Nieuws uit de bergen

Welkom op het weblog van Snowplaza.nl. In dit weblog lees je over alles wat met wintersport te maken heeft. Nieuwsberichten, wintersportweer, wintersportactiviteiten, reisverslagen en andere zaken die wintersport gerelateerd zijn komen voorbij. Kom in de wintersportstemming met het wintersport weblog van Snowplaza.nl.


3 maart 2017 door Marije Remmelink in 'Recepten'' | 0

Recept: salade chèvre chaud

Als je op een andere manier dan rollend naar beneden wilt gaan na de lunch, doe je er goed aan de Schnitzels en Croque Monsieurs af en toe af te wisselen met een soepje of een salade. Vooral in Frankrijk heb je veel keuze in lekkere salades. En laten we eerlijk zijn, hoe lekker al dat eten ook allemaal is, soms heeft je lichaam ook behoefte aan een wat lichtere maaltijd. Daarom hierbij het recept voor een in Frankrijk alom bekende salade: salade chèvre chaud. Een heerlijke warme salade, die toch... Meer ›

4 februari 2017 door Marije Remmelink in 'Recepten'' | 0

Recept: tarte tatin

Er zijn twee verhalen over de oorsprong van de tarte Tatin. In het eerste verhaal is één van de zussen Tatin de taartbodem vergeten, en het deeg daarom maar op de appels legde, in plaats van eronder. In het andere verhaal laat één van de zussen de taart vallen, en besluit ze hem toch maar op te dienen, zij het op zijn kop. Hoe dan ook is het resultaat van deze vergissing een heerlijk knapperige bodem, zachte appels en karamel, smullen! En bovendien is het helemaal niet moeilijk om deze Franse kl... Meer ›

24 december 2016 door Florien Brunt in 'Recepten'' | 0

de lekkerste zwitserse wintersportgerechten

Inmiddels heb je de lekkerste wintersportgerechten van Italië, Oostenrijk en Frankrijk voorbij zien komen. Stuk voor stuk gerechten waarbij het water je in de mond loopt, maar natuurlijk mag ook Zwitserland niet aan dit rijtje ontbreken. Als echte zoetekauw of kaasliefhebber ben je hier helemaal aan het juiste adres, maar ook de andere specialiteiten mogen zeker niet worden overgeslagen. Op wintersport naar Zwitserland betekent niet alleen lekker skiën, maar ook ontzettend lekker eten. Wat eet j... Meer ›

10 december 2016 door Florien Brunt in 'Recepten'' | 2

De 13 lekkerste Italiaanse wintersportgerechten

Een wintersport in Italië is op culinair gebied echt een feestje. Italianen zijn meesters in het bereiden van smaakexplosies met slechts een handjevol ingrediënten. Niks ingewikkelds, maar gewoon het product zoals het is. Pasta’s, pizza’s, risotto’s, salades en antipasti. Stuk voor stuk even lekker. En laat wintersport hier nou de ideale vakantie voor zijn, want je bent toch de hele dag hard aan het sporten. Ongelimiteerd genieten zonder schuldgevoel. Ook hier geldt: ga opzoek naar authentieke t... Meer ›

19 november 2016 door Florien Brunt in 'Recepten'' | 0

de lekkerste franse wintersportgerechten

Frankrijk, het land van lekker eten, Franse kaas, goede wijnen en mooie wintersportgebieden. Ben je in Frankrijk op wintersport, dan kun je op en top genieten van mooie streekproducten, lekkere wijnen en heerlijke gerechten. Op de piste geldt wel dat je de grote ‘vreetschuren’ beter kan vermijden en op zoek moet gaan naar een authentieke berghut. Heb je die eenmaal gevonden, dan kun je je te buiten gaan aan de lekkerste Franse wintersportgerechten. Om je daarmee te helpen, hebben wij ze alvast v... Meer ›

19 december 2016 door Gastredacteur in 'Recepten'' | 0

eten groep

Als je met een grote groep vrienden of familie op wintersport gaat, dan is het leuk om na een lange dag op de piste jullie avonturen met z'n allen door te spreken onder het genot van een warme maaltijd en een lekkere borrel. Het is echt niet moeilijk om voor een grote groep een lekkere, voedzame en niet al te ingewikkelde maaltijd te koken. Macaroni met tomatensaus, gehakt en kaas kennen we inmiddels wel en zul je weinig punten scoren. De volgende recepten zijn eenvoudig, maar wel erg lekker en ... Meer ›

