Skip to navigation Skip to main content
Zell Am Ziller In De Winter
© Zillertal Arena

Zell am Ziller ligt midden in het Zillertal en is dankzij de ligging op 575 meter hoogte een van de makkelijkst bereikbare dorpen, van waaruit je een wintersport in de Zillertal Arena kunt starten. Niet alleen kun je vanuit het dorp heerlijk over de skipistes suizen, je kunt er ook buiten de pistes tal van heerlijke vakantiemomenten beleven. Of je het graag wat rustiger aan doet of juist voor actie gaat: in dit blog vind je de leukste mogelijkheden om het skiën in Zell am Ziller mee af te wisselen.

Volop afwisseling in Zell

Buiten de pistes van Zell am Ziller zijn tal van mogelijkheden om van de omgeving te genieten. In het overdekte recreatiepark in Zell kun je schaatsen op de kunstijsbaan, een partijtje tennissen of een wedstrijdje bowlen. Maar je kunt ook lekker ontspannen met z’n tweetjes de natuur in of juist met de hele familie of vriendengroep volop actief bij een funsport zijn. Zell am Ziller heeft zo veel te bieden!

Panoramische winterwandelingen in Zell

Maak ‘s morgens als het nog rustig is eens een mooie wandeling door de sneeuw. Er zijn speciale winterwandelpaden aangelegd, waardoor je ook zonder sneeuwschoenen prima een rondje kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor de Rosenalm winterwandelroute (2,5 km, 2 uur wandelen) of de winterwandelroute Gerlosstein (1 km, 1,5 uur wandelen). Volg de bordjes en kom onderweg van alles over de omgeving te weten, terwijl je mooi uitzicht hebt over het dal.

Door de diepe sneeuw wandelen in Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Op langlaufski’s door het Zillertal

Langlaufen is een duurtraining die de gewrichten ontziet en waarbij je bijna alle spiergroepen traint. De ideale aanvulling op het skiën dus! Rondom Zell ligt een prachtig langlaunetwerk, met loipes van verschillende lengtes. Nog nooit op langlaufski’s gestaan? Dan is dit de perfecte gelegenheid om het eens te proberen. De loipes van Zell zijn namelijk gratis toegankelijk en je kunt bij iedere skiverhuur ter plaatse de benodigde uitrusting makkelijk huren. Heb je de smaak te pakken, dan kun je je uitleven op totaal 16 km aan langlaufloipes bij Zell.

Langlaufen skating loipe Zillertal Arena
© Zillertal Arena

Snowtubing in Zell

Snowtubing is een sneeuwsport waarbij je op speciaal geprepareerde banen met een rubberen band van de berg gaat. Op de Gerlosstein (iets boven Zell) zijn maar liefst twee van zulke banen, elk zo’n 200 meter lang en vol met bochten! Dit is echt een activiteit die je samen wilt doen, want hier telt 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd'. En wat ideaal is: je mag gratis en zo vaak als je maar wilt gebruikmaken van de tubing-tracks.

Snowtubing Gerlosstein
© Zillertal Arena

Rodelen, ook in het donker!

Rodelen is nóg zo’n sneeuwactiviteit die je zeker met een groepje wilt doen. De rodelbaan op de Gerlosstein (vlak boven Zell) is met 7 km de langste rodelbaan van het Zillertal. Je komt met de Gerlossteinbahn makkelijk bij de start, waarna je op een zelf meegebracht sleetje heerlijk omlaag kunt gaan. In je eigen tempo, dus ook met kinderen erbij, is dit een activiteit die je prima samen kunt doen. En ben je bij het vallen van de avond nog niet moe van het sleeën? Dan kun je ook in het donker nog even voort, want de rodelbaan wordt tot na middernacht verlicht.

Rodeln Gerlosstein
© Zillertal Arena

Bezoek het BrauKunstHaus

Het nieuwe BrauKunstHaus in Zell brengt de biercultuur die zo sterk in Tirol aanwezig is in beeld. De multimediale rondleiding die je hier kunt maken, neemt je mee door de regio en vertelt het fascinerende verhaal van de mensen, hun geheimen en hun bier. Denk niet dat het slechts om een visueel voorproefje gaat: al je zintuigen komen hier aan hun trekken en vanzelfsprekend hoort een proeverij van de bierspecialiteiten uit het Zillertal daar ook bij.

Braukunsthaus Zillertalbier Zell
© Zillertal Arena

Meer over Zell am Ziller

Zell am Ziller ligt op 575 meter hoogte, midden in het Zillertal. Zowel met de auto als per trein is Zell prima bereikbaar vanuit het Inntal. De gemeentes Gerlosberg, Hainzenberg, Zellberg en Rohrberg liggen om Zell heen op de bergen en horen er ook bij. Er is een goede busverbinding die de verschillende gemeentes met elkaar verbindt. De Rosenalmbahn en de Kaspitzbahn brengen je vanuit Zell am Ziller zo het skigebied Zillertal Arena in, waar 150 km aan skipistes op je wachten in het grootste skigebied van het Zillertal.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zell-Gerlos.

Winter Esther

Over Esther

Hoewel Esther ooit is begonnen met skiën, ging haar wereld pas echt open toen ze op een snowboard kwam te staan. Vanaf dat moment is ze nergens liever dan op de pistes! Ze is zelfs zo dol op wintersport, dat Oostenrijk drie jaar lang haar thuisbasis was.