Beoordelingen Brand

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Brand te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Brand ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Brand op wintersport zijn geweest. Ben jij in Brand geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 19 maart 2018

Door: Jan van Lienden over Brand

Te duur (liften)

Het op 2 na duurste skigebied in geheel Oostenrijk, een stijging van maar liefst 50% in nog geen 5 jaar tijd. Een en ander heeft te maken met de samenvoeging van het Montafongebied, deze is echter niet aangesloten, daarvoor moet je minimaal 3 kwartier met de auto! Alleen een skipas kopen voor Brand kan niet meer, daarmee komt een skipas voor 6 dagen uit op € 252,- voor 6 dagen, veel te veel geld voor een gebied met maar 60 km piste. Klagen heeft geen zin, sinds Markus Komploi (Geschäftsführer Bergbahnen Brandertal) de touwtjes in handen heeft staan alle forums vol met klachten over de prijspolitiek. Dit jaar zijn wij in de voorjaarsweek geweest, normaal best wel een drukke week...... in het dorp en vooral bij de liften merk je daar weinig van, het lijkt er op dat steeds minder mensen naar Brand gaan. Daarom hier een en ander nog maar eens "fijntjes vermeld" .

Prachtig en knus dorpje, vriendelijke mensen en vriendelijk personeel bij de Bergbahnen.
Belachelijk hoge prijs liftpas, dit geeft je het gevoel "belazerd te worden"!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 maart 2018

Door: Bart Heershap over Brand

Heerlijk familiedorp

Rustig dorp met goede maar niet te grote skimogelijkheden

Elkaar makkelijk terug te vinden
Niet heel veel pistes

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 12 oktober 2016

Door: Rob Verkoelen over Brand

Top dorp voor de hele familie en betaalbaar.

We gaan normaal met 3 families en het is een echt familiedorp. Pistes genoeg, ook voor de gevorderde skiër en steeds nieuwere liften. Wandelen is er top. Het dorp is zeer betaalbaar en er zijn genoeg leuke restaurants in t dal en op de berg.

2 liften vanuit t dorp. Prijzen. Mooi gebied.
Beginnerspiste in t dorp is sober

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 24 januari 2016

Door: J van Lienden over Brand

Te duur

Wij komen al bijna 30 jaar in Brand en hebben dit dorp zien groeien van een kneuterig dorpje naar een min of meer volwassen skigebied. Daarbij zijn de prijzen ook behoorlijk gestegen, tot voor kort vonden wij het nog steeds waard om naar Brand te komen, 55 km skigebied tegen een acceptabel tarief. Tot onze spijt zien wij dat daar nu verandering in is gekomen, enorme onverkoopbare prijsstijgingen bij de Bergbanen. Sinds dit jaar kan je alleen maar een pas kopen voor het gehele Montafon gebied, dit is niet aangesloten op Brandnertal dus in de praktijk maakt niemand daar gebruik van! Om in dat gebied te komen zit je minimaal 45 minuten in de auto, als het echt serieus sneeuwt is het vrijwel onmogelijk om daar te komen! En dan lezen we dat dit een enorm voordeel oplevert voor de gasten, je kan nu immers gebruik maken van een gebied van 300 km, DIT DOET NATUURLIJK NIEMAND! 45 minuten met de auto om in het Montafon gebied te komen, het is werkelijk ongelofelijk dat dit als een"voordeel voor de gast" wordt uitgelegd! Dit verhaal is ondertussen ook al door gedruppeld naar Zoover (Urlaubsbewertungen) Wintersporter.nl en op de site van Brandnertal zelf.,daar staat onder andere ook al een reactie van mij met betrekking tot dit ongelofelijke wanbeleid. Vanuit Brand zelf komt steevast iedere keer hetzelfde "politiek correcte" antwoord, kennelijk gaan ze er vanuit dat "die Hollanders toch wel komen" Afgelopen maand was ik in Söll, bijna 300 km skigebied voor dezelfde prijs, en dan zijn de gemiddelde prijzen van bijvoorbeeld de appartementen ook nog fors lager! Kortom, naar ons idee prijst Brand zich langzaam maar zeker uit de markt, vanuit onze (vakantie) vrienden kring horen we exact dezelfde geluiden. Een gemiddeld gezin met 2 of 3 kinderen betaald echt enkele honderden euro's meer voor de skipassen. Het is spijtig, Brand is echt wel "ons dorpje" maar deze enorme prijsstijgingen zijn onverkoopbaar! Wij denken er dus sterk over om onze wintersportvakantie ergens anders te gaan beleven. Kijk voor eventuele reacties ook even op de site van de Bergbahn zelf: http://nl.bergfex.com/brandnertal/kommentare/

