Skip to navigation Skip to main content

Een kijkje bij de Hahnenkamm-Rennen

Ben je deze week in skigebied Kitzbühel & Kirchberg, KitzSki, dan kun je rekenen op veel drukte. Afgelopen zondag is namelijk de 77e editie van de Hahnenkamm-Rennen van start gegaan. Een belangrijk evenement in de wedstrijdsport. De beste skiërs van over de hele wereld strijden om de wereldtitel in de categorieën Super G, Slalom en uiteraard de afdaling van de wereldberoemde Streif. Met ruim 40.000 bezoekers per dag is het flink druk in het skigebied. Je hebt zelfs kans om beroemdheden tegen het lijf te lopen.

De Streif: één van de moeilijkste afdalingen ter wereld

Een belangrijk onderdeel van de Hahnenkamm-Rennen is de afdaling van de wereldberoemde Streif. Ook wel één van de moeilijkste- en gevaarlijkste afdalingen ter wereld. Deelnemers starten op 1900 meter en skiën binnen 4 seconden een snelheid van ruim 100 kilometer per uur. Met hellingen tot 85%, sprongen met een lengte van ruim 60 meter en snelheden van ruim 140 kilometer per uur is dit een spannende wedstrijd om naar te kijken.

Het skigebied ligt er heerlijk bij

Het skigebied is druk met de wedstrijden, maar we mogen toch de heerlijke condities niet overslaan. Ook Kitzbühel & Kirchberg heeft veel sneeuw mogen ontvangen de afgelopen dagen. Zoals je kunt zien in de video liggen de pistes er heerlijk bij. De kwaliteit van de sneeuw is super en het is op en top genieten. Uiteraard is de Hahnenkamm-Rennen niet de enige activiteit die in het skigebied te beleven is. Er is nog zo veel meer te doen in het skigebied.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.