5 november 2016 door Florien Brunt in 'Recepten'' | 4

De top 10 lekkerste Oostenrijkse wintersportgerechten

Naast de hele dag actief bezig zijn, is ook het eten tijdens de wintersportvakantie erg belangrijk. Of je nou in Oostenrijk, Italië, Zwitserland of Frankrijk bent, van skiën krijg je trek. Het leuke van op vakantie naar het buitenland gaan, is dat je kunt genieten van alle lokale specialiteiten uit dat land. Laat wintersport daar nou een uitstekende vakantie voor zijn. De hele dag sporten, veel verbranden en dus genoeg ruimte voor lekkere hapjes. Ieder wintersportland heeft zo haar eigen lunch- ... Meer ›

20 oktober 2016 door Tjeerd Langstraat in 'Recepten'' | 0

Top 5 kazigste recepten

De herfst lijkt stilletjes overgeslagen te worden en geruisloos over te gaan in de winter. Al dagen worden we verwend met strakblauwe luchten, een heerlijk schijnende zon en temperaturen die richting het vriespunt kruipen. In de vroege ochtend vormen zich de eerste stoomwalmpjes als je uitademt en wanneer je ’s avonds laat door de buurt loopt, is de geur van brandende haardkacheltjes niet te missen. Op en top wintersportweer. Er ontbreken alleen nog wel wat elementen om werkelijk dat wintersport... Meer ›

10 oktober 2016 door Gastredacteur in 'Opmerkelijk', Recepten', Algemeen'' | 1

Hoe wordt Schnapps gemaakt?

Ok, zoals de Oostenrijkers ze achteroverslaan, zo zullen wij het wel nooit kunnen. Maar één of twee glaasjes Schnapps in een gezellige skihut gaan er ook bij ons Nederlanders best in. Maar wat is een Schnapps eigenlijk en wat maakt het sterke drankje nou zo lekker? Hier wat feiten op een rij over dit kleine, maar oh zo gevaarlijke, likeurtje.... Meer ›

1 oktober 2016 door Marije Remmelink in 'Recepten'' | 0

Recept: Croque Monsieur

Eerlijk is eerlijk! Het is niet alleen skiën of snowboarden wat de wintersport zo fijn maakt, maar ook het krachtvoer waarvan tijdens de lunch genoten wordt. Een sappige Wiener Schnitzel mit pommes, of juist zoete Kaiserschmarrn in Oostenrijk, spaghetti Bolognese in de Dolomieten of een croûte au fromage in Zwitserland. Niet alleen in Zwitserland maar ook in Frankrijk zijn kaasliefhebbers helemaal op hun plek. Wat de Fransen graag eten om een beetje bij te tanken is een croque monsieur. Een supe... Meer ›

17 september 2016 door Marije Remmelink in 'Recepten'' | 1

Recept: Witte glühwein

Glühwein is je vast niet onbekend. Het warme drankje dat je drinkt na een lange dag op de pistes, op die dagen dat het echt koud is geweest. Traditioneel wordt Glühwein gedronken op de Duitse Weihnachtsmarkt, maar op wintersport mag Glühwein gewoon het hele seizoen! Eigenlijk behoeft Glühwein ook helemaal geen intro, want we kennen het allemaal. Maar wist je dat ze in Duitsland en Oostenrijk tegenwoordig ook witte Glühwein drinken? In dit weblog het recept voor de witte variant van dit populair... Meer ›

29 augustus 2016 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 0

Hoe komen Kaiserschmarrn aan hun naam?

