Skip to navigation Skip to main content

Themaweek: Super gebieden

1523 - Themaweek: Super gebieden (1)

600 pistekilometers, bijna 200 liften en een eindeloos aantal pistes! Dat zijn pas cijfers! En dat zijn niet de cijfers van drie gebieden bij elkaar opgeteld, nee, dat is één gebied! Nieuwsgierig welk super gebied dit is? Houd dan de komende week het weblog in de gaten.

Indrukwekkende cijfers

Een skigebied is pas een super skigebied als het zich op het gebied van pistekilometers, liften, mogelijkheden en faciliteiten onderscheidt van andere skigebieden. Je moet er kunnen verdwalen en de liften moeten kriskras door elkaar lopen als een spinnenweb. Van de ene kant naar de andere kant van het gebied? Dan zou ik halverwege maar een overnachting boeken! Het moge duidelijk zijn dat een skigebied van ons niet zomaar het predicaat superskigebied krijgt.

Drie supergebieden

De komende week staan drie supergebieden op Snowplaza in de spotlights. We gaan nog niet verklappen welke dat zijn, maar het is er in ieder geval één in Frankrijk, één in Italië, en één in Oostenrijk. Gokje wagen? Stuk voor stuk supergebieden waar de diehard wintersporter een keer geweest moet zijn. Hier is het haast onmogelijk om twee keer dezelfde afdaling te nemen. En als ik jou was zou ik de tijd in de gaten houden want voor je het weet mis je de laatste lift naar je appartement!

Houd de komende week het weblog in de gaten om meer te lezen over de drie supergebieden.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.