Skip to navigation Skip to main content
8314 - 5 fijne berghutten in Kitzbühel & Kirchberg (1)

Aan fijne berghutten geen gebrek in het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg (KitzSki). Of het nu is voor een warme choco, een uitgebreide lunch of drankje in de zon, naar een leuke pauzeplek hoef je hier nooit lang te zoeken. En met ruim 180 km aan pistes om te skiën, moet je tussendoor ook wel even op krachten komen. Heb jij een wintersport in KitzSki op de planning staan? In dit artikel 5 tips voor fijne berghutten in Kitzbühel en Kirchberg.

1. Seidlalm

Een van mijn favoriete berghutten in Kitzbühel en Kirchberg is de Seidlalm. De hut is prachtig om te zien en te vinden halverwege de Familie Streif richting Kitzbühel. Met een stralende zon is het goed toeven op het terras, maar je kunt ook binnen plaatsnemen in het prachtige restaurant. Er wordt veelal gekookt met producten uit de regio en ook organiseert men regelmatig leuke events. De menukaart is niet groot, maar alles wat er op staat is lekker. Een tip is de Brettl Jaus'n, maar houd zeker ruimte over voor een toetje. Ze hebben hier heerlijke Apfelstrudels, Schokokuchen en Moosbeerschmarr'n!

8314 -  (4)
De Apfelstrudel is hier heerlijk!

2. De Hahnenkammstüberl

Klein, maar fijn. Dat is de Hahnenkammstüberl. Deze berghut ligt vlak naast de blauwe 36 en heeft plek zowel op het terras als binnen. Op het menu staat van alles, maar wat je hier echt moet bestellen is een pan vol (ja echt!) Kaiserschmarrn. Zoek dus vooraf even iemand in je wintersportgroep die met je wilt delen ;-). Om de bestelling te plaatsen, moet je even opstaan, maar daarna wordt alles gewoon bij je gebracht. Ideaal!

3. Kitzalm

Vlak voor het dalstation van de Pengelstein 1 ligt de Kitzalm. Dit restaurant is niet alleen te bereiken via een aantal heerlijke pistes (de blauwe 30, 31 en 25), maar ook te voet vanaf de gondel. Bovendien stopt hier de skibus die je naar de Ki-West lift brengt, welke toegang biedt tot de pistes van SkiWelt. De berghut heeft een heerlijk zonneterras en een gezellig restaurant. Niet alleen kun je hier terecht voor een lunch of drankje tussendoor, maar ook voor een uitgebreid diner 's avonds. Op het menu staan traditionele Oostenrijkse gerechten, maar ook internationale specialiteiten. De Tiroler Gröstl is hier top, maar ook de worst met gebakken aardappels en zuurkool, de Wiener Schnitzel en de burger kunnen we je aanraden.

8314 -  (5)
Tip: de Tiroler Gröstl bij de Kitzalm

4. Jägawurz-Hütte

Vanaf de Pengelstein op 1938 meter hoogte, vertrekt de 3S-Bahn naar de Wurzhöhe. Deze gondel maakt het mogelijk om ook de pistes bij Jochberg te verkennen. En als je daar dan toch bent, dan kun je meteen even pauzeren bij de Jägawurz-Hütte! Deze authentieke hut heeft een groot terras en fijn restaurant. Op het menu staan, zoals ze het zelf noemen, klassieke huttengerechten en ook staan ze bekend om hun Knödels. Niks voor jou? Ook de worst met zuurkool en de schnitzel zijn hier heerlijk.

5. De Hornköpflhütte

Aan de andere kant van Kitzbühel ligt de Kitzbüheler Horn. Je vindt hier een klein, maar fijn skigebied met meerdere goede berghutten. Alleen dat is al een reden om een keer de oversteek te maken! Een absolute tip voor wie op zoek is naar fijne berghutten in Kitzbühel & Kirchberg, is de Hornköpflhütte. Neem plaats op het zonnige terras of zoek binnen een plaatsje uit en neem eerst even de tijd om te genieten van het uitzicht. Ook hier kunnen we je een pannetje Kaiserschmarrn aanraden, maar ook de pannetjes gevuld met Tiroler Gröstl of Käsespätzle zijn tips. En de Zwiebelrostbraten, de schnitzel en... Nog maar een keer die kant op?

8314 -  (6)
Bij mooi weer is het goed toeven op het terras!

Wintersport in KitzSki

Het sfeervolle dorpje Kirchberg en het kleurrijke stadje Kitzbühel zijn al jarenlang klinkende namen in de wintersportwereld. Beide bestemmingen zijn onderdeel van het skigebied KitzSki en bieden ontzettend veel mogelijkheden voor een fijne wintersport. Het skigebied telt 234 km aan afdalingen, verdeeld over 185 pistekilometers, 41 km aan skiroutes en 4 km aan afdalingen in het snowpark. De vele blauwe pistes zijn een paradijs voor beginners en voor gevorderden zijn er een aantal leuke uitdagingen. Bijvoorbeeld de legendarische Streif, bekend van de jaarlijkse Hahnenkammrennen, of de KitzSkiWelt Tour, de langste skitocht ter wereld. Ook buiten het skiën om hoeft niemand zich hier te vervelen. Ga bijvoorbeeld een middag naar de luxe winkels in Kitzbühel, drink een drankje in de après-ski van Kirchberg of ga avondrodelen en -skiën op de Gaisberg.

8314 -  (7)
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.