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 maart 2015

Door: wendy van de Lindeloof over Brand

Deze winter fantastisch geprepareerde pistes, mooie pistes en leuk gebied vooral voor de niet te veeleisende skiër.

Heel leuk dorp, gemoedelijke sfeer. Leuke restaurants en ook op de piste veel gezellige hutjes. Bijna overal WiFi en het eten is niet duur en goed van kwaliteit. Zoals Oostenrijk betaamd is alles schoon en netjes.

Goede prijs-kwaliteit verhouding van accommodaties, skipassen en eten. Prima aan te rijden vanuit Nederland, je hoeft namelijk niet over München .
Dorp Brand is een langgerekt dorp, zoek je accommodatie dus in de buurt van de skiliften om ver lopen op skischoenen te voorkomen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 1 maart 2015

Door: Mark over Brand

Oude trage liften

De liften zijn oud en daardoor traag en bovendien zit er geen kap op de stoeltjeslift. Zodra het mooi weer is staat er gelijk een rij bij de liften. Het eten op de berg is ook een nadeel, want er is te weinig plek voor alle mensen. Wel allemaal vriendelijke liftboy's

Dichtbij nederland
Oude trage liften

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 17 september 2013

Door: wim van Loon over Brand

Heerlijk dorp, goed aan te rijden, voor ieder wat wils

Komen hier al jaren, eerst met kleine kinderen en nu geeft onze oudste dochter er skiles. Goede skischolen met veel Nederlandse leraren. Compact gezellig dorp met voor ieder wat wils. Goed aan te rijden. Moderne liften, weinig wachttijd en voldoende berghutten met goed eten. Skigebied niet al te groot. Voor ons na 35 jaar ski ervaring voldoende om je een week te vermaken op en naast de pistes. Dochters vermaken zich inmiddels met gemaakte Holllandse vrienden/skileraren op de pistes en plaatselijke horeca. Iedereen gelukkig.

Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Redelijk sneeuwzeker
Komen veel Nederlanders. Niet geschikt voor die-hard skiërs

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 9 december 2012

Door: L. Verboom over Brand

Fantasties

Sinds meer dan 25 jaar nog altijd geweldig.

Geen files bij de liften, 2 gondelliften en diverse sleep-en stoeltjesliften
Geen

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 februari 2011

Door: William en Jacqueline over Brand

Dit jaar gaan we voor de 4e (en laatste) keer naar Brand. Een heerlijk rustig, leuk, gemoedelijk dorp. Prima skigebied voor families met (jonge) kinderen. Leeftijd tot 12 jaar.. Skiers die voor het grotere werk komen, kunnen beter een ander gebied opzoeken! Ook niet echt geschikt voor het Aprés-ski verhaal! Verder een heerlijk mooi gebied met voldoende afdalingen voor een relaxte skivakantie. William en Jacqueline

