Skip to navigation Skip to main content

Brixen im Thale: 5 tips voor je wintersport (video)

7723 - Brixen im Thale: 5 tips voor je wintersport (video) (1)

Brixen im Thale is de meest centrale plaats in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en perfect uitgangspunt voor mooie skitochten. Zowel het skigebied van Westendorf, maar ook de afdalingen richting Ellmau, Scheffau am Wilder Kaiser en Söll liggen binnen handbereik. En als de 280 km pistes van de SkiWelt nog niet genoeg voor je is, sta je tevens in een mum van tijd in het skigebied van Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki. Qua charme wint Brixen wellicht geen hoofdprijs, maar daarvoor komen de meeste wintersporters er ook niet. Het is een dorp voor echte skiliefhebbers, kilometervreters én er ligt een prachtig kinderland op de berg. In deze video nemen we je mee naar het dorp, het skigebied en geven we je 5 tips voor jouw wintersport in Brixem im Thale.

#1. Piste: rode nummer 2

Met zoveel verschillende afdalingen is het lastig een favoriete piste te kiezen. Maar toch sprong de rode nummer 2 er wat ons betreft wel uit. Lekker breed en lang. Een fijne afdaling om in volle snelheid vanaf te knallen óf juist heel relaxed bochtjes te draaien.

#2. Pisterestaurant: Filzalm

Hoe knus en Tirools wil je het hebben? De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental barst werkelijk van de gezellige pisterestaurants. Je kunt hier kiezen uit maar liefst 77 verschillende hutten! Wij vonden de Filzalm erg leuk. Het is een klein hutje, met een gezellige sfeer en heerlijk eten!

Filzalm

#3. Bijzonder: Alpenigludorf

Bij het bersgtation van Brixen im Thale, naast het grote kinderland, ligt het Alpenigludorf. Hier staan de hele winter echte iglo's waar je binnen een drankje kunt doen of lekker buiten kunt genieten in de zon. En wil je je even een echte eskimo voelen, boek dan een romantische overnachting in één van de iglo's.

#4. Après-ski: Brixner Stadl

Voor de après-ski in Brixen im Thale hoef je niet ver te zoeken. Direct bij het dalstation van de gondellift gebeurt het allemaal. Hier stroomt de Brixner Stadl vooral vanaf een uurtje of drie snel vol. Onder het genot van een biertje kun je hier hossen op de bekende après-ski krakers.

#5. Restaurant: Fischeralm

Restaurant Fischeralm ligt iets verscholen aan een prachtig meertje in het dal. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier heerlijke visspecialiteiten eten, maar ook de bekende Tiroolse specialiteiten als Schnitzel en Tiroler Gröstl. De prijzen én het personeel zijn er bijzonder vriendelijk. Je vindt de Fischeralm onderaan de dalafdaling vanuit Westendorf, net voor het treinviaduct aan de linkerkant.

Brixen im Thale kinderland

Heb jij nog tips voor een wintersport in Brixen im Thale? Laat een reactie achter.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.