8 december 2016 door Florien in 'Skigebieden onder de loep''

davos klosters een skigebied met vele mogelijkheden

Davos Klosters is een skigebied in Graubünden met 308 kilometer aan pistes, verdeeld over 6 deelskigebieden en twee dorpen. Dit pareltje in de Zwitserse Alpen is niet alleen één van de grootste skigebieden van Zwitserland, maar ook één van de populairste. Beide plaatsen zijn ontzettend verschillend, maar hebben daardoor voor iedere wintersporter iets te bieden. Heerlijke pistes, een prachtige natuur, gezellige après-ski en wellness. Of je nou komt voor de rust, of voor de drukte, alles is mogelijk. In combinatie met de aantrekkelijke berghotels, inclusief skipas, maakt dit een ideale wintersportbestemming.

Eén skigebied, 6 deelskigebieden

Het Zwitserse skigebied van Davos Klosters bestaat uit 6 deelskigebieden met een totaal van 308 kilometer aan pistes. Davos-Klosters is een hooggelegen gebied en daarmee erg sneeuwzeker. Het grootste deelskigebied is Parsenn. Dit gebied verbindt de twee wintersportplaatsen met elkaar. Eén nadeel is wel dat niet alle skigebieden met elkaar verbonden zijn en dat je zo nu en dan moet pendelen met de skibus. Davos-Klosters is een wintersportparadijs met vele mogelijkeheden en heeft voor iedere wintersporter wel iets te bieden. Niet alleen skiërs en snowboarders kunnen hier het hart ophalen, ook freestylers, langlaufers, schaatsers, sneeuwschoenwandelaars en bobsleeërs zijn hier aan het juiste adres. Tijdens en na het skiën geniet je van de Zwitserse specialiteiten in de restaurants en kun je na het skiën terecht in Davos voor après-ski, concerten en theater. Toch liever uitrusten in de spa? Ga dan naar Klosters.

snowboarders in skigebied Rinerhorn davos klosters

snowboarders in skigebied Rinerhorn ©Davos Klosters Mountains

Op wintersport in de hoogstgelegen stad van Europa

Het skigebied Davos-Klosters is verdeeld over de twee wintersportplaatsen Davos en Klosters. De grootste van de twee, Davos, is geen wintersportdorp, maar een stad. De stad ligt op een hoogte van 1560 meter en is daarmee ook nog eens de hoogstgelegen stad van Europa. Het hoogste punt is de Flüela Schwarzhorn (3146 meter). Davos is één van de bekendste wintersportbestemmingen van Zwitserland. Het is een gezellige wintersportstad met veel mogelijkheden. De plaats heeft een rijke wintersporthistorie. De eerste sleeplift ter wereld werd hier in 1934 gebouwd. Naast wintersport staat Davos ook bekend als kuuroord voor astma- en tbc-patiënten (vanwege de hoge ligging en het ontbreken van allergenen).

sleeplift davos klosters

De eerste sleeplift ter wereld werd gebouwd in skigebied Davos-Klosters ©Davos Klosters Mountains

Kloosterdorp Klosters

Het wintersportdorp Klosters heeft haar naam te danken aan het klooster dat in de 13e eeuw werd gebouwd door de monniken uit Churwalden. Het is de favoriete wintersportbestemming van Prins Charles, maar ondanks dat is het geen toeristische hotspot geworden. In Klosters geniet je van rust en van de prachtige natuur. Er is geen après-ski, zoals in Davos, maar er zijn wel allerlei wellness mogelijkheden.

ligstoeltjes skigebied davos klosters

De ligstoeltjes staan klaar voor een pauze in het zonnetje ©Davos Klosters Mountains

Berghotels Davos: een overnachting voor iedereen

Het fijne van een wintersport in Davos-Klosters is dat je met de speciale berghotels in Davos een overnachting vindt voor iedereen. Normaal gesproken hebben bergbanen geen eigen hotels, maar in Davos is dat wel het geval. Het voordeel van die hotels is dat voor welke overnachting je ook kiest, de skipas altijd is inbegrepen (ook low budget). Van een simpel hostel, tot camping, tot snowboardershotel, tot driesterrenhotel. Alles is mogelijk. Er zijn in totaal 19 hotels in- en rondom het wintersportgebied. Sommige hotels liggen op slechts een paar stappen lopen van de skilift, maar is dat nou nog te ver weg? Kies dan voor een hotel op 1930- of zelfs 2590 meter hoogte. Klik hier voor meer informatie en prijzen >. Ga je met een groep jongeren op wintersport? Er zijn verschillende pakketten waarbij ook de feestjes zijn inbegrepen.

montana davos klosters

Hotel en restaurant Montana ©Mountain Hotels Davos-Klosters ©Mountain Hotels Davos-Klosters

Ben jij wel eens in skigebied Davos Klosters geweest en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.