oostenrijk. Maar hier kunnen zowel de fanatieke sporters als gezinnen aan hun trekken komen. We zijn blij dat we hier mogen wonen. Gruss Gott aus Ehrwald

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 februari 2009

Door: Thierry Quasters over Ehrwald

Beste vrienden, ik ben 09.01.2009 naar Ehrwald geweest, en vond het daar best leuk. Zeer goed hotel, hotel Stern, zeer aan te raden. Skipiste ligt 5min van het hotel te voet. Pisten zijn blauw en rood. Je kunt je er zeker goed amuseren. Gaan zeker nog terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 februari 2009

Door: Derk Schoonhoven over Ehrwald

We zijn ruim 20 jaar geleden voor de eerste keer naar Ehrwald geweest. daarna naar Fulpmes bij Stubaier Gletsjer. Heel mooi daar. Nu we echter een kleinzoontje hebben gaan we terug naar Ehrwald. Zeeeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Doen!!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 januari 2009

Door: jan over Ehrwald

Voor de eerse maal in ehrwald, maar zeker niet de laatste keer. Het is een gezellig dorp met uistekende ski pistes. Je kunt er fantastisch wandelen en langlaufen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2009

Door: Henk de Beer over Ehrwald

Een vriendelijk dorp met verschillende faciliteiten. Voor beginners en voor gevorderden is het goed skieen/langlaufen/wandelen. Ook in de zomer erg aan te bevelen door de vele mogelijkheden die er zijn zoals wandelen, fietsen, bergbeklimmen etc. Absoluut niet duur om te gaan eten als je dat met de soms hoge prijzen in NL vergelijkt. Voldoende keus uit de verschillende gezellige restaurants, hüten e.d.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 25 januari 2009

Door: Anoniem over Ehrwald

Wij gaan nu voor de zesde keer naar Ehrwald. Het is een leuk dorp met voldoen faciliteiten. Wij gaan niet op de ski, maar wandelen veel. Het is een breed dal, waar je zo van het ene naar het ander dorp kunt lopen. Ook heeft Ehrwald een station, wat extra mogelijkheden biedt. Een trip naar Munchen bijvoorbeeld, of Garmisch Partenkirchen. Erg leuk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 januari 2009

Door: Roos over Ehrwald

Wij zijn al jaren verslingerd aan dit heerlijke dorp. De pistes zijn goed te doen en vorig jaar is er weer een nieuwe lift geopend. Vorig jaar troffen wij ook voor het eerst een heuse apres ski bar aan in het centrum; erg gezellig! Dit jaar hopen wij met onze dochter van 4 naar Ehrwald te kunnen gaan. Dus tips over skischolen zijn welkom!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 maart 2008

Door: Matty over Ehrwald

Na 9 jaar volledig gewoond te hebben in Ehrwald ben ik natuurlijk behoorlijk bevooroordeeld. Ik kom er thuis en kan eveneens zeggen dat vrienden en kennissen die er eenmaal geweest zijn, vaker terugkomen. Einmal Ehrwald immer Ehrwald is hiervoor natuurlijk DE spreuk en ik sluit me dan ook volledig aan bij de recensie van Erik in juni 2006. Kom net terug van weer een weekend gezellig met vrienden tijdens de pasen weg. "even" een weekendje skien, voor elk wat wils. Het mooie van het skigebied en het skien vind ik dat iedereen kan doen en laten wat hij zelf wil, of hij nou gevorderd of beginner is of kind of volwassen. Er is voor ieder wat wils. De Ehrwalder Alm leent zich voor verschillende ervaringen, zeker nu er wederom een nieuwe lift en piste bijgekomen is. En op een weekpas kan je de hele omgeving bekijken, Biberwier, Lermoos en niet te vergeten de Zugspitze. Zelf heb ik als skilerares gewerkt in de skischool Total, waar ze zeer kindvriendelijk zijn en absoluut ervaren skileraren hebben die uw kind goed bezig kunnen houden. Zeker voor de kleintjes is het heel belangrijk dat iemand ze in hun eigen taal kan aanspreken. ook de Oostenrijkers zelf spreken door de vele Nederlanders ook een aardig woordje NL. Ik zou zeggen, bespreek een keertje und schau das alles mal an. veel plezier...

