Skip to navigation Skip to main content

Top 5 rodelbanen in het Bregenzerwald

9513 - Top 5 rodelbanen in het Bregenzerwald (1)

Het Bregenzerwald ligt in het westen van Oostenrijk en biedt alles voor een rustige, veelzijdige wintersport. Er zijn tal van kleine skigebieden, maar ook enkele grotere zoals het Damüls – Mellau – Faschina Schneereich en Warth - Schröcken. Drukte bij de liften komt hier haast niet voor en kinderen vinden hier de ideale voorwaarden om te leren skiën. Ook naast de pistes valt er in het Bregenzerwald het nodige te beleven. Er zijn tal van rodelbanen die bij jong en oud garant staan voor het nodige plezier. Diverse rodelbanen zijn ’s avonds verlicht en vrijwel altijd eindig je bij een gezellige, authentieke berghut. In dit weblog hebben we 5 rodelbanen in het Bregenzerwald voor je op een rijtje gezet.

#1. Baumgarten-Sonderdach, Bezau

Vanuit Bezau, vlakbij Andelsbuch, bereik je met de cabinebaan snel het bergstation Baumgarten dat is gelegen op een hoogte van 1622 meter. De rodelbaan heeft een lengte van 3 kilometer en overbrugt 420 meter hoogteverschil. Sleetjes kunnen gehuurd worden bij het dalstation. De kosten hiervan bedragen € 6,-. Op zoek naar nog meer rodelplezier in Bezau? In het nabijgelegen Gschwend ligt een 1,7 kilometer lange rodelbaan die iedere dag tot 23:00 uur verlicht is.

#2. Brüggelekopf, Alberschwende

Met de Brüggelekopf stoeltjeslift bereik je de start van de 4 kilometer lange rodelbaan van Alberschwende. De rodelbaan is zeer veelzijdig, onderweg passeer je een paar brede stukken, maar er zijn ook enkele steilere afdalingen. In het onderste gedeelte van de rodelbaan passeert de rodelbaan vier keer een weg waar ook auto’s overheen rijden. Extra voorzichtigheid is geboden. Het hoogteverschil van de rodelbaan bedraagt 430 meter.

#3. Uga, Damüls

Het startpunt van de rodelbaan in Damüls is bereikbaar met de Uga-Express (4-persoons stoeltjeslift) en ligt naast Berggasthaus Elsnalpstube (1850 meter). De rodelbaan is 2,5 km lang en iedere woensdag en vrijdag van 19:30 tot 21:30 uur verlicht. De moeilijkheidsgraad is niet al te lastig en de baan overbrugt 450 meter hoogteverschil. Bij het dalstation van de lift zijn sleetjes te huur.

#4. Grunholzlift, Au-Schoppernau

Bij de Grunholzlift in Au-Schoppernau ligt een 650 meter lange rodelbaan waar zowel overdag als ’s avonds (woensdag en vrijdag van 19:00 tot 22:00 uur) gerodeld kan worden. Er wordt gebruik gemaakt van speciale sleetjes die aan de sleeplift bevestigd worden om je bovenaan de afdaling af te zetten. De linkerpiste bij Grunholz is bestemd voor rodelaars. Bij het Lifthüsle ben je aan het juiste adres voor onder meer Glühwein en Jägertee.

#5. Dosegg, Mellau

De rodelbaan van Mellau start in het dorpsdeel Untermellen bij de Rodlhüsle. Dit is ook de plek waar je sleetjes kunt huren. De rodelbaan is 2 kilometer lang en op maandag-, woensdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van 18:00 uur tot 22:00 uur verlicht. Tijdens deze avonden is ook de HOTLODGE geopend, dé plek voor Glühwein, lekkere hapjes en muziek. Op de rodelbaan van Mellau zijn alle ingrediënten aanwezig voor een gezellige rodelavond.

Wat is jouw favoriete rodelbaan in het Bregenzerwald? Laat een reactie achter!

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.