22 februari 2009 door Joeri in 'Skigebieden onder de loep', Reisverslagen''

Na een paar dagen in de

De Zillertalbahn

Te laat en nog een tikje slaperig snelde ik mijn hotel uit en dook ik de taxi naar het station van Mijn missie

Inmiddels volkomen wakker, stapte ik 20 minuten later in de skibus naar de Rosenalmbahn in Zell. Helaas liggen de liften van Zell net iets buiten het dorp, waardoor ik het plaatsje zelf niet van dichtbij heb kunnen bekijken. De Rosenalmbahn bracht me van 580 meter naar 1744 meter. Het had die nacht flink gesneeuwd en de pistes lagen er fantastisch bij. De blauwe lucht vervolmaakte het decor van mijn missie: in één dag zoveel mogelijk van het skigebied zien.

Zell im Zillertal: een ideaal startpunt

De pistes van Zell zijn voornamelijk rood, wat dit gebied voor beginners niet erg geschikt maakt. Gevorderde skiërs kunnen hier echter hun hart ophalen: schitterende lange afdalingen en een ideaal startpunt voor mijn expeditie in het Zillertal. Nadeel is wel dat je in Zell niet naar het dal kan afdalen. Om mijn doel niet uit het oog te verliezen besloot ik deze mooie pistes achter me te laten en mijn pad te vervolgen naar Gerlos. Gelukkig is alles zeer duidelijk aangegeven en was de weg naar Gerlos snel gevonden. De verbindingsstukken rondom de Krimml X-press waren redelijk pittig en er lagen voor het moment van de dag al vrij veel buckels. Geen probleem, want ik hou wel van het harde werken, maar er werd al flink gestunteld op de wat smalle pistes.

Gerlos: oranje boven

De grens tussen Zell en Königsleiten: voor elk wat wils

De enige verbinding naar

De pistes van Königsleiten zijn hoofdzakelijk rood, maar deze kleur moet je wel met een korreltje zout nemen. Het zijn in feite mooie brede donkerblauwe pistes, de één wat moelijker dan de andere. Kortom voor elk wat wils. Voor de echte beginners zijn er op het nabijgelegen Gerlosplatte voldoende blauwe pistes om flink aan je techniek te schaven. Wat mij restte was de terugweg naar Zell am Zillertal.

Hermann Maier

Helaas was ik vergeten op de klok te kijken en shit: het was al half drie. Om vier uur werd ik verwacht deel te nemen aan een rodeltrip in Fügen, dus er zat maar één ding op: racen als de Herminator! Gelukkig zat alles mee en zat ik moegestreden maar voldaan om kwart over drie weer in de taxi naar Fügen. Wat restte was de rodeltocht, maar daarover meer in een volgend bericht over mijn bezoek aan het Zillertal...

Naar de website van het Zillertal >>

Toen hij net kon lopen werd Joeri direct op de ski’s gezet bij opa en oma in de achtertuin in Westendorf. De liefde voor dit dorp, de sport en Oostenrijk was geboren en is nooit meer weggegaan.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen