Beoordelingen Hopfgarten im Brixental

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Hopfgarten im Brixental te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Hopfgarten im Brixental ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Hopfgarten im Brixental op wintersport zijn geweest. Ben jij in Hopfgarten im Brixental geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2018

Door: Marlies over Hopfgarten im Brixental

Leuk dorp, makkelijk aan te rijden en voldoende faciliteiten

Geen idyllisch bergdorpje maar wel Oostenrijkse gezelligheid. Alle faciliteiten zijn aanwezig en skilift is goed bereikbaar. Ook als je met de auto komt voor een dag skiën. Het gebied gaat niet hoog, dus met hogere temperaturen wordt de sneeuw snel minder. Groot gebied met heel veel mogelijkheden. Prima skischool en leuke restaurantjes op de piste.

Ligging qua aanrijden; toegang tot groot skigebied; ondanks drukke periode relatief korte wachttijden bij de liften en niet druk op de pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2018

Door: T Sjoers over Hopfgarten im Brixental

Leuk, groot skigebied

Hopfgarten valt onder het skigebied SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. Met meer dan 280km aan piste valt er genoeg te skiën. Veel leuke afdalingen en veel leuke restaurants, dorpjes en après ski tentjes.

Gezellige après-ski
Veel pistes
Gezellige dorpjes
Uitgebreid skigebied
Wat korte pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Rian over Hopfgarten im Brixental

Leuk dorp makkelijk bereikbaar

Dorp is makkelijk bereikbaar. Leuke restaurantjes. Heerlijk skigebied. Geen lange wachttijden bij de lift. Gezellige après-skibar.

Geen lange wachttijden bij liften.
Te weinig winkels om ski/snowboard te huren.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 3 mei 2016

Door: IR over Hopfgarten im Brixental

Fijn dorp, goed te bereiken

Hopfgarten is een mooi dorp dat goed per auto en trein te bereiken is. Van hieruit kun je op ski's overal in de Skiwelt komen. Nadeel is dat de dalafdaling in de zon ligt en dus snel papperig wordt. Voordeel is de après ski in de zon bij de Sunnleitenhütte. Lange afdalingen vind je alleen als je terugskiet naar een van de dorpen. Favoriete afdalingen: van de Choralpe terug naar Brixen, de dalafdaling naar Söll, de dalafdaling naar Going en de afdaling naast de Schmiedtalmsleeplift. Daar is ook restaurant Hochschwendt te vinden: lekker en betaalbaar eten en erg aardige mensen. Aanrader. De pistes zijn niet heel uitdagend, maar je kunt eindeloos skiën (tussen de bomen), ook als het niet veel gesneeuwd heeft: sneeuwkanonnen genoeg. Voor gezinnen met heel kleine kinderen is er beneden in het dorp een heel leuk skiweitje, waar zelfs bij hoge temperaturen nog voldoende sneeuw ligt.

Groot gebied, relaxt skiën, veel sneeuwkanonnen.
Niet erg sneeuwzeker qua natuursneeuw, niet heel uitdagend.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 13 maart 2014

Door: Niels over Hopfgarten im Brixental

Eindeloos!

Al vier jaar achter elkaar ga ik (18) met vrienden richting Hopfgarten en we vervelen ons nog steeds niet. Voor de echte kilometervreters zoals wij is het gebied perfect, de pistes worden zo optimaal mogelijk gehouden en je kunt lekker vaak volle bak naar beneden. Dit betekent dus wel dat de pistes niet al te moeilijk en steil zijn. Ook de aansluiting naar Westendorf is wat ons betreft ideaal, de pistes zijn er heerlijk. Vooral de dalafdaling van de top van de Choralpe naar Brixen is fantastisch evenals de dalfdalingen naar Scheffau en Söll. Zoals menig wintersporter beaamt is het gebied niet heel hoog, maar alleen dit jaar en het eerste jaar dat wij er waren, vier jaar geleden dus, lag er weinig sneeuw, hoewel dat dit jaar bijna overal het geval is. Vorig jaar lag er bij ons voor de deur zo'n 130 cm sneeuw in het dal. Wat après-ski betreft heeft het gehele skigebied zo zijn verborgen parels. The place to be voor ons is de Sunneseit Hütte. Dit houten hutje staat naast de piste die de dalafdaling naar Hopfgarten vormt. Je treft hier dus vaak alleen mensen die ook in Hopfgarten verblijven of mensen die speciaal voor Sunneseit (een begrip inmiddels binnen onze wintersportfamilie) naar benden gaan. Een dagelijks terugkerend tafereel op het terras van de Sunneseit is de schnapspolonaise, eigenlijk zou je alleen hier al voor naar de Sunneseit Hütte moeten gaan. Verder ligt dit hutje, zoals je al kon raden, aan de zonkant dus het is er prima vertoeven na wat kilometers. Verder kun je je 's avonds prima vermaken in Westendorf. Verder rijden de skibussen af en aan en zijn de taxi's zeer goed te betalen. Al met al ervaren wij Hopfgarten en Skiwelt als een perfect totaal plaatje.

