Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Geleidelijk overgang naar zonniger weer.

1840 - Alpenweer: Geleidelijk overgang naar zonniger weer. (1)

De bewolking overheerst de eerste dagen, ook valt er van tijd tot tijd regen of sneeuw boven de 1500m. Maar vanaf zondag wordt de invloed van een hoge drukgebied merkbaar en keren de zonnige perioden aan de Noordflank terug. Aan de Franse Oostflank en in het uiterste noorden van Italië is meer bewolking mogelijk.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op vrijdag 18 maart 2011.

Het wordt geleidelijk aan droger en zonniger.

Het is nog niet gedaan met alle bewolking, regen en sneeuw. Ook vandaag en morgen zullen we hiermee te maken krijgen, maar daarna wordt het droger. Vandaag zal de grootste hoeveelheid neerslag en bewolking voor het oostelijk Alpengebied zijn. In Frankrijk is het al droog en komen aan de oostflank al zonnige perioden voor. Na het wegtrekken van de neerslagzone blijft aan de Noordflank veel bewolking aanwezig. In de loop van de nacht gaat het vanuit het noorden regenen, of sneeuwen boven de 1200, later 600-1200m. De hoeveelheden liggen met 2-8cm beduidend lager dan dat van de afgelopen dagen. Vanaf zondagochtend komt een hoge drukgebied boven het noorden van Duitsland te liggen. De stroming wordt oost tot noordoostelijke en droge lucht wordt aangevoerd. Aan de Zuidflank zal door Stau meer bewolking aanwezig zijn en bestaat de kans op een enkele sneeuwbui.
Betrouwbaarheid:
80% van de computer berekeningen geven een overeenkomend drukpatroon weer.

Een overwegend grijze dag met lokaal veel verse sneeuw in de verschillende skigebieden.

Duitsland: Eerst veel bewolking en regen, vanaf zondag meer zon.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen. In de avond van het westen uit tijdelijk droog en licht bewolkt weer. De wind is eerst matig uit noordwestelijke richting, maar wordt geleidelijk zwak uit veranderlijke richtingen.
Morgen:
Vroeg in de ochtend van het noordwesten uit zwaar tot geheel bewolkt en van tijd tot tijd regen. Geleidelijk van het noordwesten uit droger, maar in het uiterste zuiden blijft het tot in de avond regen, of sneeuwen boven de 800m. In de middag kan in de omgeving van München de intensiteit belemmerend zijn voor het verkeer. De wind is zwak uit veranderlijke richtingen, in de middag matig uit het noorden, waarbij deze vlagerig zal zijn.
Zondag t/m Woensdag:
Vrijwel onbewolkt, maar in de middag tijdelijk licht tot half bewolkt, en droog. Met name op maandag een vrij krachtige oostelijke wind.

Frankrijk: Steeds meer zonnige perioden.


Vandaag:
Zwaar, in het zuiden licht, bewolkt en vooral aan de noordwestflank wat zeer licht sneeuwval boven de 1600-1800m. Boven de 2200m zijn er meer zonnige perioden te verwachten. Aan de oostflank droger en zonnige perioden. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting.
Morgen:
Van het noordwesten uit zwaar tot geheel bewolkt, en van tijd tot tijd lichte sneeuwval. De meeste bewolking zal zich beneden de 2200m voordoen. De wind is matig uit noordwestelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnige perioden. Vooral in de middag aan de oostflank half tot zwaar bewolkt en kans op wat lichte sneeuwval.

Italië: Geleidelijk droger en meer zon.


Vandaag:
Licht, in het oosten half tot zwaar, bewolkt. Slechts in het uiterste noordoosten kans op wat lichte sneeuwval boven de 1800m. De wind is matig uit noordelijke richting. In het westen meer noordwestelijk en zwak.
Morgen:
Licht tot half bewolkt. In de middag met name in het uiterste noorden en de Dolomieten zwaar tot geheel bewolkt en sneeuwval boven de 1200-1600m. De wind is zwak tot matig uit noordwest tot noordelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Zonnige perioden, in het westen en noorden in de middag kans op licht tot half bewolkt.

Oostenrijk: Vandaag en morgen nog sneeuwkansen.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en eerst nog regen, of sneeuw boven de 1400-1800m. Tijdens langdurige neerslag zal de sneeuwgrens kunnen dalen tot 700-1000m. Tegen de avond van het westen uit droger en licht tot half bewolkt weer. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting. Er komen windvlagen voor tot circa 70km/u.
Morgen:
Geheel bewolkt en van tijd tot tijd sneeuw boven de 1400-1800m. De wind is zwak tot matig uit noordwestelijke richting, maar in de ochtend is de wind tijdelijk oostelijk.
Zondag t/m Woensdag:
Opklaringen met in de middag stapelwolken. Slechts een zeer kleine kans op een enkele lokale sneeuwbui.

Zwitserland: Eerst sneeuwkansen, geleidelijk meer zon.


Vandaag:
Licht tot half bewolkt. In het uiterste zuidoosten eerst nog zwaar bewolkt. De wind is zwak, in het zuidoosten matig tot vrij krachtig en er zijn windstoten tot ca 65 km/u.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt en perioden met sneeuwval boven de 800-1200m. De wind is matig, eerst uit zuidwest maar spoedig, uit noordwestelijke richting.
Zondag t/m Woensdag:
Oplossende bewolking, overgaand in licht bewolkt weer.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.