Skip to navigation Skip to main content

Snowbombing Mayrhofen: 3 tot 8 april 2017

8424 - Snowbombing Mayrhofen: 3 tot 8 april 2017 (1)

Snowbombing is het muziekfestival waarmee het wintersportseizoen in Mayrhofen ieder jaar wordt afgesloten. Duizenden wintersporters komen van 3 tot 8 april naar het Zillertal om te genieten van goede muziek en pisteplezier. Zes dagen lang staat Mayrhofen in het teken van de beste clubmuziek, gedraaid door de beste dj’s. Op de line-up van 2017 staan onder meer de namen van Run the Jewels, Groove Armada en De La Soul. Overdag onbezorgd skiën of boarden, en ’s avonds dansen op heerlijke beats. Snowbombing is het grootste muziek- en snowfestival van de Alpen.

Mayrhofen staat op z’n kop

Het Snowbombing evenement is al jarenlang een traditie en ook de 2017 editie belooft weer een groot feest te worden. Epicentrum van het evenement is de ‘Racket Club’, een ondergronds tenniscentrum dat wordt omgetoverd tot een club met een capaciteit van 2500 man. Daarnaast is er ‘the forest’, een openlucht area omgeven door dennenbomen waar onder meer The Prodigy, Fatboy Slim, Bastille en Rudimental al eens optraden. Ook wordt er jaarlijks een ‘street party’ georganiseerd, waarbij veel locals en Snowbombers verkleed de straat op gaan. Andere venues zijn de Brück’n Stadl, The Arena en The Smirnoff arctic disco.

Line-up Snowbombing 2017

Ook dit jaar heeft de organisatie weer voor een sterke line-up gezorgd. Bekende dj’s en bands staan garant voor onvergetelijke avonden. Blossoms, Elrow, De La Soul, Groove Armada, Hot Since 82 en Grandmaster Flash zijn slechts een kleine greep uit de acts die je kunt verwachten. Raves in een iglo, party’s in een bos, dj-sets in clubs, Snowbombing 2017 belooft weer één groot feest te worden.

Veelzijdig skigebied

In het skigebied van Mayrhofen hoef je je ook geen moment te vervelen. Wil je een dagje rustig cruisen dan kun je het beste naar de Ahorn. Een gemoedelijk skigebied met iets minder dan 20 kilomeer aan pistes. Bijkomen van de afgelopen feestjes doe je bij de White Lounge. Een verzameling van iglo’s waar je een drankje kunt doen en kunt chillen in een ligstoel. Aan de andere zijde van het dorp ligt onder meer de Penken. Een uitdagender skigebied, waar je lange tochten kunt maken, je uit kunt leven in het Vans Penken Park of je kunt wagen aan de beruchte Harakiri.

© Snowbombing

Meer informatie over Mayrhofen

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.