Kaiserschmarrn, wij bij Snowplaza zijn er gek op! Maar hoe komt deze zoete pistelekkernij eigenlijk aan z’n naam? Over de herkomst van Kaiserschmarrn gaan meerdere verhalen en mythes de ronde. Lange tijd hadden Kaiserschmarrn niet de status die ze inmiddels onder het wintersportpubliek hebben verworven. Het zoete deeggerecht stond te boek als eten voor arme mensen. Inmiddels zijn de schmarrn niet meer weg te denken uit de Oostenrijkse pisterestaurants.... Meer ›

11 februari 2017 door Miranda Muller in 'Tips', Recepten'' | 5

15 gerechten die je absoluut moet bestellen tijdens de wintersport

Wintersport en lekker eten zijn wat ons betreft onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een dag zonder een heerlijke lunch op een zonnig terras of een knusse berghut is niet compleet. En dat de gerechten op de piste misschien niet altijd even gezond zijn maakt niet uit; we sporten immers de hele dag, dus we verbranden flink wat energie, toch? Elk Alpenland heeft zo zijn eigen specialiteiten. In dit artikel zetten we de fijnste specialiteiten op een rijtje. Wat eet jij graag tijdens de wintersport?... Meer ›

11 november 2016 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 0

Käsespätzle

Käsespätzle, Kässpätzle, Kasnocken, verschillende namen voor het kaasgerecht dat in bijna elk restaurant in Oostenrijk wel geserveerd wordt. De machtige kaasmassa wordt vaak opgediend in een warm pannetje met gebakken uitjes en een simpele salade. Käsespätzle is een ideale lunch op de piste. Als je het pannetje leeg hebt, weet je zeker dat je de hele middag geen honger meer hebt én je hebt gegarandeerd een goede bodem gelegd voor de après-ski. Hierbij delen we het originele recept van Käsespätzl... Meer ›

1 november 2013 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 0

Walliser Teller

Bellwald is een authentiek boerendorp dat ondanks de toestroom van toeristen haar oorspronkelijke karakter heeft weten te behouden. Hier in de Zwitserse bergen beleef je een veelzijdige wintersport. Skiën, langlaufen, wandelen, wellness en… genieten van lokale specialiteiten! De traditionele gerechten uit Wallis zijn al een reden op zich om voor een wintersport in Bellwald te kiezen. Zo mag je de Walliser Teller, Walliser Käseschnitte en kaasfondue echt niet missen!... Meer ›

27 maart 2013 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 0

Croûte au Fromage

Een bergrecept dat in Zwitserland en Frankrijk steevast op de kaart staat is Croûte au Fromage. Een stevig, smaakvol broodje met bergkaas en witte wijn. Eenvoudig te maken maar daardoor niet minder smakelijk na een ochtendje skiën. Op het terras onder het genot van een zonnetje of juist in een authentieke berghut vlakbij de openhaard. Iedere regio heeft zo zijn eigen variant op de Croûte au Fromage maar de basis is overal hetzelfde. Croûte au Fromage afdoen als een doodgewone tosti doe je het ge... Meer ›

4 maart 2013 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 0

Le Pot-au-feu

Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Het wordt veelvuldig geserveerd in bergrestaurants om wintersporters van nieuwe energie te voorzien. Wij kiezen voor de traditionele versie met rundvlees maar je zou een Le Pot-au-feu bijvoorbeeld ook met kip kunnen maken. Naast rundvlees maak je gebruik van seizoensgroenten en wijn en kruiden om het gerecht op smaak te brengen. Stevig, voedzaam en smaakvol, id... Meer ›

22 november 2012 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 1

Röstizza

Afgelopen winter at ik voor het eerst een ‘Röstizza’ bij het restaurant op de Kleine Scheidegg in de Jungfrauregion en was meteen verkocht; heerlijk! Oké, helemaal origineel Zwitsers is dit recept eigenlijk niet. De bodem is afkomstig uit Zwitserland, maar de topping is natuurlijk afgekeken van de Italiaanse buren. Maar dat maakt niet uit, want het gaat om de smaak!... Meer ›

10 mei 2012 door Roosmarijn Wallenburg in 'Recepten'' | 2

Käsenocken

Als liefhebber van de heerlijke Oostenrijkse keuken klinkt het gerecht Käsenocken mij erg bekend in de oren. Käsenocken zijn kleine deegstukjes die gebakken zijn met veel kaas en uien, heerlijk gekruid en geserveerd in de pan waarin het bereid is. Er zijn verschillende soorten Käsenocken en per gebied wordt er gebruik gemaakt van andere kaas.... Meer ›

