Skip to navigation Skip to main content

5 fijne skigebieden voor families met kinderen

 

Wanneer je met de hele familie op wintersport gaat is het belangrijk dat iedereen zich goed kan vermaken in het skigebied en de faciliteiten voor kids goed zijn. Natuurlijk zijn er dan de bekende familie skigebieden als Serfaus-Fiss-Ladis of SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, maar er zijn ook tal van minder bekende skigebieden die uitstekend geschikt zijn voor een vakantie met kinderen. Deze skigebieden zijn ook vaak wat kleiner, waardoor het lekker overzichtelijk is voor iedereen en - niet onbelangrijk - ze zijn vaak een stuk voordeliger dan de grote bekende namen.

St. Johann in Tirol: rustig en relaxed

St. Johann in Tirol is een dorp dat zeer centraal in de Kitzbüheler Alpen ligt, een regio met ruim 900 km aan skipistes verdeeld over 9 skigebieden. St. Johann in Tirol behoort tot de kleinere skigebieden en is niet alleen populair bij families, maar ook bij locals. De ruim 40 km aan pistes zijn over het algemeen niet te moeilijk; de afdalingen zijn lekker breed en vooral rood en blauw. Groot voordeel van het skigebied is dat het er niet zo druk is. Voor de kids zijn er mooie kinderlanden, waar onder andere mascotte Bobo de kids aanmoedigt tijdens het skiën. Wil je nou een dagje wat meer uitdaging, dan liggen de grote skigebieden zoals SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki om de hoek!

Oberstdorf: relatief dichtbij en afwisselend

Het Zuid-Duitse Oberstdorf ligt aan de rand van de Alpen en is daardoor relatief snel bereikbaar vanuit Nederland. Maar dit betekent overigens niet dat de bergen hier niet indrukwekkend zijn! Er zijn diverse skigebieden waarvan met name Söllereck-Höllwies ideaal is voor (kleinere) kinderen. Het kinderland is er fantastisch en door de overzichtelijkheid van het gebied kunnen de iets groteren ook zelf wat pistes nemen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze verdwalen. Oberstdorf zelf is een bijzonder sfeervolle en levendige plaats, waar ook niet-skiërs (opa en oma?) zich heel goed kunnen vermaken; winkelen, wandelen of langlaufen, het kan hier allemaal.

Kleinwalsertal: authtiek dal met moderne faciliteiten

Het Kleinwalsertal is een prachtig Oostenrijks dal, dat alleen via Duitsland bereikbaar is. Met de skipas van het Kleinwalsertal kun je zowel in Oostenrijk als in de skigebieden van Oberstdorf in Duitsland skiën. En hoewel de skigebieden gedeeld worden, zijn de beide bestemmingen erg verschillend. In het Kleinwalsertal liggen kleine knusse dorpjes en er heerst nog die authentieke, rustige Oostenrijkse sfeer. Super fijn voor een familievakantie. O.a. in het dal bij Mittelberg ligt een prachtig kinderland, waar de kleintjes prima hun eerste bochten kunnen leren skiën. Maar eigenlijk vind je in het hele dal optimale mogelijkheden voor een geslaagde familievakantie. Qua levendigheid en après-ski is het hier wel een stuk rustiger dan bij de Duitse buren.

Stubaital: voor een sneeuwzekere familievakantie

Het Stubaital is vooral bekend door de Stubaier Gletscher, dat het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk is. Maar wist je dat er op de gletsjer ook een prachtig kinderland ligt? Hier ben je altijd verzekerd van sneeuw. Maar ook het skigebied dat bij het knusse en rustige dorpje Fulpmes ligt, Schlick 2000, is bijzonder geschikt voor families met kinderen. In Ronny's Kinderland, dat middenin het skigebied ligt, leren de allerkleinsten de grondbeginselen van het skiën, terwijl de ouderen zich kunnen uitleven in het kleine, maar afwisselende skigebied.

Alta Badia: dolce vita in de Dolomieten

Alta Badia ligt middenin de Dolomieten en is een heerlijke plek voor de hele familie. Voor de allerkleinsten die nog niet op de skietjes staan is er een 'sneeuwcrèche' en voor de iets oudere kids een fijn kinderland. Ook zijn er diverse speeltuinen in de sneeuw, voor als er even niet geskied wordt. Alta Badia is onderdeel van de Dolomiti Superski, een regio met 1200 km aan pistes, maar die hoef je uiteraard niet allemaal te gebruiken. De afdalingen in de directe omgeving van Alta Badia zijn over het algemeen niet al te moeilijk en ook perfect voor minder geoefende skiërs.

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.