Beoordelingen Kössen

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Kössen te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Kössen ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Kössen op wintersport zijn geweest. Ben jij in Kössen geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2017

Door: Nadine over Kössen

Leuk gebied voor gezinnen

Wij verbleven in Walchsee op 10 minuten rijden van Kössen. Parkeren goed geregeld. Er gaat een pendelbus. Drukte bij de liften viel reuze mee. Leuk klein skigebied.

Betaalbaar, overzichtelijk, gezellig
Niet zo hoog gelegen = dalafdaling mindere sneeuwkwaliteit (eerste week maart 2017)

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 7 maart 2017

Door: Anoniem over Kössen

Leuk gebied voor gezinnen

Wij verbleven in Walchsee op 10 minuten rijden van Kössen. Parkeren goed geregeld. Er gaat een pendelbus. Drukte bij de liften viel reuze mee. Leuk klein skigebied.

Betaalbaar

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 25 maart 2015

Door: Petra Kint over Kössen

Fantastisch gezellig vriendelijk dorp waar je je thuis voelt

ik kom al 23 jaar in Kössen en voel me er erg thuis Men kent me en is erg vriendelijk. Ik "woon" al vele jaren in het centrum van het dorp in hetzelfde appartementencomplex. Het langlauftraject is mooi, uitgebreid en goed gespoord. Het voelt aan als een tweede thuis.

De loipen beginnen in het dorp, mooi wandelgebied als er toevallig weinig sneeuw is
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 juli 2013

Door: Wim T. over Kössen

Top wintersport gehad!

Onze kinderen hebben vorig jaar hun eerste wintersport meegemaakt in Kössen, we hebben allemaal een topweek gehad. Het skigebied is overzichtelijk, we kwamen ze dagelijks tijdens de skilessen tegen. Zoals eerdere recensies zeggen is de onderste piste wel vrij lastig maar over het algemeen is het een prima skigebied voor beginnende skiërs. Het dorp is ons ook goed bevallen, niet te druk maar wel erg gezellig en er zijn verschillende leuke dingen te doen na het skiën, zoals een koetstocht die de kinderen ook erg leuk vonden. Top!

Overzichtelijk skigebied
Pistes zeer geschikt voor beginnende skiërs
Leuk gemoedelijk dorpje, zonder al te veel après-ski
Voor meer ervaren skiërs is het skigebied misschien wat klein

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 26 januari 2011

Door: Jo Voncken over Kössen

Wij komen al sedert 1980 in Koessen. Eerst met de kinderen die op de Staffenberg hun eerste ski lessen kregen. Zij zijn uitstekende skiers geworden. Wij leerden er langlaufen hetgeen wij jaren met plezier hebben gedaan. De kinderen zijn het huis uit en gaan al lang niet meer mee. Wij zijn nu een stuk ouder en hebben ook het langlaufen opgegeven. Wij maken nu uitgebreide wandelingen in en in de omgeving van Koessen op goed gebaande "Winterwanderwege". Wij waren eerst in een pension en hebben de afgelopen weken verbleven in hotel Neuwirt. Het was geweldig. De ambiance, het personeel, het welnessgebeuren, de keuken. Een hotel om in te lijsten tegen aantrekkelijke prijzen. Wij gaan er zeker terug. Het hotel is een aanrader; echt waar. Dat wij al 30 jaar in dit dorp regelmatig te gast zijn zegt mijns inziens genoeg. In feite is het zo wat onze "zweite Heimat"geworden

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 17 december 2010

Door: Anoniem over Kössen

Net lees ik een recensie uit 2006. helaas is inmiddels ook genoemde dochter Renate, die de camping van haar vader heeft voortgezet, veel te jong, overleden na een ernstige jarenlange ziekte.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 december 2010

Door: Anoniem over Kössen

Mijn beantwoording betreft de mogelijkheden voor langlaufen. Wij staan altijd op de camping in Kössen met de caravan. Daar is het heel gezellig, klantvriendelijkheid en zeer goed geoutillerd en schoon en betaalbaar. Er zijn aanbiedingen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 7 december 2006

Door: Lou D. over Kössen

In 1978 gingen wij voor de eerste keer naar Kössen. De Euro camping Wilder Kaiser was voor het eerste jaar open als wintercamping en we stonden er met zo'n 15 caravans. Fantastische accommodatie, geweldig en prijsvriendelijk restaurant en bovenal uiterst vriendelijke en behulpzame eigenaar, Josef Stöckl. Helaas is die inmiddels overleden maar zijn dochter Renate heeft in de voetsporen van haar vader de leiding overgenomen. De Unterberg geeft skimogelijkheid voor iedereen, van beginner tot zeer geoefend. Diverse sleepliften in verschillende lengten en naar boven in de cabine-lift (ongev. 20 min.). Vandaaruit kan men nog hoger met een stoelstjeslift. Boven op de berg is voldoende ruimte zeker ook voor de minder geoefenden. Daar boven vindt men ook de Bärenhütte voor (warm) eten en drinken met een vrij ruim buitenterras met fantastisch uitzicht op de omringende almtoppen. Onder bij de liftingangen ligt eveneens een restaurant/bar. Er bevindt zich een skischool met behoorlijk veel instructeurs. Voor de kinderen zijn er diverse klasjes waar men ze voor de hele dag kan onderbrengen met naar wens incl. verzorging van eten en drinken. Tevens is er een uitgelezen langlaufgebied. Voor après-ski moet je er niet zijn. Vroeger hadden we bijv. 'Die Milchbar' waar anders dan de naam doet vermoeden uitbundig après-ski werd beoefend. Die bar bestaat niet meer, maar in het dorp vindt men een keur aan zeer goede restaurants waar op een meer ingetogen manier de dag kan worden afgesloten. Overigens wordt er regelmatig orkestmuziek aangeboden, zoals bijv. iedere vrijdagavond in het restaurant op de camping. Dat zijn sinds jaar en dag ongekend feestelijke avonden met een mix van Tirolermuziek en modernere liedjes afgewisseld met show. Kössen is een beste wintersportplaats waar je gelukkig (door het ontbreken van après-ski?) geen last hebt van schreeuwende en opgefokte jeugdigden die zo nodig willen laten weten dat ze even van thuis weg zijn. Wij gaan er nog altijd graag naar toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 16 oktober 2006

Door: ad van andel over Kössen

Wij zijn met meer personen naar Kossen geweest. We hebben wat ski-ervaring. De piste beneden is toch even doorbijten, zeker voor beginners. De familie-afdaling is leuk, maar als je nog nooit op de ski"s hebt gestaan zijn de paden niet zo breed en er is geen afrastering aanwezig. Ik vond het behoorlijk eng. We zijn dan ook later met de auto naar Waidring gegaan. Dat ligt 10 km verder. Dit was in één woord geweldig. Brede pisten en veel mogelijkheden. Als ik weer zou gaan dan kies ik voor Waidring.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 22 januari 2006

Door: Anja over Kössen

wij zijn deze winter allemaal als beginnend skiërs/snowboarders naar Kössen geweest. Wat een heerlijk dorp. De piste was ook ideaal voor ons als beginners. De eerste keer was het even slikken, maar na een paar dagen was het super. Wel even doorzetten, want het onderste stuk van de piste is even heftig. De familie-afdaling is geweldig en heel ontspannend. De sneeuwconditie was voortreffelijk. Aan apres-ski zijn wij niet toegekomen, want we lagen iedere avond doodmoe op tijd in bed.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 21 december 2005

Door: Jan.H over Kössen

Wij komen al 14 jaar op de Camping met een caravanclub voor senioren. Voor ons het er prima!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 14 oktober 2005

Door: Franca over Kössen

Ik ben de afgelopen 2 jaar in kössen geweest om te langlaufen ,wij vonden het een leuk dorp .nog niet zo duur als het nabij gelegen walchsee .en de sneeuwcondities voor skien en langlaufen zijn er voortreffelijk .ook wat betreft accommodatie of het een hotel of pension is een goede prijs -kwaliteit verhouding.alleen een minpuntje er is geen bruisend nachtleven .maar voor de rest een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen