Skip to navigation Skip to main content

SuperSkiCard: met één skipas skiën op de pistes van KitzSki en SkiWelt

53957 - SuperSkiCard: met één skipas skiën op de pistes van KitzSki en SkiWelt (3)
© Kitzbüheler Alpen-Brixental, Daniel Hug

Honderden kilometers aan piste, klinkt dat voor jou als muziek in de oren? Dan is een wintersport in het Brixental in Oostenrijk een absolute aanrader. Onder andere hier kun je namelijk de SuperSkiCard aanschaffen, een skipas die gelijk staat aan ongekende mogelijkheden op ski's en snowboard. Met deze skipas kun je onbeperkt skiën op de pistes van KitzSki, SkiWelt, de Kitzbüheler Alpen en daarbuiten. Voor wie kilometers wil vreten, geen dag dezelfde afdalingen wil maken en zichzelf continu wil blijven uitdagen, is deze skipas een droomkaart. Hier lees je alles over de SuperSkiCard en een wintersport in het Brixental!

Wintersport in het Brixental

Het Brixental heeft een optimale ligging ten opzichte van twee van de grootste skigebieden van Oostenrijk. De directe toegang tot 522 km aan piste zegt genoeg. Ideaal voor wie geen genoeg van skiën en snowboarden kan krijgen! De levendige dorpjes Westendorf, Kirchberg en Brixen im Thale liggen op zo'n gunstige positie, dat beide skigebieden eenvoudig te bereiken zijn. Ga je voor kindvriendelijk, glooiend, gezellig en vol leuke pistes, dan is skiën in SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental een tip. Ben je op zoek naar uitdaging in een stijlvol en mondain skigebied, dan wil je zeker de pistes van KitzSki op. Het mooie is dat je ook eigenlijk helemaal niet hoeft te kiezen. Schaf je de SuperSkiCard aan, dan kun je tijdens je wintersport in het Brixental skiën in beide skigebieden. Dat wordt kilometers maken!

 

Meer over een wintersport in het Brixental

53957 -  (9)
© Kitzbüheler Alpen-Brixental, Daniel Hug

SuperSkiCard: één pas en 2780 km aan pistes

De SuperSkiCard is een droomskipas voor iedere wintersportliefhebber. Deze skipas maakt het namelijk mogelijk om met één ticket in zowel KitzSki en SkiWelt te skiën tijdens je wintersport in het Brixental. Maar daar blijft het niet bij! De SuperSkiCard is ook geldig in overige skigebieden in de Kitzbüheler Alpen én daarbuiten, en daarmee heb je toegang tot maar liefst 2780 km (!) aan pistes in 22 (!) skigebieden. Een ongekend aantal en ideaal voor fanatieke skiërs en snowboarders die het meeste uit hun wintersport willen halen. Dankzij het uitstekende netwerk van skibussen kun je eenvoudig pendelen tussen de verschillende skigebieden en iedere dag ergens anders skiën. Beschik je over de SuperSkiCard, dan is het een aanrader om een skisafari in de Kitzbüheler Alpen te maken. Deze safari neemt je mee door negen verschillende skigebieden en laten je alle plekken van de bergregio ontdekken. Dat maakt je wintersport echt uniek!

Voordelen van de SuperSkiCard in cijfers

  • 2780 km aan pistes
  • Skiën in Tirol, Salzburg, Stiermarken, Opper-Oostenrijk, Karinthië en Beieren
  • 934 kabelbanen en liften
  • Toegang tot drie gletsjerskigebieden (Kitzsteinhorn, Dachstein, Mölltaler Gletscher)
  • 22 skigebieden
  • Afdalen op zes World Cup-locaties

Skipasprijzen SuperSkiCard

KitzSki: Kitzbühel en Kirchberg

Een van de skigebieden waar je met de SuperSkiCard gemakkelijk toegang tot hebt tijdens je wintersport in het Brixental, is KitzSki. Het skigebied wordt gevormd door de plaatsjes Kirchberg en Kitzbühel en biedt bijna 190 km aan pistes. KitzSki kenmerkt zich als stijlvol en uitdagend. Uitdaging vind je hoe dan ook op de legendarische Streif. Deze piste is een klassieker in het wereldbekercircuit en een van de moeilijkste in z'n soort. Jaarlijks worden op deze piste de beroemde Hahnenkammrennen gehouden. Je vindt in KitzSki een mooie mix van afdalingen, moderne snelle liften, gezellige berghutten en vooral ook gezelligheid na het skiën. Voor een wintersport met stijl, ben je in Kitzbühel en Kirchberg aan het juiste adres.

Ontdek KitzSki
53957 -  (10)
© Kitzbüheler Alpen-Brixental, Daniel Hug

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Het tweede skigebied waar je terecht kunt met de SuperSkiCard en welke direct toegankelijk is vanuit het Brixental, is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Dit skigebied beschikt over een indrukwekkend aantal van 288 km aan pistes en omvat een variërend, maar ook kindvriendelijk aanbod aan pistes. Het skigebied is een van de redenen waarom het Brixental een ideale bestemming met kinderen is. Je vindt er een enorm aanbod aan kleinschalige, authentieke berghutten, de kinderlanden zijn grandioos, er zijn uitstekende skischolen, er zijn veel funpistes en er is een super leuk iglo-dorp. Saai wordt het hier in elk geval zeker niet!

Ontdek SkiWelt

Tip: KitzSkiWelt Tour

Naast de skisafari, die negen skigebieden omvat, is er nog een iets kleinere maar net zo grootse skitocht die je zeker wilt doen als je over de SuperSkiCard beschikt: de KitzSkiWelt Tour. Deze skitocht loopt door zowel KitzSki als SkiWelt en daagt je uit flink wat kilometers te maken. Je kunt 'm zelf samenstellen en daardoor varieert de skitocht in kilometers. Maar wil je er alles uithalen, dan heeft de langste versie een lengte van 88 km en 17.232 hoogtemeters. Het enige wat je nodig hebt is de SuperSkiCard, aardig wat pit om alle pistes te trotseren en een kort ritje met de skibus om te pendelen tussen de twee gebieden. De KitzSkiWelt Tour is ongetwijfeld een van de leukste skitochten die je kunt doen tijdens je wintersport in het Brixental. Ga jij 'm skiën?

Skiën met de SuperSkiCard
53957 -  (11)
© Kitzbüheler Alpen-Brixental, Daniel Hug


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbüheler Alpen-Brixental.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.