Skip to navigation Skip to main content
Kinderen spelen Westendorf
Oostenrijk

Familievriendelijk Mauterndorf

Gebaseerd op 7 reviews

Mauterndorf voor families

Grootste kinder indoorwereld van het Salzburgerland
Mini Club voor kinderen vanaf 18 maanden
Gratis Smarty kindertaxi naar de skischool

In Mauterndorf beleeft de hele familie een zorgeloze wintersport. Hier ski en snowboard je in alle rust op perfect geprepareerde pistes zonder wachtrijen bij de lift. De 50 pistekilometers van het skigebied Grosseck-Speiereck bieden jong en oud skiplezier. Mauterndorf beschikt over de grootste indoor speelwereld van het Salzburgerland, kinderen kunnen zich hier uren vermaken. 's Morgens een eind lopen naar de lift is er ook niet bij, de Smarty Taxi brengt je gratis naar de skischool.

Smarty Land
Smarty Land is het kinderland van de skischool Mauterndorf en ligt bij het dalstation van de Großeckbahn. Het kinderland is uitgerust met lopende banden (2), touwlift, oefenliften (2), springkasteel en tal van andere voorzieningen. Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen via de Smarty Mini-Club al kennis maken met skiën, sneeuw en wintersport. Voor kinderen die op skiles zitten is het ook mogelijk om tussen de middag over te blijven.

Smarty Alm
De Smarty Alm is de grootste (200m²) indoorspeelwereld van het Salzburgerland. Op twee verdiepingen vinden kinderen hier een klimburcht, speelwand, bioscoop en ballenbak. Dit is ook de plek waar kinderen vanaf 6 maanden kunnen worden opgevangen in de Smarty Miniclub.

Hexenwald
Bij de Stockerboden lift in skigebied Grosseck-Speiereck ligt een funpiste voor jong en oud. In het Hexenwald ski je over heuvels en door kuilen en moet je je evenwicht en balans op de ski’s zien te houden. Ook is er in het skigebied een funzone, snelheidspiste en slalomafdaling.

Burcht Mauterndorf
Wanneer het tijdens de wintersport in Mauterndorf onverhoopt slecht weer is, hoeven jullie je niet te vervelen. Zet bijvoorbeeld een stap terug in de tijd en ervaar de Middeleeuwen in Burcht Mauterndorf. Dit kasteel uit de 13e eeuw werd destijds gebouwd om tol te kunnen heffen (Maut is Duits voor tol) voor de weg die via Mauterndorf over de Radstädter Tauern liep. Vanuit de 44 meter hoge toren heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Taurachbahn
Nog meer historie! De Taurachbahn is een meer dan 100 jaar oude spoorlijn waar nog altijd met stoomlocomotieven op wordt gereden. Het is de hoogstgelegen smalspoorlijn van Oostenrijk en loopt van Mauterndorf naar St. Ändra en weer terug.

Rodelbaan Mauterndorf
De rodelbaan van Mauterndorf ligt aan de voet van Burcht Mauterndorf aan de wandelroute richting het skigebied. De rodelbaan is 500 meter lang en kan worden verlicht.

Mauterndorf voor de kinderen
Kinderopvang
Kinderopvang vanaf 6 maanden
Aantal uren kinderopvang 8 uur per dag
Prijs zonder lunch € 69,00
Prijs met lunch
Kindercarrousel
Vliegend tapijt
Kinderlift 1
Belevenispark
Speeltuin
Mascotte
Naam van de mascotte Smarty