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 januari 2010

Door: Marc en Wilma over Brand

Wij zijn tussen kerst en oud en nieuw 2009 weer in Brand geweest. Sinds maart 2008 was dit de 6e keer (incl een zomervakantie) en dat is niet voor niets! Het is een mooi, rustig dorp met een prachtige ligging. het is ook eenvoudig te bereiken (maar 12 kilometer vanaf de autosnelweg). Er zijn gezellige en betaalbare restaurants waar je heerlijk kunt eten. De pistes zijn fantastisch geprepareerd en de bevolking is ontzettend vriendelijk. Als je van supermoeiljke afdalingen en flinke apres-ski houdt, heb je in dit gebied weinig te zoeken. Maar als je houdt van sfeer, romantiek, lekker eten en op het gemakje wat skien, is het een supergebied! Wij gaan in ieder geval weer terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 maart 2009

Door: Fam. van Delft over Brand

Wij zijn in januari 2008 voor de eerste keer in Brand geweest. Een verademing als je vroeg in het seizoen gaat. Zeker in Brand. Heel mooi gelegen, rustige omgeving en uitstekende faciliteiten. De pistes werden elke dag in topvorm gebracht. Het uitgangsleven is er rustig. Er zijn voldoende en betaalbare hotels etc. Zeker voor de minder ervaren skiers, die heerlijk rustig een afdalinkje willen nemen een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 24 november 2008

Door: leny verboom over Brand

Wij komen vanaf 1970 in Brand. Eerst met z'n tweeen, naderhand met onze dochter en vrienden. Wij verbleven steeds in hotel Scesaplana en dit was elke keer alsof je thuiskomt. Vanaf 1998 kozen wij steeds vaker voor een carnavalsvakantie in een warm land. Echter 2 maanden geleden werden wij door een advertentie geattendeerd op de bouw van appartementen aan het einde van het dorp. Na een bezichtiging terplaatse hebben wij een appartement gekocht en werden weer overvallen door de gezelligheid van dit dorpje met prachtige hotels, leuke afdalingen, mooie golfbaan voor de zomer en nog steeds een aantal boerderijen die met de koeien in de bergweiden zorgen voor een apart gevoel, zeg maar het Heidi gevoel.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 november 2008

Door: eric lucassen over Brand

Prachtig mooi dorp gelegen in het mooie Brandnertal. Het skigebied omvat 53 km skipistes. Sinds de winter 2008 zijn de skigebieden van Brand en Burserberg verbonden door een gondelbaan. Verder is de oude stoeltjes in het dorp vervangen door een moderne 6 zits gondelbaan. Ook zijn de wachttijden minimaal en is het vaak op de pistes heerlijk skien. Het dorp bevat enkele uitgaansmogelijk heden zoals de Heuboda waar in de wintermaanden wekelijks Geri van die Klostertaler optreedt en dat levert vaak een hoop plezier op.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 6 november 2008

Door: Anoniem over Brand

Ideaal voor families, kleinschalig en toch alle voorzieningen. Geen lange wachttijden bij liften (welke inmiddels up to date zijn!). Behoorlijk sneeuwzeker (dorp > 1000 m). Prettige reisroute en -afstand vanaf Nederland (ca. 850km). Skiliftpas betaal je voor 1 kind, je evt. andere kinderen zijn gratis!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 21 oktober 2008

Door: Fam Luitens over Brand

Hallo, wij zijn vorig jaar in de kerst naar Brand geweest. We hebben toen geslapen in het Tanlegger hotel, het beviel ons hier heel goed. We waren met 4 kinderen (7 , 10, 15, 18 jaar) die nog nooit hadden geskied.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 16 november 2007

Door: Lil over Brand

Brand is een lief klein dorpje. De pistes zijn niet al te moeilijk, dus ook leuk voor beginners. Er is een klein funpark voor snowboarders. Apres- ski is erg rustig, er is 1 apres- ski tent (toen ik er was 2) maar deze is wel erg gezellig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
4

