17 februari 2017 door Marije in 'Tips'' | 0 Reactie(s)

Ready. Set. Go! Je hebt de achterbak volgeladen met skispullen en voorin ligt een zak krentenbollen, een berg snoep en wat blikjes cola. Na een paar uur high on sugar denkt de bestuurder deel te nemen aan de F1 en is de achterbank veranderd in een apenkooi. Je snakt naar iets hartigs en je maakt snel een pitstop bij een tankstation om een veel te duur broodje salami met veel te veel boter te eten. Nee, stop! Je kunt ook lekker eten onderweg!


Gezond en lekker eten onderweg naar de wintersport

Je hoeft je absoluut niet vol te gooien met kleffe broodjes en liters cola, wat helemaal niet fijn en ook onnodig is als je 10 uur op een stoel zit. Tuurlijk zijn de mogelijkheden qua eten in de auto beperkt, maar als je een beetje creatief bent, kun je een prima lunch maken voor in de auto. Het enige wat je moet doen is de dag van tevoren even de keuken induiken en een manier vinden om het gekoeld te houden. Dit zijn zomaar 5 ideetjes:

eten wintersport

#1. Salade met kip

Deze maak ik zelf vaak en niemand vindt dat erg. Kip kun je heel goed koud eten, dus perfect voor in een salade. De kleingesneden kip van tevoren lekker goed kruiden of marineren en gaar bakken. Over een aantal plastic bakjes verdeel je wat ijsbergsla, komkommer, tomaat, ei en Parmezaanse kaas. Nootjes of croutons kun je ook toevoegen als je dat lekker vindt, wel in een apart zakje anders wordt het zacht. Als je bakje bijna vol is met salade leg je er een plastic zakje op. Daarop leg je de (afgekoelde) kip. Dan zit de kip ‘vast’ tussen het plastic zakje en het deksel. Je kunt dit de dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast. In de auto bewaar je het zo koel mogelijk (in een diepvrieszak, met koelelementen). Maak ook een klein zakje dressing die je er op het laatst overheen kunt doen. Dit is lekker hoor! Bij de Albert Heijn haal je zo’n groen mes/vork/lepel/ ding dat erg goed van pas komt.

#2. Pastasalade met tonijn

Tuurlijk kun je een pastasalade ook goed van tevoren maken! Die zijn zelfs soms de volgende dag nog lekkerder. Een pastasalade met tonijn is ook helemaal niet moeilijk. Hiervoor gebruik je een pasta als penne of fusilli. Prak iets romigs door de tonijn uit blik, dat kan yoghurt zijn, maar ook crème fraîche of mayonaise. Snij dan wat tomaten, (bos)ui, feta en augurken klein en voeg toe aan je tonijnmengsel, en dat weer aan de pasta. Voeg wat peper en zout toe en wat sap van een citroen. Verdeel over een aantal bakjes en de volgende dag ben je blij! Ook hier geldt: zo koel mogelijk bewaren. O ja, en even je raampje open zetten zodra iedereen zijn bakje open trekt.

#3. Yoghurt met bevroren fruit

Ik ben zelf best wel gek op yoghurt met fruit, muesli en noten. Het is gezond, voedzaam, lekker én je kunt het goed meenemen voor onderweg! Het handige van bevroren fruit is, dat terwijl het fruit ontdooit, het de yoghurt koel houdt. Verdeel de yoghurt over een aantal bakjes die goed dicht kunnen (je wilt niet alles onder de yoghurt hebben zitten!) en doe muesli en noten in aparte bakjes. Die moet je pas als laatste toevoegen want anders wordt het een kleffe en muffe bende. Doe het diepvriesfruit ook in een apart bakje. Stop alles bij elkaar in een diepvrieszak (of koelbox als je die mee hebt). Tegen de tijd dat het fruit ontdooid is, is je yoghurt nog koel en heb je een lekkere en gezonde lunch.

bevroren fruit

#4. Havermoutbanaanmuffins

Oké ik geef toe, dit idee is wel een beetje héél erg healthy, maar ik vind het zelf een fijne snack voor tussendoor. Havermoutbanaanmuffins zijn echt belachelijk makkelijk zelf te maken en met de juiste toevoegingen smaken ze niet naar karton. Ik deel nu mijn geheime recept met je, dit heb je nodig voor 12 muffins:

  • 75 gram meel (go crazy of juist niet, je kunt elk type meel gebruiken dat je wilt)
  • 75 gram havermout
  • 3 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 150 ml roeryoghurt
  • 75 ml olijfolie
  • 2 héle rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 125 gram noten
  • 250 gram diepvriesfruit
  • Secret ingrediënt: kokosbloesemsuiker

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gooi de bananen en de yoghurt in de blender. Voeg dan alle droge ingrediënten toe en daarna de olijfolie. Als laatste voeg je de eieren toe. Maak er een glad beslag van.

Ik vind het altijd lekker om de helft met noten te doen en de helft met fruit, dan heb je een beetje afwisseling. Maar als je alles door elkaar wilt gooien kan dat ook. Verdeel alles op de manier die jij lekker vindt over 12 muffinsvormpjes, schuif in de oven en na een minuut of 40 heb je havermoutbanaanmuffins!

#5. Wraps met humus, avodaco, tomaat en kaas

Nu gaan we even iets minder gezond doen! Dit is ook een goeie optie voor mensen die niet goed overweg kunnen met bakvormen en ovens. Wraps zijn super makkelijk, lekker en goed mee te nemen in aluminiumfolie. Humus, avocado en tomaat is echt een gouden combi! Eerst maak je een soort salade van wat sla, tomaat, avocado met een beetje peper en zout. Daarna bestrijk je de wrap met pikante humus en leg je daarop een plak kaas. Als je niet wilt dat de kaas overheerst kun je geraspte kaas gebruiken. Leg daarop je salade en rol je wrap op. Wat zilverfolie er omheen en je hebt een super lekkere lunch voor in de auto! Wil je hem extra vullend maken, dan kun je nog wat roerei aan je salade toevoegen.

wrap met avocado

Heb jij nog tips voor onderweg? Laat het ons weten in een reactie!

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Marije is al van jongs af aan besmet met het wintersportvirus. Ze houdt niet alleen van afdalen op de pistes van Les Portes du Soleil, maar ook van après-ski en lekker eten (kaas!). Een ‘to do’ op haar wintersport bucketlist is Le Mur Suisse.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen