Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: Veel bewolking en lokaal veel sneeuw boven de 1500m

De komende periode overheerst de invloed van lagedrukgebieden. Er is veel bewolking en er valt van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 1800m. De meeste neerslag is in het westen en de zuidflank te verwachten. Maar ook de andere gebieden houden kans op sneeuw.

Sneeuwval tussen 07 en 16 uur op donderdag 06 januari 2011.

Veel bewolking en sneeuw boven de 1800m.

Na de mooie dag van gisteren, komen we de komende dagen in totaal andere weersomstandigheden. Zo trekt een dik pakket met bewolking vanuit het westen over het Alpengebied. Het is overwegend zwaar tot geheel bewolkt weer en er valt voornamelijk aan de west- en noordwest flank veel neerslag. De sneeuwgrens ligt boven de 1800m, zodat een groot deel van de dalen met regen te maken krijgt. Voor vandaag en morgen lijkt het oostelijk deel van Oostenrijk bespaart te blijven van de neerslag en meeste bewolking. Maar door de zuidenwind zal op de zuidflank van de Alpen veel bewolking voorkomen en valt er van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 1500-1800m. Met name de Franse-en Zwitserse Alpen krijgen met grote hoeveelheden sneeuw te maken. Er zullen de komende dagen ook zeker drogere periodes voorkomen met enkele opklaringen, maar deze zullen minimaal en slechts zeer lokaal zijn.
Betrouwbaarheid:
85% van de berekeningen geven bovenstaand drukpatroon weer. Precieze locatie van de neerslag en hoeveelheid geeft grotere mate onzekerheid.

Nog even om terug te denken aan die schitterende dag van gisteren in Dienten am Hochkönig, (1071m).

Duitsland: Meest wisselend bewolkt en kans op sneeuw boven de 1800m


Vandaag:
Van het westen uit dikker wordende bewolking gevolgd door regen, of sneeuw boven de 1800m. De wind is zwak uit zuid tot zuidwestelijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt, maar van het westen uit neemt de bewolking weer toe en valt er opnieuw regen, of sneeuw boven de 1800m. De grootse kans op neerslag in de westelijke helft. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Aanhoudend wisselvallig weer. Sterke opklaringen worden afgewisseld door zwaar tot geheel bewolkt weer. Er valt van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 1800m.

Frankrijk: Veel bewolking en sneeuw boven de 1800m.


Vandaag:
Zwaar tot geheel bewolkt en periodes met regen, of sneeuw boven de 1800m. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke richting.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt met van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 1800m. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Wisselend bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 1500m. Met name op zondag kan er lokaal veel sneeuw vallen boven de 1500m. Er zijn ook zeker opklaringen te verwachten, maar precieze tijdstip en locatie is hierin op dit moment niet aan te geven.

Italië: Aanhoudend veel bewolking en in de westelijke veel sneeuw.


Vandaag:
Van het westen uit toenemende bewolking. Met name in de westelijke helft perioden met regen, of sneeuw boven de 1800m, langzaam naar het oosten uitbreidend. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Morgen:
Overwegend veel bewolking en periodes met regen, of sneeuw boven de 1800m. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Aanhoudend wisselend bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 2200m. Met name de zuidflank van de Alpen krijgt langdurig met stau bewolking te maken.

Oostenrijk: Wisselend bewolkt en vooral in het westen sneeuwkansen.


Vandaag:
Van het westen uit toenemende bewolking en met name in de westelijke helft gevolgd door regen, of sneeuw boven de 1500-1800m. De wind is matig uit zuidelijke richting.
Morgen:
Licht tot half bewolkt en met name in het westen en zuidflank zwaar tot geheel bewolkt en lichte sneeuwval vanaf 1200-1800m. De wind is zwak uit zuidelijke richting.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Overwegend half tot zwaar bewolkt. In het westen en aan de zuidflank komt veel bewolking voor met periodes met regen, of sneeuw boven de 1200m. Met name op maandag lijkt heel Oostenrijk met neerslag te maken te krijgen.

Zwitserland: Veel bewolking en van tijd tot tijd sneeuw.


Vandaag:
Geheel bewolkt en perioden met regen of sneeuw boven de 1500-1800m. De wind is zwak tot matig uit zuidelijke richting, en is in de bergen behoorlijk vlagerig.
Morgen:
Zwaar tot geheel bewolkt met van tijd tot tijd regen of sneeuw boven de 1600-1800m. De wind is matig uit zuidelijke richting, op de pistes komen windvlagen voor tot 60km/u.
Zaterdag t/m Dinsdag:
Wisselend bewolkt en van tijd tot tijd regen, of sneeuw boven de 1800m. Met name op zondag kan er lokaal veel sneeuw vallen boven de 1500m. Er zijn ook zeker opklaringen te verwachten, maar precieze tijdstip en locatie is hierin op dit moment niet aan te geven.

Winter Male Author 2

Over Eric

Wintersport is de grote hobby van Eric. Hij gaat ieder jaar met veel plezier naar de sneeuw en houdt van alles wat met skiën te maken heeft. Zijn enthousiasme probeert hij op het weblog van Snowplaza over te brengen.