Skip to navigation Skip to main content

Skitechniek: 3 oefeningen voor een beter evenwicht

Skiën is een dynamische sport. Je moet constant rekening houden met wisselende omstandigheden. Belangrijk hierbij is een goed evenwicht. Om zelf je evenwicht te kunnen verbeteren heb ik in deze video drie oefeningen voor je waarmee je steviger op je ski’s komt te staan. De oefeningen zijn ontwikkeld om je evenwicht te verstoren. Tijdens de oefeningen moet je zelf je evenwicht bewaren.

Basishouding

Een goed evenwicht hebben we wanneer we in de staan. Zodra je tijdens een van de oefeningen uit je basishouding wordt gehaald, probeer dan zo snel mogelijk te corrigeren.

Ski oefening

staan. Zodra je tijdens een van de oefeningen uit je basishouding wordt gehaald, probeer dan zo snel mogelijk te corrigeren. Ski oefening

staan. Zodra je tijdens een van de oefeningen uit je basishouding wordt gehaald, probeer dan zo snel mogelijk te corrigeren. Ski oefeningVan langzaam naar snel en van makkelijk naar moeilijk

staan. Zodra je tijdens een van de oefeningen uit je basishouding wordt gehaald, probeer dan zo snel mogelijk te corrigeren.

Ski oefeningBegin de oefeningen langzaam en bij voorkeur met lange bochten. Heb je de oefeningen een paar keer herhaald en wordt het steeds makkelijker dan kun je het tempo op gaan voeren en de bochten kleiner maken.

Zijn de oefeningen voor jou lastig of merk je dat je tijdens het skiën vaak je evenwicht verliest? Ik help je er graag bij in de skischool in Gerlos.

Jasper werkt als skileraar in Gerlos en is eigenaar van Sneeuwsportleraren.nl.
140 - Winter - Jasper

Over Jasper

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.