7 april 2012 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 6

Als ik in het bergrestaurant sta valt mijn oog altijd op die cake-achtige plak vlees die vaak wordt geserveerd met patat of brood. Hoe lekker het er ook uitziet, ik heb het nog nooit aangedurfd om het te bestellen. Telkens wordt ik weer afschrikt door de naam, Leberkäse. Zou het dan toch geen vlees zijn maar een plak kaas? Aan niets doet het aan kaas denken maar de naam ‘leverkaas’ zegt toch genoeg? Terwijl ik de zoveelste schnitzel naar binnen schuif zie ik mijn Duitse buurman aan het tafeltje ... Meer ›

29 januari 2016 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 3

Bij de traditionele wintersport dranken bier, Glühwein en Schnapps hoort natuurlijk ook Jägertee. Een heerlijk, warm drankje waar je een flinke opkikker van krijgt na het skiën. Maar niet alleen in Oostenrijk smaakt Jägertee lekker, op een winterse dag kun je dit ook prima thuis serveren! Brouw eenvoudig en snel je eigen Jägertee met dit recept.... Meer ›

14 februari 2012 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 1

In Oostenrijk en Duitsland staat vrijwel altijd flädlesuppe op de menukaart. Niet meer en niet minder dan een bouillon waar stukjes pannenkoek in drijven. Heel eenvoudig om zelf te maken en ideaal als voorgerecht van een echt wintersportmenu. Haal de wintersportsmaken in huis met een flädlesuppe. ... Meer ›

21 januari 2012 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 2

Winterrecepten van klassieke gerechten

Daar sta je dan in het pisterestaurant. Ga ik vandaag voor de Wiener Schnitzel of toch voor de Tiroler Gröstl? Heerlijke geuren dringen mijn neus binnen en ik heb geen flauw idee wat ik moet kiezen. Misschien nog een bordje Kaiserschmarrn delen als toetje? Een week op wintersport is duidelijk niet voldoende. In Nederland is het misschien niet mogelijk om in de natuur te skiën, het is wél mogelijk om alle lekkere bergrecepten zelf te maken! ... Meer ›

4 januari 2011 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 2

Voor veel wintersporters is de vakantie helaas weer voorbij. De gezellige maand december heeft plaats gemaakt voor een koud en grijs januari. De maand waarin half Nederland start met afvallen. Zonde, want er zijn zoveel lekkere wintersportrecepten, waardoor je de gezellige kerst/wintersportsfeer er een beetje inhoudt in deze saaie maand!... Meer ›

2 december 2010 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 11

Pretzels

Pretzels, ze hangen vaak ietwat verscholen aan een houten rekje bij de kassa in het bergrestaurant. Maar als mijn ogen er eenmaal op vallen kan ik ze niet weerstaan. De grove zoutkorrels, de knoopvorm! Heerlijk na een dag skiën met een biertje erbij. Maar de Pretzel is ook heel eenvoudig zelf te maken. ... Meer ›

17 april 2010 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 1

De Italianen in Zuid-Tirol en Trentino hebben hun eigen versie van de knödel. Ze noemen hun knödels "canederli" en vinden ze uiteraard lekkerder dan de exemplaren die ze aan de andere kant van de Brennerpas bereiden. Want, alles wat uit Italia komt smaakt immers beter, toch? Op dit punt hebben ze wat mij betreft gelijk!... Meer ›

9 maart 2010 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 2

Na een ochtend of dag flink skiën gaan Zwiebelrostbraten er bij mij altijd wel in. Heerlijk met spätzle of gebakken aardappeltjes. Volgens de Duitsers is het van oorsprong een Duits recept uit Schwaben, maar de Oostenrijkers spreken dit tegen; zwiebelrostbraten zijn Oostenrijks! Ach, wat maakt het eigenlijk uit Duits of Oostenrijks? Het smaakt heerlijk, en daarom hierbij het recept om lekker in de wintersportstemming te komen of te blijven!... Meer ›

21 januari 2010 door Coen Harleman in 'Recepten'' | 3

Italianen hebben hun pizza en de Fransen hebben brie, maar in Duitsland eet men Sauerkraut. Met aardappelen, brood of zelfs met pasta. Met appel, ui of spek. Het aantal variaties is eindeloos en iedere streek heeft zijn eigen recept.... Meer ›

14 januari 2010 door Coen Harleman in 'Recepten'' | 1

Met mascarpone, amaretto en espresso als belangrijkste bestanddelen is de kwalificatie “Italië op zijn best” op dit majestueuze dessert zeker van toepassing. ‘Tiramisù’ is Italiaans voor ‘trek mij omhoog’. Een vreemde benaming, als je bedenkt dat je met een portie voor je neus toch vooral nog even wilt blijven zitten.... Meer ›

