Beoordelingen Savognin

Het is altijd prettig om voor je vakantie ervaringen van andere wintersporters over een skidorp of skigebied te lezen. Een beoordeling kan je doen besluiten juist wél of niet naar Savognin te gaan. Door middel van de onderstaande beoordelingen kun je bepalen of Savognin ook voor jouw een goede bestemming is voor je volgende wintersport. Lees de recensies van bezoekers die reeds in Savognin op wintersport zijn geweest. Ben jij in Savognin geweest? Deel dan jouw ervaringen met andere bezoekers en laat je beoordeling achter. Zo help je andere bezoekers bij het vinden van hun ideale wintersport bestemming.

Schrijf een beoordeling
weather Gemiddelde beoordeling bezoeker
Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
9

Datum 11 januari 2013

Door: sandra over Savognin

heerlijk gebied

wij gaan dit jaar voor de vierde keer naar Savognin. zeer geschikt voor gezinnen met kinderen in diverse leeftijden. geen lange wachtrijen voor de liften ook niet in de schoolvakantie. wij skieen, de kids boarden en beide gaat goed in Savognin. dit jaar een nieuwe lift, de eerste 10 persoonsgondel van Zwitserland! nu de sleepliften nog veranderen in stoeltjes.....

geen al te groot dorp, dus alles op loopafstand

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
-

Datum 22 maart 2011

Door: Birdie over Savognin

Weet iemand hoe het "Snowlinerpad" van Radons naar Tigignas is? Kan een beginnende skier dit doen, is het een breed pad of een soort van wandelpad?

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 november 2010

Door: Pete over Savognin

Als je voor uitgaan en zuipen naar de wintersport komt, blijf dan weg uit Savognin. Kom je voor heerlijk skiën, dan is dit "the place to be" voor zowel beginners als gevorderden. Vooral een ideaal gebied voor mensen die van ongecompliceerd skiën houden. Lange, brede afdalingen op goed geprepareerde pistes. Ook een mooi gebied voor paraglyding. Sinds vorig jaar heeft het gebied ook de beschikking over een mooie slee-baan. Bij Savognin ga je omhoog naar Tigignas. Hier vind je ook de picknick plaats. Vanaf hier kun je de dalafdaling doen met sommige pittige stukken en een brede stukken off-piste. Maar je kunt ook verder omhoog naar Somtgant. Daar heb je meerdere mogelijkheden; enkele pistes of nog verder omhoog. Ook hier weer een restaurant met terras. Als je helemaal omhoog gaat (2670m), kun je om de berg heen skiën naar Radons waar je overigens ook goed kunt eten. Aan die kant van de berg helaas alleen (lange) sleepliften, maar wel prachtige afdalingen zoals de "TraumPfiste" van 14 km lang. Ook hier weer heerlijk brede pistes maar ook off-piste mogeljkheden. Om terug te komen moet je weer een aantal sleepliften nemen, of je daalt helemaal af engaat over het snowlinerpad terug naar de stoeltjesliften. Aan de kant met de stoeltjesliften is het een aanrader om via de top van Piz Martegnes naar Laritg af te dalen. De sleeplift die je terug brengt draait niet altijd, maar dat is geen probleem. Vanaf Laritg kun je doorglijden naar Somtgant en Tigignas. Veel mensen zien dat de sleeplift niet draait en nemen dan deze afdaling niet. Vorig jaar samen met mijn broer laat op de ochtend de afdaling genomen en wij trokken de eerste sporen. Wil je tussen de bomen skiën? Ga dan vanaf Laritg naar Tigignas. Volgens de laatste berichten wordt het aantal liften vanaf Tigignas uitgebreid, maar blijven aan de kant van Radons alleen maar sleepliften. Dit heeft alles te maken met het feit dat het in dit gebied soms behoorlijk kan waaien. Ik ben al in veel skigebieden geweest. Savognin is een van mijn favorieten geworden. Nog redelijk rustig, goed gepreparerde pistes, en relatief dichtbij huis (vanaf Venlo ongeveer 850 km).

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 24 februari 2010

Door: tvd over Savognin

Savognin heeft een skigebied met voornamelijk sleepliften. De pistes liggen hoog (1200-2700), waardoor er fijne sneeuw lag. Voor gevorderden was er bijna niets te doen. De twee zwarte pistes die er waren, waren allebei de hele week gesloten. Ook voor snowboarders waren er geen funparken o.i.d, maar voor beginners en families is het wel leuk.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 2 maart 2009

Door: Anoniem over Savognin

Een gezellig/gemoedelijk skigebied.. Prachtige uitzichten, brede pistes, gelukkig een aantal stoeltjes liften waarin het genieten is naar boven toe. Kortom wij als ski genieters hebben genoten.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
6

Datum 30 maart 2008

Door: Pieter over Savognin

Zeer leuke skivakantie gehad. Fijne lange afdalingen (2 km tot 11.5 km) op goed geprepareerde pistes. Er mag wel geinvesteerd worden in extra stoeltjesliften ipv sleepliften. Gebied in ontwikkeling. Betaalbaar, gezellige sfeer, brede pistes (met name de rode) en goede faciliteiten voor gezinnen met (jonge) kinderen. Appartementen Surses Alpin zijn zeer aan te raden.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 25 januari 2007

Door: annet v over Savognin

Super vakantie gehad in Savognin!!!!!! Heerlijk skien/snowboarden en erg leuk hotel (Cresta). Dit jaar weer een bezoekje brengen aan dit gezellige dorpje.

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen
8

Datum 2 december 2005

Door: Anne over Savognin

Ik kom al van jongs af aan in Savognin, zo'n 16 jaar dus inmiddels! En het bevalt nog steeds ontzettend goed!!! Savognin is een heel rustig, lief dorpje, waar je tijdens een skivakantie volledig tot rust kan komen! Er zijn wel wat uitgaansmogelijkheden, dit jaar komt er zelfs een nieuwe bij geloof ik (Cube Savognin), maar tot nu hoefde je niet naar Savognin te komen voor het uitgaan.... voor het dorpje en het skigebied zeker wel! De cafe's naast en onder de piste's zijn wel heel gezellig! De pistes zelf zijn afwisselend en ook al is het redelijk klein, je kan er heel lekker en leuk skien! Dus ik vind het een echte aanrader! Vooral voor familie's!

Beginners Langlauf Sfeer
Gevorderden Snowboard/freestyle Après-ski/events
Experts Families/kinderen Winterwandelen

Reisorganisaties
Savognin