Skip to navigation Skip to main content

Seizoensafsluiting 2017: de leukste events in de Alpen

Eigenlijk willen we er niet aan, maar het einde van het wintersportseizoen komt nu toch echt in zicht. En ondanks dat het wat ons betreft het hele jaar winter mag zijn, is dit toch wel een hele leuke periode van het seizoen. Feesten, muziek en live-optredens, het einde van de winter wordt vaak groots gevierd. Genieten van de laatste sneeuw, veel zon, de laatste afdalingen en daarna een goed feestje vieren. We hebben de leukste events ter afsluiting van het wintersportseizoen 2017 voor je op een rijtje gezet. Nog één keertje naar de sneeuw dan...?

Het beste tot het einde bewaren

Voor veel mensen is de winter al voorbij, en dat is jammer, want eind maart en in april is het nog zó leuk in de Alpen. In de hoge skigebieden is de sneeuw vaak nog prima en de zon schijnt volop. Er zijn de komende weken nog genoeg skigebieden geopend, bekijk ze hieronder. Ook vind je hier de webcams en sneeuwhoogtes.

Zillertal Arena: Lederhosen Wedel Finale - 22 & 23 april 2017

Als ze ergens weten hoe je het einde van het skiseizoen op een ludieke manier kunt vieren, dan is het wel in de Zillertal Arena. Op 22 en 23 april 2017 krijg je een gratis skipas als je aankomt in je lederhosen of dirndl. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je dan ook in die kleding de piste opgaat. Er is livemuziek en diverse lederhosenpartys op de berg en in het dorp.
Meer informatie over de Lederhosen Wedel Finale in de Zillertal Arena >

Ischgl: Top of the mountain concert met Zucchero - 30 april 2017

De Top of the mountain concerten zijn inmiddels legendarisch. Jaar na jaar nodigt Ischgl weer een nieuwe internationale topartiest of band uit om de winter swingend af te sluiten op ruim 2000 meter hoogte. Op de Idalp wordt een gigantisch podium opgebouwd waar wintersporters met een geldige skipas gratis het concert bij kunnen wonen. Dit jaar staat de bekende Italiaanse zanger Zucchero op de bühne waar hij ongetwijfeld ‘Senza Una Donna’ zal spelen, maar ook nummers van zijn laatste album ‘Black Cat’.
Meer informatie over het Top of the mountainconcert met Zucchero in Ischgl >

Zermatt: Zermatt Unplugged met o.a. Nelly Furtado - 4 t/m 8 april 2017

Al 10 jaar haalt de Zwitserse topbestemming Zermatt wereldsterren naar hun skigebied tijdens Zermatt Unplugged. De podia waar de artiesten optreden vind je zowel in het dorp als op hoogte in het skigebied. Je kunt dus overal genieten van live muziek. Dit jaar staan o.a. Nelly Furtado, Michael Bolton en Paolo Nutini op het podium.
Meer informatie over Zermatt Unplugged >

Nassfeld: Full Metal Mountain Festival - 27 maart t/m 2 april 2017

Zonder twijfel het meest heavy en luidruchtigste festival in dit rijtje vind je in Nassfeld - Pressegger See. Jaarlijks verzamelen duizenden metalfans zich in Nassfeld om headbangend het einde van het wintersportseizoen te vieren. Het is overigens het enige metafestival in de Alpen.
Meer informatie over het Full Metal Mountain Festival in nassfeld >

Mayrhofen: Snowbombing - 3 t/m 8 april 2017

Ook in Mayrhofen gaat het einde van het skiseizoen alles behalve rustig voorbij. Elke jaar vindt hier het festival Snowbombing plaats. 'eat, ski, rave, repeat' luidt het motto, dus dan weet je wat je te doen staat. In de line up staan dit jaar o.a. Groove Armada, De La Soul, Andy C en zelfs Eddie de Eagle schijnt te komen.
Meer informatie over Snowbombing in Mayrhofen >

Sölden: Electric Mountain Festival met Afrojack - 6 & 7 april 2017

Onder de naam Electric Mountain Festival vinden er in Sölden de hele winter dancefeesten plaats op de Giggijoch middenin het skigebied. En hoewel begin april het einde van het skiseizoen in Sölden nog lang niet in zicht is (je kunt hier nog skiën op de gletsjers tot juni), is dit wel een goede reden voor een weekendje skiën. Op 6 april staat Nervo achter de draaitafels en op 7 april treedt 'onze eigen' Afrojack op, dat wordt ongetwijfeld een spektakel.
Meer informatie over het Electric Mountain Festival in Sölden >

Montafon: Lederhosen Feiertag met Andreas Gabalier - 8 april 2017

Trek je Lederhose maar aan als je op 8 april naar Montafon gaat. Samen met ruim 10.000 fans kun je hier een optreden verwachten van een beroemde Oostenrijkse volks- en rockzanger Andreas Gabalier. 'Eine gute Stimmung' is hier gegarandeerd.
Meer informatie over Andreas Gabalier in Montafon >

Saalbach & Gerlos: Dutchweekend - 22 t/m 25 maart 2017 en 29 maart t/m 1 april 2017

Lijkt het jou gezellig om het wintersportseizoen af te sluiten met goede feesten en gezellige landgenoten? Boek dan eind maart een tripje naar Saalbach of Gerlos, geniet van de laatste afdalingen van het seizoen en dans de rest van de dag op de beats van DJ's.
Meer informatie over de Dutchweekends in Saalbach en Gerlos >

Welk event zou jij graag willen meemaken?

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.