27 december 2009 door Coen Harleman in 'Recepten'' | 0

Italiaanse skidorpen verschillen niet zo gek veel van bijvoorbeeld Oostenrijkse. Sterker, afgaande op taal en architectuur zou je hier bijna gaan twijfelen of je de grens wel bent gepasseerd. Tot je de menukaart eens goed bekijkt. En na de eerste hap van je pizza of pasta weet je het zeker: dit kan alleen maar Italië zijn.... Meer ›

29 september 2009 door Yvonne Smits in 'Recepten'' | 4

De beste beschrijving van Salzburger Nockerln stamt uit een oude schlager: "Zoet als de liefde, zacht als een kus". Het is een beroemd Oostenrijks recept van souffle met poedersuiker. Hier-onder een heerlijk recept zoals groot-moeder het maakte.... Meer ›

21 oktober 2016 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 1

Als je aan Oostenrijk denkt, denk je aan Apfelstrudel. Dit traditionele gerecht wordt in elke horecagelegenheid in geserveerd. Officieel is het een nagerecht, maar het smaakt ook heerlijk bij de koffie op de piste 's ochtends. De van oorsprong Turkse lekkernij is in de zestiende eeuw door ontdekkingsreizigers naar Oostenrijk gehaald. In de loop van de jaren is het aangepast tot de Apfelstrudel die we nu kennen. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je de allerlekkerste strudel maakt. Eet... Meer ›

18 november 2016 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 5

Recept: Glühwein

Glühwein bezorgt je een op en top winter(sport)gevoel. Na een hele dag op de piste, onderaan bij het dalstation gezellig een gloeiwijntje drinken, heerlijk! Het ultieme gevoel na zo’n actieve dag. Maar ook thuis, op een koude herfst- of winterdag is een kopje Glühwein lekker. Je kunt Glühwein natuurlijk kant-en-klaar kopen en opwarmen, maar veel lekkerder is het om zelf een pan warme wijn te maken. En het is helemaal niet ingewikkeld. Hieronder een beschrijving van de ingrediënten en de bereidin... Meer ›

2 december 2016 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 5

Kaasfondue is een typisch wintersportgerecht dat je veel ziet op de menukaarten in Zwitserland, maar ook in Frankrijk. Fondue is afgeleid van het Franse fondre wat smelten betekent. In de jaren ’60 is kaasfondue herontdekt door de Zwitsers. Overal smaakt de kaasfondue anders, dat komt doordat ieder dorp zijn eigen kaas en wijn heeft. Kaasfondue is heerlijk na een dag op de pistes, maar smaakt ook prima thuis met een groepje familie of vrienden. Hieronder een heerlijk recept voor een gezellige av... Meer ›

28 oktober 2016 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 2

De wintersport is niet compleet zonder een Wiener Schnitzel op een zonnig terras of in een berghut. Een Schnitzel hoort groot en knapperig te zijn, en het liefst geserveerd met een flinke portie goudgele friet (met mayo!). Uiteraard mag een stukje citroen niet ontbreken en soms krijg je er ook Preiselbeere (cranberrycompote) bij. Wiener Schnitzel is het ultieme gerecht voor op de berg, in een restaurant, maar ook voor thuis. Hierbij het recept van de lekkerste Oostenrijkse Wiener Schnitzel.... Meer ›

5 december 2009 door Joris Van Dijk in 'Recepten'' | 1

Wie houdt er niet van? Rösti. Een aangename verrassing als je lekker op het terras zit te genieten van de overweldigende zon in Zwitserland. Om dat gevoel zo goed mogelijk naar Nederland te transporteren, hier het recept van rösti. Heerlijk genieten!... Meer ›

21 november 2009 door Yvonne Smits in 'Recepten'' | 4

Als je de hele dag op de berg bent, verbrand je veel calorieën. Calorieën zijn belangrijk als je aan het sporten bent. En de verbruikte energie moet natuurlijk ook weer aangevuld worden. Käsespätzle zit vol koolhydraten en is dus een goede aanvulling van energie. Ideaal voor een skidag.... Meer ›

7 november 2009 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 2

Een koude skidag.
Een hongerige skier.
Een heerlijke soep.