Datum 1 november 2007

Door: Marina over Brand

Krokusvakantie 2007 in Brand geweest. Alle soorten weer gehad: sneeuw / regen en zon (25 graden op balkon). Voor ons als redelijke skiers was het gebied eigenlijk te klein, na een paar dagen elk paadje wel gehad. Dit jaar toch maar weer ergens anders heen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 10 februari 2007

Door: Ingrid Donker over Brand

Wij zijn in de week van 20 tot 27 januari 2007 hier geweest. Heel gezellig en mooi dorp met in Heuboda een prima apres-ski sfeer. Er zijn verschillende restaurants waar je heel lekker en tegen betaalbare prijzen kunt eten. De skipistes zijn ruim en breed en uitstekend geschikt voor beginners. Wij hebben in dit gemoedelijke dorp met zijn uiterst vriendelijke bewoners heel erg genoten, een echte aanrader!!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 1 februari 2007

Door: Jan Thole over Brand

Ik vond het in Brand in 1 woord geweldig.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 9 november 2006

Door: Ine over Brand

Brand is een echte familiebesteming. Mooie, brede, goed onderhouden pistes. Erg over zichtelijk gebied, goede skisshool voor de kinderen. Geen overvolle klassen, het is aan te raden ook eens in Brusenberg te gaan skiën. Te komen met de Snowexpres. Je kunt dan terug skien naar Brand. Veel plezier wij gaan dit jaar weer.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 5 maart 2006

Door: roeland reijnders over Brand

Wij komen al meer dan 25 jaar in Brand, zelfs meerdere keren per jaar, zowel in de winter als in de zomer, steeds weer valt op dat er altijd weer nieuwe ontdekkingen zijn. Wij zijn ook in veel andere skioorden geweest, maar juist de charme van de bebouwing, zonder hoogbouw, terwijl er toch steeds nieuwe huizen ook zeer moderne, gezellige hotels, en voorzieningen in de natuur, zoals het leuke natuurbad, de prachtige inpassing van een golfbaan, die dit jaar zelfs 18 holes wordt, verrijzen, geeft aan dat er veel gedaan wordt, om het de gasten naar de zin te maken. Het is, juist ook in de winter een byzonder familiedorp, omdat er voor de kinderen een leuke skischool in het dorp is, en ze na een paar dagen al veilig naar de hogere pistes kunnen. Je kunt ook tussen de middag steeds weer terug naar het dorp, waar je in de je accomodatie heerlijk kunt genieten in de zon als je niet boven wilt blijven. Brand is de geheimtip voor ouders met kinderen, die ook de grootouders een fantastische vakantie kan bieden. Wij kunnen ons voorstellen dat de iets oudere jeugd meer uitdagingen en vertier zoekt, wel die vinden elders hun plezier. Er wordt voordurend gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe liften zodat de oudere liften binnekort ook tot het verleden behoren. Tenslotte is de reistijd zeer aantrekkelijk zonder veel oponthoud, de pistes zijn meestal niet vol en de wachttijden bij de liften kort gedurende de week.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 8 januari 2006

Door: Anoniem over Brand

Brand is absoluut een bestemming voor kinderen. Brand is een lintdorp in het Brandnertal. Het is een gemoedelijk plaatsje met voldoende restaurants en cafe's. De apres-ski is redelijk. De ski-pistes zijn breed en redelijk eenvoudig. De liften komen gedateerd over en in de ochtend kan het er druk zijn. Er zijn onvoldoende parkeerplaatsen bij de liften. Wat wij als groot nadeel hebben ervaren (wij waren met 2 dochters in Brand), is dat de ski-les voor beginners op een weitje in het dorp was van 10.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 14.00 en voor gevorderden duurden de lessen van 10.30 tot 13.30 boven bij de neggenkopfbaan als ouder moet je kunnen skien om je kind weg te brengen. Je kunt in zo'n geval niet bij elkaar blijven. Volgens een ski-leraar wordt dit probleem volgend jaar opgelost d.m.v. een nieuwe ski-lift. Brand krijgt van ons een 7,5.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen