Skip to navigation Skip to main content

5 redenen om een keer naar St. Johann in Tirol te gaan

5 redenen om een keer naar St. Johann in Tirol te gaan

St. Johann in Tirol is een wintersportbestemming die veel minder bekend is dan de grote namen die er in de buurt liggen, zoals Kitzbühel, Ellmau en Fieberbrunn. Toch heeft St. Johann een skigebied dat geliefd is bij locals uit de buurt en families. Met ruim 40 kilometer aan pistes behoort het natuurlijk niet tot 'de grote jongens', maar afwisselend is het skigebied absoluut. Wanneer je het niet erg vindt om op een dag vaker dezelfde afdaling te nemen, zit je hier helemaal goed. In dit artikel geef ik je 5 redenen om een keertje naar St. Johann in Tirol te gaan.

#1. Rust: nauwelijks wachtrijen bij de liften

Een reden waarom ik graag naar kleine skigebieden ga, is de relatieve rust die er heerst. Bij de liften staan niet of nauwelijks mensen te wachten en op de pistes is er genoeg ruimte om voluit te knallen of lekker rustig je bochtjes te draaien. Deze rust vind je ook in St. Johann in Tirol. Alleen bij de gondel die vanuit het dorp vertrekt moet je soms (heel) even wachten, maar verder kun je overal zo de lift in en zijn de pistes lekker breed en rustig.

Nauwelijks wachtrijen bij de liften in St. Johann

#2. Skiën in verschillende skigebieden

St. Johann ligt zeer centraal in de Kitzbüheler Alpen. Binnen een mum van tijd (15 tot 20 minuten in de auto of met de bus) sta je in de verschillende skigebieden in de omgeving zoals de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Zo kun je het kleine en knusse plaatselijke skigebied afwisselen met de grote uitgebreide skigebieden. Met de All Star Card skipas heb je toegang tot maar liefst 25 skigebieden. Je hoeft je dus niet snel te vervelen.

#3. Betaalbaar

St. Johann is voordeliger dan de bekende omliggende dorpen en skigebieden. Zowel de accommodatie, skipas als ook het eten is er net even vriendelijker geprijsd. Dit geldt trouwens voor veel dorpen met een kleiner skigebied; hoe groter en populairder het skigebied, deze te meer je vaak betaalt. Vind je het niet erg om een stukje te rijden om in een groot skigebied te kunnen skiën, dan kun je flink geld besparen door in een minder bekend dorp te overnachten.

#4. Veel kleine en knusse berghutten en pisterestaurants

12 berghutten en pisterestaurants in een skigebied met iets meer dan 40 kilometer, dat is een goede 'horecadichtheid'. Je hoeft dus nooit lang te zoeken voor een berghut om iets te drinken of te eten. Bovendien zijn de meeste berghutten authentiek en erg gezellig. Je vindt hier geen grote zelfbedieningsrestaurants, maar vooral kleine knusse berghutten waar je bediend wordt en je heerlijk specialiteiten als Tiroler Gröstl, Käsespätzle en Apfelstrudel kunt eten.

Veel kleine en knusse berghutten en pisterestaurants in St. Johann in Tirol

#5. Familevriendelijk

Als je met (kleine) kinderen op wintersport gaat, dan wil je een fijne skischool met lieve skileraren en een mooi kinderland en een overzichtelijk skigebied. Dit vind je allemaal in St. Johann in Tirol . Het leuke is dat de meeste pistes ook erg toegankelijk zijn voor minder geoefende skiërs. Hierdoor kun je samen met je kinderen al snel het hele skigebied verkennen. En als ze op skiles zitten, kom je ze regelmatig tegen op de piste, wel zo gezellig!

Bekijk onze 5 tips voor St. Johann in Tirol >
Lees hier ons reisverslag van St. Johann in Tirol >

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.