Na de fijne afdalingen in de Franse bergen, sluit je de ochtend af met een echte Franse lekkernij: uiensoep.... Meer ›

14 oktober 2016 door Yvonne Smits in 'Recepten'' | 11

Tiroler Gröstl

Tijdens een actieve dag op de berg is niets zo lekker als een flink bord Tiroler Gröstl! Voedzaam en vrij makkelijk om te maken. Tiroler Gröstl is een traditionele Oostenrijkse recept en zoals de naam al verklapt, komt het uit de regio Tirol. Het recept is ontstaan doordat de koks van de gasthofen altijd teveel eten maakten voor de gasten. Eens in de zoveel dagen maakten ze van deze restjes het avondeten voor het personeel. Tiroler Gröstl werd geboren! Inmiddels is het een zeer gewaardeerd gerec... Meer ›

18 maart 2009 door Joris Van Dijk in 'Recepten'' | 7

Knödels zijn er in allerlei soorten en maten. Hartig en zoet, groot en klein. Dit typische gerecht wordt in ieder bergrestaurant in Oostenrijk gemaakt. Het ziet er niet echt aantrekkelijk uit, maar zeker met de juiste vulling is het een lekker gerecht.... Meer ›

15 januari 2016 door Thijs Termeer in 'Recepten'' | 14

Goulashsoep en andere hapjes

Het recept goulashsoep, de enige echte Oostenrijkse versie. Voor deze heerlijke maaltijdsoep hebben wij contact gezocht met de Oostenrijkse kok Gerhard uit Bramberg. Er zijn veel variaties mogelijk, maar volgens Gerhard is dit recept de beste basis voor goulashsoep. ... Meer ›

4 november 2016 door Miranda Muller in 'Recepten'' | 4

Tartiflette is een vaste waarde op het menu in de Franse skigebieden. Op bijna elke kaart - zowel op de piste als in de restaurants in het dal - staat deze heerlijke ovenschotel met aardappel, kaas, ui en spek. Als je tartiflette gegeten hebt tijdens de lunch, is het altijd even afwachten of je erna nog kunt skiën; zo voedzaam en vullend is deze Franse lekkernij. Ook kun je je beter niet druk maken om het aantal calorieën in de tartiflette, die heb je immers hard nodig om al die pistekilometers ... Meer ›

7 oktober 2016 door Yvonne Smits in 'Recepten'' | 18

Kaiserschmarrn © Österreich Werbung, Fotograf: Wolfgang Schardt

Kaiserschmarrn, iedereen die ooit in Oostenrijk op wintersport is geweest kent het. In elk bergrestaurent en in elke hut staat het wel op het menu. Kaiserschmarrn stamt al uit de veertiende eeuw en er gaan vele verhalen over de oorsprong en de naam. Kaiserschmarrn lijken het meest op de Nederlandse pannenkoek. Vaak wordt het geserveerd met poedersuiker en compote of appelmoes. Echt een vast Kaiserschmarrn recept bestaat er niet echt, waardoor ze overal een beetje anders zijn. Maar altijd super l... Meer ›

18 januari 2009 door Miranda Muller in 'Recepten', Algemeen'' | 7

Een belangrijk onderdeel van de wintersportvakantie is wat mij betreft ook het eten. Na alle inspanning vraagt je lijf om energie en niets is lekkerder dan je maag te vullen met lekkere plaatselijke specialiteiten. Vorig jaar heb ik het gepresteerd om in twee dagen Kaprun maar liefst drie keer...... Meer ›

7 oktober 2008 door Inge Witteman in 'Recepten', Gadgets', Algemeen'' | 0

Koken tijdens de wintersport is niet alles. Een 2-pits gasstelletje, pannen waarvan de anti-aanbaklaag al lang is verdwenen en botte messen. Iedere wintersporter kent het wel. Toch kan koken tijdens de wintersport erg gezellig en in de meeste gevallen ook gezonder zijn dan uit eten gaan. Hiervoor is een oplossing gevonden: Snowfood. Het boek geeft praktische oplossingen en bevat recepten voor onderweg, pistepicknicks en avondmaaltijden. De laatstgenoemde zijn, net als skipistes, ingedeeld in de ... Meer ›

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen