Skip to navigation Skip to main content

Kaunertaler Gletscher live: seizoensopening vol freestyle

Tijdens de seizoensopening op de Kaunertaler Gletscher komen freestylers van heinde en verre samen. Tal van verschillende nationaliteiten, maar één grote gemeenschappelijke passie: freestyle. Ook dit jaar was de KTO, zoals het evenement ook wel wordt genoemd, weer een groot succes. Er werden diverse wedstrijden georganiseerd en het niveau lag bijzonder hoog. Snowplaza reporter Marlene was aanwezig bij de seizoensopening en deelt de hoogtepunten van dit spectaculaire evenement op de Kaunertaler Gletscher.

Kaunertal Opening 2016

De weersomstandigheden in aanloop naar de seizoensopening op de Kaunertaler Gletscher waren zeer gunstig, waardoor het snowpark en de pistes er goed bij liggen. Bovendien zijn de omstandigheden super, de zon schijnt en de temperatuur is laag. Naast de openingsparty, is het vooral het uitgebreide snowpark dat wintersporters en publiek naar de gletsjer krijgt. Dit jaar is er voor het eerst een veelzijdige Jib Line in het park aanwezig. In totaal zijn er 20 obstakels in het 800 meter lange snowpark.

Coole tricks met speels gemak

Wanneer het snowpark op de Kaunertaler Gletscher wordt geopend, mag de jaarlijkse freestylewedstrijd niet ontbreken. De grote namen oogsten vol lof met hun kunsten en de amateurs proberen hun tricks na te doen. Snowboarders en freeskiërs, mannen en vrouwen; iedereen komt in het park naar beneden en presteert op zijn of haar eigen niveau. Aan de professionals is niet te merken dat de winter pas net is begonnen, ze vertonen hun tricks met speels gemak.

Winnaars van de wedstrijden

De pro-wedstrijd bij de freeskiërs werd gewonnen door Torge Nagel uit Duitsland. Bij de vrouwen ging de winst naar Lisa Zimmerman. Markus Mathis uit Zwitserland was de winnaar bij de snowboarders, Julia Baumgartner uit Oostenrijk zegevierde bij de vrouwen. Hoewel zij de enige vrouwelijke deelnemer was, deed zij niet onder voor veel van haar mannelijke concurrenten.

Sneeuwcondities tijdens de seizoensopening op de Kaunertaler Gletscher

Plezier staat voorop bij de Hangover Session

De volgende dag staat de ‘Hangover Session’ op het programma. Geslacht, leeftijd en niveau speelt geen enkele rol bij dit evenement. Iedereen die naar beneden komt en een trick vertoont wordt enthousiast aangemoedigd en beoordeeld. ‘Super gedaan!’, ‘foutloos’, ‘zeer creatief’ en ‘niet slecht voor een vrouw’ zijn kreten die er uit de speaker komen. Plezier staat voorop tijdens de Hangover Session, maar er valt ook een mooie prijs te winnen: een jaar lang gratis Einhorn bier.

Sneeuwscooter als skilift

Een andere highlight tijdens de seizoensopening op de Kaunertaler Gletscher is een afgesloten parcours waarop sneeuwscooters kunnen worden getest. Sneeuwscooters worden overigens ook gebruikt als shuttle naar de top van het snowpark. Zo hoeven de freestylers niet in de lange sleeplift te staan, maar staan ze snel weer bovenaan het park. Af en toe hoor je een brul ‘vastpakken!’, waarna het touw strak wordt getrokken en er weer een sliert freestylers naar boven gaat.

Pistes geopend tot middenstation

Ook hebben wintersporters tijdens de seizoensopening de mogelijkheid om het nieuwste materiaal te testen. Niet alleen de nieuwste ski’s en boards kunnen worden geprobeerd, maar ook brillen, kleding en andere accessoires liggen klaar om te testen. Ook voor wie alleen om te boarden of skiën op de gletsjer is, kan zich prima vermaken. De pistes zijn geopend tot het middenstation en liggen er prachtig bij. Voor wie komende tijd nog een weekendje wil skiën is de Kaunertaler Gletscher een prima bestemming!

Informatie Kaunertaler Gletscher

176 - Winter - Marlene

Over Marlene

Marlene woont in München en heeft de Alpen dus als het ware in haar achtertuin liggen. Ze trekt dan ook zeer regelmatig met haar ski’s de bergen in, vooral van oktober tot mei, maar soms ook zelfs als het hoogzomer is. Ze praat ons bij in haar blogs.