Recensies Feldberg

Ervaringen van andere wintersporters zijn onmisbaar wanneer je voor een wintersport in het skigebied van Feldberg wilt kiezen. Een recensie over Feldberg kan de doorslag geven om wel of niet voor dit skigebied te kiezen. Zijn er veel pistes voor beginners? En is het skigebied wel zo kindvriendelijk als wordt beweerd? Hieronder lees je de recensies van wintersporters die in het skigebied Feldberg zijn geweest. Je kunt ook je eigen ervaringen met de bezoekers delen door zelf een recensie over het skigebied Feldberg achter te laten.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 23 november 2020

Door: pm over Feldberg

Aardig gebied voor jonge gezinnen.

Het gebied was interessant door de HochSchwarzwaldCard. Maar vanaf dit winterseizoen is deze kaart niet meer geldig bij de skiliften van de Feldberg en de om/aanliggende pistes. Het zal er een stuk rustiger worden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2020

Door: Juliët Hamelink over Feldberg

Weinig pistes/liften open

Er waren weinig liften/pistes open en er rijdt maar 1 skibus in een uur, zonde! Zo is het mega druk bij de haltes! Ook vind ik het jammer dat er haast alleen maar sleep liften zijn.. vermoeiend!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 1 maart 2020

Door: Irene over Feldberg

Klein betaalbaar gebied, in hoogseizoen druk

Je rijdt er makkelijk en snel naartoe, bij een verblijf van 2 dagen of langer krijg je in de meeste hotels een Zwarte Woud pas erbij, veel activiteiten gratis: ook de skipas zit daarbij in. In het hoogseizoen kunnen de wachttijden bij de liften wel flink oplopen. Afgelopen krokusvakantie stonden we bij 1 lift bijna een uur te wachten. Verder een gebied waar je ook veel andere leuke dingen kan ondernemen. Het zwarte woud heeft wat dat betreft veel te bieden. Prima om een beetje de wintersport te leren kennen, vooral met kleinere kinderen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 november 2017

Door: Jos.Molenkamp over Todtnauberg

Echt voor de beginners

Een klein gebied

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 8 augustus 2016

Door: Fam. Meeusen over Feldberg

Prima voor een weekendje

Vorige winter een weekendje doorgebracht in Feldberg. Dit is ons, samen met de kinderen, zeer goed bevallen. Onze kinderen staan pas net op de ski's en in deze omgeving kunnen ze het prima leren. Op de glooiende afdalingen krijgen ze de techniek goed onder de knie. Voor beginners en kinderen is Feldberg ideaal. Voor ons was het vooral belangrijk dat de kinderen genoten. Wij hebben ook prima geskied, maar we gaan het niet vergelijken met de Alpen. Het dorpje is gemoedelijk en je vindt er accommodaties voor prima prijzen. Al met al leuke tijd gehad in Feldberg en zeker een aanrader.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 20 november 2014

Door: Corrie over Feldberg

Spotgoedkoop met de hochschwarzwaldcard

Vorig jaar hebben wij onze vakantie in Winterberg geannuleerd (kon gratis via booking.com) ivm slecht weer en konden op de valreep nog 2 appartementen huren in schlussee (aparthotel sonnenburg) in de voorjaarsvakantie. Super mooi/nieuw appartement voor de prijs van 105,- per nacht (4 personen) incl. skipas en gratis toegang (1,5 uur) voor een geweldig mooi zwembad in Titisee-Neustadt en nog vele extra's via de hochschwarzwaldcard. Het enige nadeel was wel dat je elke dag een kwartier moest rijden naar skigebied Feldberg en Todtnau lag nog verder weg. Ben je eerder met boeken dan heb je nog vele andere hotels/appartementen via de hochschwarzwaldcard. Echt een koopje dus voor een prima skigebied met een groep die beginnend/licht gevorderd zijn. Wij komen dit jaar weer terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
7

Datum 6 december 2013

Door: hendry en janny over Feldberg

Leuke plaats en aardige mensen

Wij komen er al 22 jaar en het is nog altijd leuk, we zijn er met 20 personen die gewoon lol willen maken. In januari gaan we altijd naar Oostenrijk met z'n tweeën puur voor het skiën.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 3 juni 2013

Door: Petra over Feldberg

Erg veelzijdig gebied, leuk voor jongeren en volwassenen

Ik ben afgelopen februari met mijn man en twee zonen (17 en 20) een week naar Feldberg geweest. Mijn man en ik hebben twee dagen geskied en verder gelanglauft en gewandeld. Mijn zoons hebben de hele week gesnowboard. De enige minpunten voor hen waren dat de meeste liften sleepliften zijn, en dat het gebied een beetje klein was voor een hele week, ze hebben alle pistes verschillende keren wel gehad. Ze vonden het snowboardpark wel helemaal geweldig! Heel groot met veel verschillende obstakels en goed onderhouden. De langlaufloipes en het wandelgebied waren ronduit geweldig, we hebben ons hier prima weten te vermaken. Er is geen sprake van après-ski zoals in Oostenrijk, dat is misschien een minpunt voor jongeren maar al met al hebben wij een supervakantie gehad.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 maart 2011

Door: Anoniem over Feldberg

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 27 februari 2011

Door: Marius over Todtnauberg

Wij zijn met ons gezin met 2 kids in februari een week in Todtnauberg geweest. De kids hebben ski- en snowboard les genomen op de plaatselijke skischool, hetgeen ze goed is bevallen, Goede lessen door ervaren skileraren en een goede beginnerspiste bij de skischool. Ook niet die grote drukte die je in bijv. Feldberg vindt. Vlak in de buurt zijn overigens meerdere pistes makkelijk te bereiken, ook als er weinig sneeuw ligt kun je toch op de ski's. Een aanrader is de bergwandeling met de 85 jarige Theo, geheel gratis en via de plaatselijke VVV te boeken. Voor het verblijf kunnen we de Sunmattehof van de fam. Brender aanraden, prachtig gelegen, goed verzorgd en voor een schappelijke prijs. Zorg wel voor sneeuwkettingen, als er veel sneeuw ligt heb je die zeker nodig! om er te kunnen komen! Al met al een vakantiebestemming die we zeker willen aanraden als je de grote drukke plaatsen wilt mijden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 20 december 2010

Door: Sanne over Feldberg

Komende winter gaan wij voor de 4de keer naar Feldberg. Want het is ons altijd goed bevallen. Het is een standaard gebied, goede sneeuw, voldoende liften en pistes. Wel zijn er veel sleepliften. De pistes zijn er in alle gradaties. Van zeer makkelijk, tot zeer moeilijk. Voor de beginnende snowboarder vind ik het gebied minder geschikt. De de makkelijke pistes zijn alleen bereikbaar met een sleeplift, en de piste loopt een flink stuk omhoog, wat voor de beginnende skiër al lastig is. Als snowboarder zijnde is het helemaal onmogelijk. Het is verder een heel leuk gebied, mooie pistes, goed betaalbaar en niet te ver rijden. Ik wil er nog vele keren naar terug!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 2 april 2009

Door: fam Van Gijsegem - Buggenhout over Feldberg

Voor het tweede jaar op rij, back to the Feldberg, eerste jaar in Feldbergerhof, wat een echte meevaller en aanrader is, vooral de keuken is top! Nu gelogeerd in Tottnau. Ietsje verder met de auto maar zeker ok... Iedere dag fantastisch kunnen skien, stralende zon, als het weer meezit gaan we volgende week terug! Super gewoon!!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 3 januari 2009

Door: Wessels Adriaan over Feldberg

We zijn met nieuwjaar 2008-2009, 2 dagen gaan snowboarden in Feldberg. We sliepen zelf een beetje verder van de liften. Het skigebied is leuk, maar je moet er niet teveel van verwachten. Zeker niet als je al in de Alpen bent geweest. Desondanks was het daar ontzettend gezellig. Het skigebied zelf is goed onderhouden, maar je zit nog steeds met veel sleepliftjes wat dus erg vermoeiend is voor snowboarders. Het gebied beslaat 2 flanken, met daar tussen een vallei, als je eenmaal aan de andere kant bent kom je moeilijk terug naar het hoofdstation. Maar dankzij het goede busnetwerk ben je snel terug waar je wilt zijn. Een nadeel vond ik wel dat mensen achter de kassa niet erg behulpzaam zijn tegenover mensen die niet echt goed duits kunnen spreken. Ze waren nogal arrogant. Maar goed, voor de rest een leuk gebiedje. Volgend nieuwjaar gaan we terug.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 31 oktober 2008

Door: monique over Todtnauberg

wij zijn er verleden jaar februari geweest voor de wintersport met de kids , het is een super gezellig dorpje met een lekkere pizzeria en goede ski mogelijkheden voor beginners en voor gevorderden kan je op 20 min rijden naar de feldberg-. daar kun je heerlijk genieten van de sneeuw met een kop erwtensoep leuke restaurants en apre ski en goede ski scholen en verhuur en zeker niet duur zelfs nog goedkoop vergeleken met oostenrijk. echt een aanrader

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 9 juni 2007

Door: Anoniem over Todtnauberg

Heerlijk rustiek wintersportplaatsje. Door de ligging op 1015 meter hoogte is het enorm sneeuwzeker. Uiteraard zijn skigebieden in dit soort middelgebergtes niet al te groot. Op minder dan een half uur rijden zijn echter ook de skigebieden van Feldberg, Belchen en Schauinsland te bereiken. Bij helder weer kun je tijdens het skiën genieten van een prachtige panorama met Alpentoppen op de achtergrond. Tip? De vakantiewoningen van Familie Brender aan de Ennebachstrasse!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 22 januari 2007

Door: Wouter Bouwman over Feldberg

Wij gaan al voor het 7e jaar naar Feldberg en het bevalt nog steeds erg goed! Eerst hebben we er wat langlaufen gedaan en zijn na 2 jaar gaan skien. Zolang we het idee hebben nog niet alles gedaan te hebben wat mogelijk is, blijven we naar Feldberg gaan. De reistijd is te overzien, de kosten zijn te overzien en als je zoals wij buiten de schoolvakantie kunt gaan is het er errug prettig toeven. Het is erg leuk om steeds weer een stap verder te gaan al zijn we nog niet aan een zwarte piste toe.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
10

Datum 20 januari 2007

Door: Jo over Feldberg

We zijn net terug en alles is prima verlopen. Spijtig genoeg hadden we geen sneeuw.Volgend jaar beter zou ik zeggen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 28 februari 2006

Door: R. Troost over Feldberg

Wij zijn in de voorjaarsvakantie (19 t/m 23 februari) naar Feldberg geweest. Het is prima bevallen. Het is vooral een gebied voor de beginnende skiër/snowboarder. Makkelijke en vaak erg brede pistes. Het feit dat je behalve dag- en meerdaage kaarten kunt krijgen is er ook de mogelijkheid voor een puntenkaart. Erg prettig als je beseft dat de beginnende skiër/snowboarder geen dure kaart nodig heeft. Het gebied is niet erg groot en na een paar dagen heb je het als gevorderde skiër wel gezien, maar wij vonden het prettig toeven. Het aantrekkelijke van Feldberg is ook de afstand en vooral in vakantietijd geen hinder van kilometers lange files voor de grensovergangen.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 17 januari 2006

Door: Jt. Steenbergen over Feldberg

We gaan deze winter voor de derde keer naar Feldberg. Voor een gezin met kinderen uitstekend geschikt en voor de oudere jeugd (40+) ook prima, met name als je niet te veel eisen stelt aan het gebeuren rondom het skiën. Leuke afdalingen. Skiliften (sleepliften) kan beter. Bij Fahl en op de Feldberg zelf zijn stoeltjesliften. Grafenmatt alleen sleepliften, waar het in de vakanties druk is. Prijzen vallen mee, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Sneeuwhoogte
Feldberg

Berg0 cm
Dal0 cm
open - dicht
hoogten

Deze informatie geldt voor het skigebied Feldberg (Liftverbund). Gedurende het wintersportseizoen wordt deze informatie dagelijks geaktualieerd

Toestand pistes geen info
Km pistes open 0
Liften open-
Rodelbaan open open
Snowpark gesloten

Reisorganisaties
feldberg