Skip to navigation Skip to main content

De 10 leukste après-ski dorpen in Oostenrijk

Apres Ski Seppi Gerlos

Gezellige après-ski, dat vind je in veel dorpen in Oostenrijk. Voor sommige wintersporters is de après-ski net zo belangrijk als skiën. Bij het uitzoeken van de wintersportbestemming wordt eerst het vakje ‘après-ski’ aangevinkt, voordat er gekeken wordt naar het aantal pistekilometers of de sneeuwzekerheid. Lekker na het skiën met z’n allen de kroeg in, bier drinken, shotjes achterover knallen en meezingen met de leukste après-ski hits. De kater is voor later, eerst tijd voor feest! Dit zijn de 10 leukste après-ski dorpen in Oostenrijk.

1. Gerlos

Veel Nederlandse wintersporters trekken ieder jaar naar Gerlos met als belangrijkste reden: de feestelijke après-ski. Het feest begint al vroeg op de piste bij Seppi’s en gaat daarna tot in de late uurtjes verder in het dorp bij onder andere de Cin-Cin. In Gerlos vind je de ideale combinatie tussen de Oostenrijkse- en Nederlandse gezelligheid, de beste après-ski hits en optredens van bekende Nederlandse zangers. Ga je naar Gerlos, dan wordt het gegarandeerd één groot feest!

Gerlos is een van de leukste après-ski dorpen in Oostenrijk
© Spalder Media Group

2. Westendorf

Westendorf is onderdeel van een van de grootste- en populairste skigebieden van Oostenrijk, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Het is een ontzettend gezellig en sfeervol dorp, dat jaarlijks veel Nederlanders trekt. Men komt hier niet alleen om te skiën, maar ook voor de uitbundige en super gezellige après-ski. Voor een feestje zit je zeker goed bij Gerry’s Inn.

3. Ischgl

Ischgl heeft niet alleen een heerlijk skigebied, maar ook hele feestelijke après-ski. In het skigebied en in het centrum van het dorp vind je veel verschillende après-ski barren. Van traditioneel, tot high-class of een gezellige wijnbar. Het feest begint al vroeg op de berg bij de Paznauner Taja en gaat daarna in het dorp door tot in de late uurtjes. Populaire plekken zijn onder andere de Kuhstall en de Trofana Alm. Liever après-ski op een iets rustigere manier? Er zijn ook leuke wijnbars waar je terecht kunt.

Trofana Alm ISchgl
© Spalder Media Group

4. Kirchberg

Het skigebied van Kitzbühel & Kirchberg (KitzSki) is ontzettend populair. Niet alleen vanwege de heerlijke pistes en vele knusse berghutten, maar ook om de après-ski. In Kirchberg ben je elke dag aan het juiste adres voor gezelligheid. De eerste drankjes worden geschonken op de berg en daarna zet het feest door in de verschillende kroegen in het dorp. Een tip is de Eisbar, waar je oer-Hollands kunt feesten en na afloop kunt snacken in de snackbar.

5. St. Anton am Arlberg

Niet alleen voor de fantastische skimogelijkheden moet je naar St. Anton am Arlberg, ook de après-ski mag je hier zeker niet overslaan. De après-ski start rond een uur of 4 in de Mooserwirt aan de piste en gaat daarna in het dal door tot in de late uurtjes. Houd er wel rekening mee dat je vanaf de Mooserwirt nog naar beneden moet skiën.

St. Anton am Arlberg is een van de leukste après-ski dorpen in Oostenrijk

6. Sölden

Na het skiën van de BIG 3 in Sölden heb je wel een paar drankjes en gezelligheid verdiend. Gelukkig ben je daarvoor in deze wintersportbestemming helemaal aan het juiste adres. Zowel op de piste als in het dorp zijn er genoeg mogelijkheden voor après-ski. Hier vind je de ideale combinatie tussen gezellige barretjes en uitbundige clubs. Je kunt onder andere terecht bij Marco's Treff, de Schirmbar en Fire & Ice.

7. Flachau

Ook Flachau mag zeker niet op het lijstje met de leukste après-ski dorpen in Oostenrijk ontbreken. Zowel aan de piste als in het dorp zijn diverse mogelijkheden te vinden. Onderaan de Hermann Maier FIS Worldcup afdaling ligt de meest bekende en populairste bar: de Hofstadl. Ooit begonnen als een kleine berghut en inmiddels uitgegroeid tot groot après-ski paleis. Kleine tapjes met liters bier of wijn op de tafels en de beste après-ski hits uit de speakers. Hier is het iedere dag gegarandeerd één groot feest! Natuurlijk zijn er naast de Hofstadl nog meer toppers te vinden in dit dorp.

Après-ski in de Hofstadl in Flachau
© Spalder Media Group

8. Saalbach en Hinterglemm

Ook Saalbach en Hinterglemm zijn bestemmingen waar wintersporters al jaren komen vanwege de fantastische après-ski. In beide dorpen heb je een ruime keuze aan après-ski barren en discotheken. Het feest begint al vroeg op de piste en gaat vervolgens door tot diep in de nacht. Populair in Hinterglemm is de Goaßstall en in Saalbach is het onder andere gezellig bij Bauer’s Schi-Alm.

9. Zell am See

Zell am See is een gezellig wintersportdorp met veel mogelijkheden voor après-ski. Je vindt hier een grote variatie aan bars en discotheken. De après-ski begint al vroeg aan de piste, bijvoorbeeld bij de Schnaps Hans Alm-Bar en naarmate de avond vordert, trekt iedereen naar het dorp. Kroegentochten, rustig een biertje drinken, livemuziek en uitbundig dansen, alles is mogelijk in Zell am See. Tips in het dorp zijn de Villa Crazy Daisy en de Pinzgauer Diele.

Après-ski dorp Zell am See
© Spalder Media Group

10. Mayrhofen

Een andere bestemming in het Zillertal met gezellige après-ski is Mayrhofen. Als je na een dag skiën terugkomt in het dorp, heb je een ruime keuze aan leuke bars. Zo kun je onder andere terecht in Mo's, de Brück'n Stadl, de Arena Club en Ice Bar, het ontbreekt niet aan gezelligheid. De hits knallen uit de speakers, de alcohol vloeit rijkelijk en het feest gaat door tot diep in de nacht.

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.