Skip to navigation Skip to main content

Skihal Alpincenter Bottrop in Duitsland

Vast in de stemming komen voor het naderende wintersportseizoen? Dat kan! Ga bijvoorbeeld eens naar het Alpincenter in Bottrop, nog geen 45 minuten rijden vanaf de Nederlandse grens. Het Alpincenter is met een lengte van 640 meter de langste skihal ter wereld. 365 dagen per jaar kan je bij onze oosterburen terecht om te skiën, te snowboarden en om van de Après Ski te genieten!

Skiën bovenop een Halde

De skihal is gebouwd op initiatief van meervoudig wereld, wereldbeker –en Olympisch kampioen skiën Marc Girandelli en is gevestigd op wat de Duitsers een “Halde” noemen. Een 31,5 hectare groot terrein, gedeeltelijk bebost, waarvan het hoogste punt, een afvalberg, tot bijna honderd meter reikt. De Halde wordt min of meer gezien als een cultureel, landschappelijk fabrieksmonument. Voor wie het nog niet door had, het Alpincenter ligt midden in het Ruhrgebied. Inmiddels zwaait de van oorsprong Nederlandse hotel- en restaurantketen Van der Valk er de scepter.

De piste

Als bezoeker wordt je via lange transportbanden naar het bergstation gebracht. Hier bevinden zich de kassa’s, restaurant en alles wat je nog meer nodig hebt om te gaan skiën. Vervolgens kom je via een sluis op de piste, waarop met behulp van sneeuwkanonnen een sneeuwlaag van zo’n veertig centimeter dik is gespoten. De wachttijden voor de lopende banden die je naar boven brengen vallen mee. Ze lopen helaas wel door een tunnel die gescheiden is van de piste. Kijken naar hoe je “collega’s” afdalen is er dus niet bij. Het ritje gaat niet altijd even snel omdat het voor beginners niet eenvoudig is om af te stappen. Valpartijen gegarandeerd. Eenmaal boven ben je klaar voor de afdaling, en die is vrij lang. Er zijn verschillen in steilheid, zo is de piste boven wat vlakker, en halverwege wordt hij weer wat steiler. In het steilere stuk zit ook een funpark met onder andere een kicker, een slider, en een straightbox.

All inclusive

Het Alpin center maakt gebruik van een uniek all inclusive concept. Je koopt een all inclusive ticket (aan de kassa of online) en krijgt vervolgens je toegang tot de piste, je materiaalhuur, onbegrensd eten en drinken. Is dat voor jou nog niet genoeg? Dan zet je je ticket om in een XL of XXL ticket waardoor en nog meer deuren voor je open gaan.

Meer dan alleen maar skiën

Want het Alpincenter is meer dan alleen maar skiën. Klim en klauter in de klimtuin, roetsj naar beneden van de rodelbaan, waag een poging op The Wave of drink een biertje in de Biergarten. En als het aan Van der Valk ligt is dit nog lang niet het einde. Aan een multifunctioneel entreegebouw wordt hard gewerkt, en de sportshop is inmiddels uitgebreid. Een ding is zeker, je gaat je niet vervelen in Bottrop.

Ben jij wel eens in het Alpincenter in Bottrop geweest? Wat vond je ervan? Voor meer informatie over de skibaan in Bottrop >>

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.