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 31 december 2007

Door: petra over Ehrwald

Dit jaar voor de eerste keer naar Ehrwald geweest met onze kinderen van 6 en 8 jaar. Heerlijk geskied met zijn vieren. Het skigebied Ehrwalder Alm is leuk veel blauwe en rode pistes, niet te moeilijk met kinderen en overzichtelijk. We komen hier zeker nog eens terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 december 2007

Door: Andre over Ehrwald

Ik heb Ehrwald voor de eerste keer 30 jaar geleden bezocht. Heb daarna ook de grote gebieden als Solden en Ischl bezocht maar toch blijft Ehrwald trekken. Leuk dorp en ook voldoende pisten in de nabije omgeving (Lermoos, Biberwer, Berwang) Vooral de intimiteit van dit kleinere gebied maakt het tot een aanrader. Dus dit jaar voor de zoveelste keer weer een weekje Ehrwald!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 februari 2007

Door: ad over Ehrwald

Net teruggekeerd van een heerlijke vakantie. We hebben weer heerlijk geskied, komen regelmatig in Ehrwald terug. Prima banen voor gezinnen met kinderen. Goed skiën op de Ehrwalderalm met leuke afdaling. De zeer gevorderde skier is hier gauw uitgekeken. Dit geldt niet voor mij en mijn familie. We logeren altijd in hotel Edelweiss te Lermoos. Prima hotel met gratis zwembad whirlpool, sauna en goed eten. Alleen met auto naar Ehrwald rijden of skibus. Vanuit hotel 5 minuten lopen naar Skipiste in Lermoos is ook goed maar wij prefereren de Ehrwalder almbahn. Bij weinig sneeuw is de Zugpitze een alternatief gaat met dezelfde skipas.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 januari 2007

Door: Trude over Ehrwald

Hallo, even een reactie van mij over Ehrwald. Zelf heb ik er leren skiën toen ik vier jaar was (ik ben nu 32) dus ik kom er al ruim twintig jaar. Wij komen ook al die tijd al in hetzelfde pension bij Robert en Maria Schennach. Dat zijn eigenlijk een soort opa en oma voor mij geworden (toen ik ging trouwen, kreeg ik (en mijn man) een week vakantie van hen aangeboden). Vorig jaar hebben wij onze dochter die toen net 4 jaar was, ook meegenomen naar Robert en Maria en zij heeft ook leren skiën. GEWELDIG, dat je na al die jaren het nog zo naar je zin kan hebben in dit dorp. Dit mede namens alle mensen die er wonen, want in al die jaren leer je veel van de inwoners kennen. Door ziekte in de familie is het nog niet helemaal duidelijk of wij dit jaar weer gaan, maar als we gaan nemen we onze dochter zeker weer mee. (als haar broertje 4 is mag hij ook mee)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 januari 2007

Door: Enno en Sietie Riemersma over Ehrwald

We hebben een super week gehad in Ehrwald. De laatste dag regende het dus zijn we een dag eerder naar huis gegaan. We komen zeker terug en hopen dat er meer sneeuw ligt. De overnachting bij Larchenhof was super.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 januari 2007

Door: V. Boomaars over Ehrwald

Ehrwald is een gezellig dorp. Leuk voor skiërs en wandelaars. Vanaf het dorp kun je makkelijk lopend naar de 'Sonnehang'lift (lange sleeplift/makkelijke piste) en vanaf daar verder skiën op de 'Wetterstein' (stoeltjeslift). Meer skimogelijkheden op de 'Alm' en in Lermoos, maar daar moet je met de auto of bus naartoe. Persoonlijk nadeel vind ik dat er zoveel sleepliften zijn. Kinderen en snowboarders vallen er regelmatig uit. Ehrwald is echt geschikt voor families en gezinnen met kinderen. Wij zaten in Hotel Sonnenspitze en dat is prima bevallen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 28 november 2006

Door: Van Dijk, Beverwijk over Ehrwald

Ehrwald is al 5 jaar onze vaste stek om te skiën. Iedereen heeft hier wat wils, met name voor beginners is het hier uitskend vertoeven. Altijd goede sneeuw gehad, dorp licht op 1000m hoogte, zugspitze is hoog genoeg indien er lager wat minder goede omstandigheden zijn. Alleen jammer dat gebieden nog niet direct met elkaar verbonden zijn. Grotere gebieden liggen in principe binnen een uur afstand rijden. Garmisch partenkirchen heeft een heel leuk skiegebied. Wij komen hier zeker de komende jaren nog treug, afgelopen zomer hier ook geweest fantastisch gewandeld. Mede ook leuk door huis eigenaren waar we al jaren zitten in Ehrwald.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 12 juni 2006