Gigantisch groot
Sfeer
Altijd sneeuw op de berg, kunst/natuur
Minder uitdaging voor de freestylers

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 november 2011

Door: Roger over Hopfgarten im Brixental

Zelf kom ik er al meer als 40 jaar in Hopfgarten.Ben er vroeger met mijn ouders naar toegegaan als 6 jarige.Nu kom ik er zelf met mijn kinderen.Het gebied is met de jaren steeds groter geworden en blijft ons nog altijd boeien.Ze doen er alles aan om de pistes zo lang mogelijk in prima staat te houden. Het is een aanrader voor jong en oud maar vooral ook voor jonge gezinnen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 15 augustus 2010

Door: Erika over Hopfgarten im Brixental

Ik ben er met kerst 2009 geweest. Met een groep van gezinnen hebben wij een fantastische week gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 februari 2010

Door: Wim over Hopfgarten im Brixental

Gezellig, mooi rustig gelegen dorpje!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 januari 2010

Door: sylvia over Hopfgarten im Brixental

Hopfgarten ligt erg gunstig. Je kunt hiervandaan naar nog 8 andere dorpen skiën. Prima pistes en gezellige hutten. Ondanks de lage ligging hadden wij afgelopen kerst voldoende sneeuw. De dalafdaling was geopend en in goede staat. Heerlijke vakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 oktober 2009

Door: Fernand, Mathilde, Nander et Julien over Hopfgarten im Brixental

Hopfgarten is een klein dorp waar voor de feestbeesten onder ons niet zoveel is te beleven. Het is wel een rustig, sfeervol en typisch oostenrijks plaatsje, goed geschikt voor een leuke ski vakantie, met name voor mensen met kinderen. Het skigebied is heel mooi, en er zijn overal chaletjes waar je lekker kunt eten en drinken. De pistes bieden de gevorderde skieër misschien wat minder uitdaging, maar het gebied is zo groot, dat in feite iedere skifanaat zijn hart kan ophalen. Afgelopen skiseizoen, januari 2009, zijn wij voor het eerst in Hopfgarten geweest. Wij gaan eigenlijk ieder jaar naar een andere plek om te skieën maar we hebben de komende skivakantie toch weer geboekt in Hopfgarten. Omdat, zoals gezegd, de plek, met een speelweide midden in het dorp, goed geschikt is voor kleine kindjes, terwijl je ook als ouders alle mogelijkheden hebt om flink te skieën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 2 januari 2009

Door: Henk en Herma over Hopfgarten im Brixental

Wij gaan nu voor de 5 keer naar Hopfgarten we vinden het geweldig.Heel veel pistes dus je kan geweldig skien. Lekker eten en gezellige apre ski!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 oktober 2007

Door: Anoniem over Hopfgarten im Brixental

Hopfgarten is een klein dorpje in het skigebied Wilder Kaiser Brixental ( Skiwelt ). Het dorp zelf is niet zo heel bekend, maar ik garandeer iedereen dat het skigebied zelf echt schitterend is. Wanneer u de gondellift neemt uit Hopfgarten is er bovenaan de berg een aansluiting naar alle andere dorpen. De pistes zijn echt schitterend en ideaal voor families. De zeer goede skiër zal hier slechts een 4-tal zwarte pistes vinden maar het grote voordeel is dat er zeker een week nodig is om alle pistes te kunnen doen. Het hoogste punt ligt dan misschien maar rond de 1850m, toch heb ik in de laatste 5 jaar nog maar 1 keer een jaar gehad dat er minder sneeuw lag. In die 5 jaar heb ik er steeds een schitterende vakantie beleefd waar ik elk jaar opnieuw naar uit kijk. Tip voor de boarders: bezoek zeker het funpark in Westendorf!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 7 maart 2006

Door: Ivo over Hopfgarten im Brixental

Dit jaar voor de 3de keer naar Hopfgarten geweest en weer een meevaller. Hebben al geboekt voor volgend jaar. Een rustig dorpje, maar toch gezellig. Groetjes Ivo.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 december 2005

Door: Anoniem over Hopfgarten im Brixental

Helaas dit jaar niet aanwezig in Hopfgarten met de feestdagen. Normaal elk jaar van de partij. Zie dat er veel sneeuw ligt, geweldig. Hopfgarten tot volgend jaar. Groeten Han.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 19 december 2005

Door: Helen over Hopfgarten im Brixental

Geweldig skigebied. We gaan pas in februari maar wel voor de 30e keer. We kijken er weer naar uit.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 november 2005

Door: Maarten over Hopfgarten im Brixental

Zeker de sneeuw valt en de trainreis is geboekt op naar 1 maand skiles geven! kom bij skischool Georg Ager en je hebt de tijd van je leven! Het is een geweldig gebied met voor ieder wat wils: voor de gevorderden zijn er weinig zwarte pistes maar genoeg leuke rode pistes en men zal zich hier dan ook zeker wel vermaken, voor de beginners zat en nu helemaal makkelijk met de nieuwe liften. Voor de apres ski moet je bij de silver bullet zijn of je moet met een taxi voor weinig naar westendorf/ kirchberg want dat is het mekka van de spres ski en helemaal voor de nederlanders!!! Ik zie jullie snel in hopfgarten 20 dec tot 19 jan aanwezig!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 november 2005

Door: Huib Dekker over Hopfgarten im Brixental

Super dat 't weer sneeuwt in Hopfgarten. Februari a.s. gaan we pas, inmiddels voor de 7e keer dat zegt m.i. genoeg. Onze kinderen en wijzelf hebben het er altijd uitstekend naar onze zin. De plaats ligt laag maar heeft ons qua sneeuw nooit teleurgesteld.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 november 2005

Door: Wim over Hopfgarten im Brixental

Gezellig weer naar hopfgarten! Vriendelijke mensen leuk dorpje lekker eten. Mooi skigebied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 november 2005

Door: Hans over Hopfgarten im Brixental

ha lekker het begint weer te sneeuwen dus inpakken die skis en op vakantie groet hans

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen