14 februari 2017 door Thijs in 'Familie/kinderen''

Saalbach-Hinterglemm: 3 activiteiten voor families

© Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

De meeste wintersporters die voor een wintersport in het Glemmtal kiezen, komen voor het piste-aanbod en de Saalbach en Hinterglemm echter nog veel meer te doen! Er zijn ook tal van activiteiten, naast de pistes, waar families zich mee kunnen vermaken. Wanneer er een dagje niet geskied wordt, hoef je je hier allerminst te vervelen. In dit weblog hebben we 3 leuke activiteiten tijdens een wintersport met de familie in Saalbach en Hinterglemm voor je op een rijtje gezet.

#1. Schaatsen in Hinterglemm

De ijsbaan van Hinterglemm is te vinden aan de rand van het dorp, vlakbij de doorgaande weg. De hele winter lang kan hier van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds geschaatst worden. Bij de ijsbaan bevindt zich een verhuurservice. Aangezien de eerste meters op de schaatsen voor de kids moeilijk zullen zijn, bevinden er zich ook plastic zeehonden op het ijs. Deze kunnen vastgehouden worden bij het schaatsen of voortgeduwd worden wanneer er een kind op zit. Honger en dorst gekregen van het schaatsen? In het sportcentrum van Hintergelemm bevindt zich een bistro waar je op kunt warmen met een heisse choco.

Schaatsen in Hinterglemm

© Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

#2. Rodelen op de Spielberg Alm

In Saalbach-Hinterglemm zijn 2 rodelbanen die ook ’s avonds verlicht zijn. De 3,5 km lange rodelbaan bij het middenstation op de Reiterkogel en de rodelbaan vanaf het Spielberg House naar Saalbach. Families die wel van een beetje inspanning houden kunnen de 3 kilometer naar boven wandelen, maar een tochtje met de pistebully behoort ook tot de mogelijkheden. Wie een bezoekje aan het Spielberg House brengt, een van de vele

© Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

#3. Snow tubing in Hinterglemm

Een andere leuke activiteit voor families is snow tubing. Snow tubing lijkt een beetje op rodelen, maar is sneller en nog spectaculairder. Er is een speciale baan in Hinterglemm bij de Unterschwarzachbahn. Het traject is slechts 120 meter lang, maar onderschat niet welke snelheden je hier kunt behalen. Met een geldige skipas, kun je gewoon in de speciale snow tubing lift stappen. Eenmaal boven stap je in de band en glijd je van de berg af. Plezier verzekerd!

Openingstijden: maandag tot vrijdag van 09.00 tot 20.30 uur.

Ken je nog meer leuke familie activiteiten in Saalbach-Hinterglemm? Laat een reactie achter!

Snow tubing in Hinterglemm

© Tourismusverband Saalbach Hinterglemm

Meer weblogs over Saalbach-Hinterglemm:

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen

Weblog

29 jun Nieuwe gondels voor de Matterhorn-Express in Zermatt
24 jun Uniek: suppen of varen onder het gletsjerijs van de Hintertuxer Gletscher
20 jun De 13 beroemdste bergen van de Alpen