Door: Erik over Ehrwald

Heb afgelopen winter seizoen voor vier maanden in Ehrwald gewoond ivb mijn baan daar als skileraar en wilde zelf ook mijn beoordeling over het dorp beschrijven. Ehrwald is zoals al eerder genoemd een heel gezellig, sfeervol dorp. De ligging aan de zugspitze is super en zorgt voor een prachtig uitzicht vanuit het gehele dal. De pistes in Ehrwald zijn over twee, drie verschillende gebieden verdeeld. Je hebt de Sonnehang; die je op het laagste gedeelte van de berg vind. De Almbahn; die een stukje hoger gelegen ligt, en tot slot de pistes op de top van de zugspitze zelf. De verschillende gebieden leveren zo zijn voor en na-delen op. Een mooi voordeel is dat je verschillende dagen kan verdelen over verschillende skigebieden (waar de skischool rekening mee houdt). Een nadeel is dat de gebieden niet aangesloten zijn en is men afhankelijk van het (openbaar)vervoer. Deze is tevens wel gratis. Voor gezinnen en beginners, met de nadruk op kinderen, is het een ideaal skigebied. Voor de meer gevorderden is het gebied redelijk tot goed. De Pistes boven op de zugspitze zijn vrijwel allemaal rood, en met een happy skicard kan men ook in omringende gebieden skien, waarvan lermoos ook zeker een goed alternatief is. De apreski valt mee. In het hoogseizoen is er zeker wat te beleven, maar stel je niet in op een hoog apres-hos-ski gehalte. Snowboardes komen kunnen sinds afgelopen jaar meer aan hun trekken komen in Ehwald. Op de Almbahn was dit jaar voor het eerst een funparkgebouwd, welke een groot succes was. Tevens is er ook een funpark op de top zelf. Nadeel is dat daar veel sleepliften zijn. Tot slot wil ik nog kwijt dat Ehrwald een supergezellig dorp is en dat men voordat ik vertrok heeft gezegd: "Eens Ehrwald altijd Ehrwald." Zelf daar toen in geloofde, maar na vier maanden nog steeds zo entousiast te zijn vertrek ik over een week weer om de gehele zomer als bergsportleraar te werken in de zugspitsarena.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 22 maart 2006

Door: Anoniem over Ehrwald

Voor beginners is dit gebied perfect. Heel veel blauwe pistes en lekker breed. We zijn begin maart geweest en op de skipiste was het erg rustig (heerlijk!!!!). We waren dit jaar voor het eerst in Ehrwald. Daarvoor waren we in Lermoos. Qua skigebied is Lermoos voor beginners niet echt aan te bevelen. Veel moeilijker en veel drukker, terwijl in de folder staat dat Lermoos een goed skigebied is voor beginners. In Erhwald kun je ook goed eten, vooral de italiaan is erg aan te bevelen. Volgend jaar gaan we weer!.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 maart 2006

Door: Anja over Ehrwald

ikheb zelf leren skiën in Ehrwald en kom er al 25 jaar, nu kom ik er met mijn kinderen die er nu ook leren skiën. ik heb het dorp echt zien groeien, winkels zien komen en gaan, maar de pistes zijn er beter op geworden, er is meer bijgemaakt, sinds een paar jaar een echte zwarte piste. die de moeite waard is (zeker in diepsneeuw). de liften zijn er ook beter op geworden. wij zijn van plan er nog jaren te komen totdat de kinderen het niet meer leuk vinden. gelukkig duurt dat nog een hele tijd. je moet er niet heen gaan als je apres ski zoekt want die is er niet of nauwelijks. het is een echt familie dorp!! en ik hoop dat dat nog jaren zo blijft.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 26 februari 2006

Door: Vlaardingen over Ehrwald

Ehrwald is een prachtig dorp. Wij hadden voldoende sneeuw en mooi weer, beter kan niet. Een dag hadden we regen, toen zijn we naar het zwembad gegaan, Echt geweldig voor iedereen bijzonder was de 65 meter lange glijbaan. In Ehrwald is alles binnen bereik, handig met kleine kinderen. De piste, wandelpaden, ijsbaan, zwembad, alles is op loopafstand. Je kan gratis met de ski-bus, goed geregeld. Er is niet heel veel apres-ski, wel kan je s'avond rodelen of avondskieen. Wij gaan zeker nog een keer naar Ehrwald terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 29 januari 2006

Door: Mirco over Ehrwald

Mooi dorp, ligt dichtbij de pistes. De gebieden zijn voor iedereen geschikt, en er zijn veel hotels.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 januari 2006

Door: Herman over Ehrwald

Toen we nog jong waren hebben we het skiën in Ehrwald geleerd. We zijn er verschillende jaren naar toe gegaan. Daarna hebben we in diverse andere skiplaatsen onze wintersportvakantie doorgebracht en nu we (iets) ouder zijn, zijn we alweer enkele jaren op ons oude stekje terug gekomen. Het is nu niet meer iedere dag skiën, maar we wandelen ook geregeld. En daar is in Ehrwald volop gelegenheid voor. We willen dit jaar Ehrwald ook eens in de zomer gaan bezoeken.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 4 januari 2006

Door: Femke over Ehrwald

Ik ga dit jaar voor de, even rekenen hoor, 21ste keer naar Ehrwald. Al deze jaren zitten we in hetzelfde pension/appartement. Ik heb het altijd geweldig naar mij zin gehad en nog nooit tegenvallende sneeuwcondities gehad. Je kan lekker met de bus naar de rondliggende dorpen om hier te skien, zodat je elke dag een andere piste kan pakken. Voor beginners is dit een uitstekende locatie en voor gevorderden is er ook genoeg uitdaging. Alleen mag de apres-ski iets uitgebreider.....

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 27 december 2005

Door: Angele & Jan over Ehrwald

We komen hier al bijna 30 jaar, noonk Jo al 40!, ski mogelijkheden in Ehrwald zijn inderdaad beperkt , maar rondom Ehrwald in de dorpen is genoeg te vinden voor de gevorderde skiër. De afstand vanaf Maastricht is ongeveer 700Km dus goed te doen. Er zijn wel weken dat half Gronsveld daar rondloopt, maar ook dat heeft zijn Charme. Hotels genoeg, Jammer dat er weinig apres Ski mogelijkheden zijn, voor de rest alles ok.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 december 2005

Door: Jasper over Ehrwald

Leuk gezellig dorp. Skipistes zijn prima. Ik ben persoonlijk wat meer verwend met Frankrijk waar de pistes meer op elkaar aansluiten. Lange tochten maken kan hier helaas niet. Echter is Ehrwald geschikt voor jong en oud en in 2006 zal ik hopelijk voor de 4e keer heen gaan.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 december 2005

Door: sandra over Ehrwald

ik ga dit jaar alweer voor de 3de keer naar ehrwald op wintersport. het is er altijd heel gezellig en er ligt altijd sneeuw. er zijn niet zo heel veel uitgaansmoglijkheden. maar als je het tog gezellig wil maken kun je naar een van de 3 discos in het dorp zelf gaan en anders ga je gezellig naar lermoos. nou ik verheug me al weer op komende wintersport.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 14 december 2005

Door: Roy over Ehrwald

Het is een gezellig en leuk skiegebied. Je kan er veel dingen doen!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 29 september 2005

Door: Anoniem over Ehrwald

Ik kan me helemaal aan sluiten bij Frank, ik kom nu vanaf me tweede in dit mooie oostenrijkse dorpje. elke morgen kan je weer heerlijk over een super geprepareerde piste boarden of skieen. Apres ski is weinig maar waar het is is het super gezellig zeker het Music cafe!!! Voor kinderen is het ook top hier voor de aller kleinste leuke kinder speel plaatsen op de piste en kinderopvang mogelijk. Ook aan de boarders is gedacht meestal op de Zugspitze glesher een groot funpark, in erhwald zelf een super pipe op de Wetterstein en op de Ehrwalder alm klein maar leuk fun park met een mindere pijp maar wel een dikke drop aan het eind waar je super kan springen!!! Dus totaal oordeel een 8.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 september 2005

Door: Frank over Ehrwald

Ehrwald is echt een perfect dorp voor iedere skiër en boarder met een laag tot redelijk niveau er is een overvloed aan blauwe en rode pistes die allemaal door de bocht genomen zeer goed geprepareerd zijn!! er is echter maar 1 zwarte piste die ook nog eens redelijk kort is.. toch is er een mogelijkheid voor zeer ervaren skiërs die meer zwart zouden willen skiën. Deze skiërs kunnen een bus naar Lermoos nemen een dorpje zo'n 5 kilometer verderop waar 2 keer per uur een GRATIS bus heen gaat!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen