Skip to navigation Skip to main content

Livereport Zillertal Arena: prima pistecondities

Afgelopen weekend stond Snowplaza op de pistes van de Zillertal Arena. Het waren twee heerlijke skidagen in het skigebied van Gerlos, Zell am Ziller, Wald im Pinzgau en Königsleiten. Hoewel er al even geen verse sneeuw meer was gevallen, lagen de afdalingen er prima bij. Dat wordt na vandaag nog beter, aangezien het momenteel sneeuwt in de Zillertal Arena! De Zillertal Arena is het grootste gebied van het Zillertal en beschikt over 143 km aan pistes. Het skigebied reikt tot een hoogte van 2505 meter en is populair onder vele Nederlanders.

Grootste skigebied van het Zillertal

In de Zillertal Arena kan ieder type wintersporter zich vermaken. Er zijn afdalingen voor ieder niveau, van een enorme blauwe afdaling (nr. 32) bij het Arena Center in Gerlos tot de pittigere rode Sportabfahrt (nr. 18) bij Zell im Zillertal. Maar de Zillertal Arena staat niet alleen bekend om de uitstekende skimogelijkheden. Ook is er het Arena Snowpark, de Arena Coaster en 5 permanente racepistes. Om weer op krachten te komen en van gezelligheid te genieten zijn er 31 skihutten. Na afloop van een wintersportdag in de Zillertal Arena dompel je je natuurlijk onder in de bruisende après-ski.

Panoramarestaurant Filzsteinalm (Gerlosplatte), 1660 m (10.30 uur)

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.